Przepis na drożdżowa zamiast soli

…płatki drożdżowe. Są dziwne. Wyglądają, jak bułka tarta. Wciągają, jak chipsy. Rewelacyjnie zastępują ser weganom i osobom uczulonym na mleko (stądwłaśnie jeznam). Majądziwny, słodko-słonawy, Zobacz więcej
Uniwersalna mieszanka, której możemy użyć zamiast soli zarówno do zup, jak i dań mięsnych oraz ryb Składniki 3 łyżeczki suszonej mielonej cebuli (nie prażonej) 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki suszonej Zobacz więcej
Kiedy coś gotuję, 3 na 5 osób dodatkowo to dosala: „dobre, tylko mało słone” i długa seria machania solniczką. Owszem, bardzomało solę, ale używam wielu przypraw. W tygodniu nie mam za dużo czasu na Zobacz więcej
Pamiętacie zwyczaj moczenia karpi w wannie? Podobno dzięki temu traciły woń mulistego dna bajora i nabierały cudnego świątecznego aromatu. Średni zapach w domu za to wzmacniał się wprost Zobacz więcej
aleprzyprawy
aleprzyprawy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ale przyprawy
Przyprawa Zioła zamiast soli

Przyprawa Zioła zamiast soli 53

Jak sama nazwa wskazuje, jest to mieszanka przypraw bez dodatku soli - same naturalne składniki! Przyprawa jest aromatyczna i nada się nie tylko do przyprawiania kanapek ale również wszelkich dań Zobacz więcej
Paluszki krucho-drożdżowe z kminkiem i solą Idealna przekąska do dipów ale także zup kremów. Ocena: Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio Zobacz więcej
WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) określa dzienną dawkę soli, którą powinniśmy spożywać na maksymalnie 7-8g, co odpowiada łyżeczce do herbaty. Niestety polska dieta soli zawiera zdecydowanie za dużo, Zobacz więcej
Takie drożdżowe krakersy z rozmarynem i solą to idealna przekąska gdy mamy ochotę coś schrupać! To idealna alternatywa dla niezdrowych chipsów. Lekkie i chrupiące – idealne na wycieczkę, do szkoły, Zobacz więcej
Mój ukochany zastępnik soli, wyjątkowo wyrazisty (przypomina w smaku naraz wędzony ser i ostrą paprykę). Szczególnie pasuje do zimowego jedzenia, bo rozgrzewa i pachnie dymem z ogniska. Wykańczam Zobacz więcej
Wieniec drożdżowy to ciasto dosyć proste do zrobienia, a jednocześnie bardzo widowiskowe, że nie wspomnę już o tym jakie smaczne. Na święta Bożego Narodzenia upiekłam wersję cynamonową którą pewna Zobacz więcej
Dziś zainspirowana kuchnią indyjską, przygotowałam danie bardzo sycące, rozgrzewające i aromatyczne. Składa się z niezwykle wartościowych składników: dobrze przyswajalnego drobiowego białka, które Zobacz więcej
Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 40 g świeżych drożdży 1/2 szklanki letniego mleka 1 Zobacz więcej
Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 40 g świeżych drożdży 1/2 szklanki letniego mleka 1 Zobacz więcej
* * * Duża ilość czosnku, świeżej pietruszki, łuskanych orzechów włoskich, dobrej gruboziarnistej soli i sera pleśniowego – wpołączeniu z ciastem drożdżowym tworzy piękną świąteczną kompozycję. Zobacz więcej
Uwielbiam drożdżowy makowiec zawijany. W tymprzepisie na ciasto drożdżowe zamiast mleka dodałam sok i otartą skórkę z jednej pomarańczy. Ciasto wyszło bardzo aromatyczne i puszyste. Makowe nadzienie Zobacz więcej
« hala mirowska iloveit Słoneczne drożdżowe z owocami i kruszonką. Zamiast sernika. poniedziałek, 27 maja 2013, gotujebolubi Komentarze Zobacz więcej
Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > archiwum > Na Zobacz więcej
Po mojej nieudanej przygodzie z pączkami, które mimo, że były smaczne, skurczyły się i nasiąknęły tłuszczem, nie miałam ochoty piec ich w tłusty czwartek. Za to ostatnio stałam się entuzjastką Zobacz więcej
Kozy - tak moja Babcia nazywała nieregularne, kładzione łyżką pączusie, i nazwa wydała mi się doskonała :) Zrobiłam świetne placuszki, są smaczne i na ciepło, i na zimno, takie na przekąskę. Zobacz więcej
Stary przepis. Zajadałam się nimi jesienią, tuż po tym, jak w mojej kuchni pojawił się robot kuchenny z hakiem do wyrabiania ciasta. Niezastąpione urządzenie. Nabycie takowego grozi lekkim wzrostem Zobacz więcej