drozdzowe bez wyrabiania

ładnie odchodzilo od ręki, wkladamy do miski, przykrywamy i zostawiamy do wyrosnięcia na okolo godzine. Po tym czasie rozwalkowujemy ciasto na prostokąt, lekko smarujemy roztopionym maselkiem a Zobacz więcej
Te buleczki zrobimy bezzmudnego,dlugiego wyrabiania --ale musimy uzbroic sie w cierpliwosc i --czekac! Jak kazde w/g mnie ciasto drozdzowe wymaga "wyrastania",,i od tego nie ma odwrotu. Dzisiaj Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
mini pizzerinki

mini pizzerinki 107

0
Jak zwykle po swiętach zostalo mi sporo wędlin, ktore chcialam w sposob uzyteczny wykorzystac. Nie znam lepszego sposobu na takie rzeczy niz wszelakiego rodzaju zapiekanki czy buleczki drozdzowe. Zobacz więcej
. Przepis pochodzi z http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-drozdzowe-bez-wyrabiania/: Składniki: 10 dag drożdży (standardowa kostka) 1 szklanka drobnego cukru 1 cukier waniliowy 4 roztrzepane jajka 1 Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
Bułeczki z beconem

Bułeczki z beconem 100

0
. Przygotowujemy nadzienie- w moim przypadku grillowany becon pokroilam na nieduze kawaleczki. Do maki dodajemy drozdze z mlekiem, jajka, roztopione maslo i mieszamy. Ciasto wyjmujemy na posypany maka Zobacz więcej
Mamy cala mase roznego rodzaju drozdzowek,,z kruszonka lub bez,,dzis postanowilam zmienic forme i zamiast tradycyjnej,zrobilam z ciasta roze i wlozylam do foremek w jakich pieczemy babeczki. Czy Zobacz więcej
ciasto sie zwyczajnie odrywa,bez koniecznosci uzycia noza. Zapraszam! Paczki odrywane w posypce kakaowej Paczek przekrojony ,widac nadzienie Zobacz więcej
Nadszedł sezon na śliwkę. Mała, niepozorna, zasłużony szacunek uzyskuje dopiero w grupie. Tradycyjnie, największą popularnością wśród moich domowników (i nie tylko) cieszy się w tym okresie Zobacz więcej
i delikatne. Mozna oczywiscie pierozki upiec w piekarniku,wiedzac przy tym,ze wtedy ciasto zachowuje sie tak ja pizza,jest spieczone i dosc twarde. Zapraszam! Calzoni fritti-bez Zobacz więcej
.olej....................................................2 lyzki .pestki slonecznika.............................2 lyzki .oliwki zielone w oleju bez pestek.....12 szt Zobacz więcej
Sezon czeresniowy w pelni,i musze przyznac -nie tani,bo za kilogram ladnych ,duzych czeresni trzeba zaplacic 5 euro,za mniejsze ,ale rownie slodkie zaplacimy ok.3 euro. Nie ma wyjscia,jesli chcemy Zobacz więcej
stopni) - 4 dag świeżych drożdży - 3 szklanki mąki (ok. 450 g) - 4 żółtka - nieco więcej niż pół szklanki cukru - 100 g masła (bez dodatku oleju) - szczypta soli - 5 łodyg rabarbaru ( ok. 70 dag) na Zobacz więcej
, delikatnie łącząc obie. Ciasto w foremkach odstawiamy do wyrośnięcia na 1/2h. Po tym czasie brioszki smarujemy pozostałym białkiem. Brioszki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC Zobacz więcej
około 5 mm warstwę nadzienia równomiernie po całym cieście zostawiając z jednej strony 2 cm bez nadzienia. Zawinąć ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku, zaczynając od strony z nadzieniem. Kroić na Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Pączki domowe

Pączki domowe 32

2
. Na połowę krążków nakładamy nadzienie. Krążek z nadzieniem przykrywamy krążkiem bez nadzienia, zlepiamy dobrze brzegi. Pozostawiamy na ok. 30 min do napuszenia. Przed włożeniem do tłuszczu, Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Babka drożdżowa

Babka drożdżowa 56

0
pozostawić bez żadnych dodatków – i tak obroni się smakiem. Drukuj Babka drożdżowa Składniki 300 g + 100 g (opcjonalnie) mąki 50 g drożdży 6 żółtek 100 gr + 1 łyżeczka cukru 100 ml ciepłego mleka 100 Zobacz więcej
Genießer" (ang. klik). Przy buleczkach jest troche pracy ale gwarantuje, ze trud sie oplaci (ja musze jeszcze troche popracowac nad nacieciami :) Oczywiscie mozna tez upiec buleczki bez dodatku Zobacz więcej
piekarnika na najnizsza polke i pieczemy przez 35 min. Swietnie smakuje bez innych dodatkow. Smacznego!!! Kategorie wpisu: Aktualności, Najnowsze, Pizza, Przystawki, Pieczywo Tagi wpisu: Zobacz więcej
, dodaj jajka roztrzepane z mlekiem i aromatem waniliowym. Na końcu dodaj olej. 2. Ciasto wyrabiaj kilka minut, aż będzie sprężyste i gładkie. 3. Zostaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. 4. Zobacz więcej
Ciasto popęka jeżeli włożymy go do zbyt zimnego piekarnika Ciasto popęka również jeżeli niedostatecznie wyrośnie Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika należy przykryć go ściereczką i poczekać do Zobacz więcej