Przepis na drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami

Uwielbiam pierogi jeść, ale robić już niekoniecznie ... Lepienie pierogów zawsze mi się kojarzyło z babciną czynnością ( nie obrażając tu oczywiście babć - one robią najlepsze pierogi na świecie). Ja Zobacz więcej
Uwielbiam babrać się w drożdżach, uwielbiam pierogi, a że nie umiem przygotować takich zwykłych gotowanych, eksperymentuje z pierogami drożdżowymi. Dzisiaj pierogi z mąką pełnoziarnistą, z Zobacz więcej
Składniki: 250 g mąki 30 g drożdży pół szklanki mleka 60 g masła łyżeczka cukru szczypta soli Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn: drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodajemy cukier i łyżeczkę Zobacz więcej
Podczas ostatniego przygotowywaniapierogów z kapustą i grzybami zostało mi nieco farszu, który postanowiłam jakoś wykorzystać, zamiast jak to zazwyczaj robię zamrozić. Ciasto drożdżowe nie jest moją Zobacz więcej
Czekam na słońce... Ale, jak na razie, nic z tego... :( Pada i wieje okropnie! Moja działka mnie wzywa! Nasiona już kupione, czekają w koszyku. Czekam i ja... W sobotę upiekłam pierogi z kapustą i Zobacz więcej
Te pierogi są świetnym dodatkiem do barszczu np. wigilijnego. Można również śmiało robić je bez okazji i kombinować z ulubionym farszem. Ostatni raz robiłam je w zeszłym roku na Wigilię. Postanowiłam Zobacz więcej
Drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami do barszczu... Pyszne na ciepło i na zimno.Idealne do barszczu czerwonego. Z nadzieniem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów leśnych. Oprószone aromatycznym Zobacz więcej
To mój debiut jeśli chodzi o pierogi w takim ciastowym wydaniu. Przyznam, że wyszły smaczne. Polecam! Myślę, że śmiało można je przygotować na wigilijną kolację. Składniki: Farsz: 100 suszonych Zobacz więcej
Kolejna "świąteczna" potrawa, która u nas ostatnio za moją sprawą nieco spowszedniała... Czuję się winna, ale jakże ich nie kochać? Jeszcze tak łatwo, szybko i przyjemnie się je robi... CIASTO: 300g Zobacz więcej
Zrobione specjalnie na wigilię opolskich blogerów, o której jeszcze będzie na blogu i to całkiem za chwilę :)) Bez zbędnych słów...pyszny farsz i pieczone ciasto drożdżowe :) Świetne na ciepło, Zobacz więcej
Już za kilka godzin upragniony grudzień. Pieczenie pierników, kolorowe światełka, wybieranie prezentów, ozdabianie domu, a na koniec ubieranie choinki. Żeby jeszcze tylko śnieg sypnął :) A skoro Zobacz więcej
Pierogi drożdżowe z nadzieniem z kapusty i grzybów | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Pierogi drożdżowe z nadzieniem z kapusty i grzybów 23 gru Wigilia i Boże Narodzenie to święta Zobacz więcej
Ze względu na proces obróbki termicznej wyróżnia siętrzy rodzaje pierogów: gotowane (najbardziej powszechne), pieczone i smażone. Przepis na pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami, którym się Zobacz więcej
Cały dzień chodziłam nakręcona. A że nic nie uspokaja lepiej jak lepienie pierogów postanowiłam popełnić moje ulubione – z kapustą i grzybami. W niektórych domach goszczą tylko na Święta – ja zajadam Zobacz więcej
Jak już wspominałam, w tym roku zrezygnowaliśmy z podawania barszczu w towarzystwie uszek, a zamiast nich podaliśmy pieczone pierogi z kapustą i grzybami. Dwa lata temu pierwszy raz podaliśmy pierogi Zobacz więcej
Tweet Dziś przedstawiam danie, które kojarzy się jednoznacznie ze świętami, jednak zapewniam, że świetnie sprawdzi się o każdej porze roku:) Rumiane i chrupiące pieczone pierogi z nadzieniem ze Zobacz więcej
Wigilia to rodzina przy jednym stole pochylona, miłością, zapachem, smakiem, śpiewem połączona. To czas szczególny, pełen wewnętrznej radości i wzajemnej życzliwości. Wigilia, to tradycja wspólnych Zobacz więcej
Drożdżowe pierożki. Czy są lepsze od tradycyjnych? Ciężko stwierdzić, gdyż są zupełnie z innego ciasta. Jednak warto zauważyć, że są dużo bardziej sycące. Są niczym puchate bułeczki - mięciutkie, Zobacz więcej
Czasami dużo wody musi upłynąć, żeby docenić to co dobre, a od czego w dzieciństwie bardzo się uciekało. Dokładnie tego samego spodziewałam się po mojej córce, a ona zjadła dwa takie pierogi i Zobacz więcej
Witam Serdecznie Ostatnio zrobiłam pierogi z kapustą ale nie w sposób tradycyjny tylko pieczone w piekarniku z ciasta drożdżowego . Wyszły bardzo dobre idealnie nadają się do czystego pikantnego Zobacz więcej