drożdżowe bez cukru

na babkę wysmaruj masłem i przełóż do niej ciasto. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25 minut. Wystudź babkę pomarańczową i wyciągnij z formy. Zobacz więcej
Z rozsądku i ciekawości popełniłam to ciasto, może raczej słodkawy chlebek. Zaciekawiła mnie stevia w postaci płynu bez dodatku nielubianej przeze mnie wszędobylskiej chemii. Można ją gotować, piec, Zobacz więcej
ciasto na blachę i posypałam borówkami, a resztę owoców po prostu zjedliśmy. Bazą do tego ciasta drożdżowego jest mleko kokosowe, wystarczająco tłuste by nawilżyć wypiek i już żaden dodatkowy tłuszcz Zobacz więcej
Racuchy drożdżowe... i w dodatku z jabłkami.Można chcieć czegoś więcej w chłodny poranek? Pyszne, wegańskie,bezglutenowe, bez dodatku rafinowanego cukru. Mała słodycz, która sprawi, że niejeden Zobacz więcej
w niego nowej, ulepszonej wersji. Można jednak próbować. Dlatego dziś biorę książkę do ręki i kładę się na tarasie. O ile mnie deszcz z niego nie przegoni ;p Drożdżowe placki gruszkowo-truskawkowe ( Zobacz więcej
przekąsce. Nadaje ona racuchom niezwykłej wilgotności, dzięki czemusmakują one jak... brownie! Tak! Nie przesłyszeliście się! Zdrowe placuszki i to smakujące jak brownie. :) W dodatku wegańskie, Zobacz więcej
Wegańskie, bezglutenowe ciasto drożdżowe ze śliwkami! Tak! Drożdżowiec, który wyrósł - bez jajek i grama glutenu czy cukru. Cuda się zdarzają i to za sprawą kilku zwykłych składników - puree z Zobacz więcej
VEGAN YEAST DOUGH WITH CAROB MOLASSES (NO REFINED SUGAR) Nie wiem jak Wy, ale ja nie przypuszczałam, że ciasto drożdżowe może wyjść tak dobrze bez dodatku cukru rafinowanego. Ten przepis to bardzo Zobacz więcej
Choć jestem z natury łasuchem, mam dni, kiedy trzymam się od cukru niemal z daleka, nazywając go pieszczotliwie zębobójcą... dawno, dawno temu lekarka w czasie ponad rocznego intensywnego leczenia Zobacz więcej
Ciasto ze śliwkami w wersji bez glutenu – dobre, warte wypróbowania. Mleko krowie zastąpiłam sojowym, a cukier pastą daktylową. Polecałabym tylko użyć mniejszej foremki np. Ø 20 cm, jeśli chcemy Zobacz więcej
Pięknie wyglądające i smaczne placki, niestety mimo że nie są pracochłonne, ich przygotowanie jest czasochłonne i na pewno nie będą się nadawać na ''śniadanie na szybko''. Oczywiście moją propozycją Zobacz więcej
Kluski na parze zwane również pampuchami to mięciutkie, drożdżowe bułeczki gotowane na parze. W Niemczech i Austrii zwane pod nazwą Germknödel nadziewane są powidłami śliwkowymi, a z góry posypane Zobacz więcej
Truskawek ciąg dalszy. Tym razem truskawki w syropie. Do wykorzystania np. do ciasta drożdżowego bez zagniatania, ciasta z owocami lub innych ciast i deserów. Składniki: -2 kg truskawek -0,75 l wody Zobacz więcej
mojprzepisna.pl | Golas drożdżowy Ulubione ciasto drożdżowego mojego męża, bez kruszonki, bez owoców, bez żadnych innych dodatków. Nie mogłam, nie zamieścić tego przepisu, jest bardzo, bardzo proste, Zobacz więcej
Chrupaczki paluchy .Bez jajek szybko i smacznie . składniki 1/2 kostki drożdże, 4 łyżki cukier, 2 szkl mąka, 1/2 szklanka mleko, 3 łyżki olej kujawski, cukier puder Robimy rozczyn drożdżowy . Do Zobacz więcej
Ta chałka jest lepsza niż sklepowa!!! Bez kitu nie spodziewałem się takiego efektu. Na co dzień piekłem chleb z zakwasu bułeczki drożdżowe ciasto na pizzę ale chałkę robiłem pierwszy raz. Do kruszonki Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Konfitura z malin

Konfitura z malin 2152

2
Konfitura z malin, bez cukru i środka żelującego, to lato w najczystszej postaci zamknięte w małym słoiczku. To wielki rarytas, bez dwóch zdań! Dodatkowo podczas jej produkcji otrzymujemy sok z malin Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe bez wyrastania, szybkie i proste w wykonaniu. W sezonie owocowym nie może zabraknąć takiego ciasta, ja zrobiłam je z malinami. 25g. świeżych drożdży 1/4 szkl. mleka 2 szkl. mąki Zobacz więcej
Potrzebne składniki: Sposób przygotowania: Przygotowujemy ciasto drożdżowe według przepisu - klik Bierzemy trochę ciasta. Wyrabiamy w ręce, tworząc kulę. Smażymy w rozgrzanym oleju. Wykładamy na Zobacz więcej