drożdżowe pierożki smażone

zaczyna się sezon mogłabym jeść codziennie. Może i nie są to najzdrowsze potrawy ale przecież nie zawsze o to musi chodzić. Każda potrawa jedzona z umiarem nam nie zaszkodzi ;) Pyriżky to tradycyjne Zobacz więcej
Pierożki te robiłam jesienią, gdy była jeszcze w sezonie cukinia i bakłażan. Ale można je zrobić o każdej porze roku z tym co podałam nadzieniem, lub innym, wymyślonym przez siebie. Pierożki te są Zobacz więcej
by Witold Wildner | | Drożdżowe pierożki nafaszerowane czereśniami z nutką chili ... pieczone i smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: - drylowane czereśnie - papryczki chili (mogą być takie z Zobacz więcej
i elastyczne, że można je nadziewać i sklejać jak pierożki lub rożki. Wypełnieniem może być twarożek albo masa z posiekanych orzechów. Smaży się je z jednej strony i dzięki temu na wierzchu widać Zobacz więcej
Kto nie lubi połączenia smażonej cebulki z pieczarkami? Chyba nikt ;) A jeszcze to wszystko zawinięte w ciasto drożdżowe i upieczone.... mmmm pychota! Składniki: 500 g pieczarek 2 średnie cebule sól, Zobacz więcej
Ostatnio oglądając masterchef'a przypadł mi do gustu przepis Daniela Hucika na pierożki drożdżowe. Troszkę pozmieniałem przepis pod siebie a i tak były pyszne. Najlepiej podać z sosem czosnkowym Zobacz więcej
Pierogi ruskie w cieście krucho-drożdżowym. Delikatne, kruche po prostu świetne, ale gdybym miała wybierać pomiędzy wersją pieczoną a gotowaną, wolałabym gotowaną (z przypieczoną cebulką). Składniki Zobacz więcej
« Sałatka z grillowanymi ... Pstrąg smażony w maśle » Beljaszi-kuchnia tatarska Beljashi- to smażone pierożki z ciasta drożdżowego, są bardzo popularne na całym Wschodzie. Składniki ciasto: 50 dkg. Zobacz więcej
Miałam wielką ochotę na roladki z jakimś pysznym nadzieniem. Farsz do pierożków z ciasta drożdżowego okazał się strzałem w 10tkę, następnym razem jednak trochę mocniej rozbiję mięso tłuczkiem, bo Zobacz więcej
Grzyby suszone w panierce Kapusta postna na soku z buraków- potrawa wigilijna Karp smażony na głębokim tłuszczu Kartacze na kapuście Korzenne Pajacyki- ciasteczka świąteczne Makowiec z jabłkami Zobacz więcej
Nie jestem fanką buraków tym bardziej nie lubię barszczu czerwonego. Ale zrobiłam takie smakowite pieczone pierożki z kapustą kiszoną i pieczarkami.Ja zajadałam się nimi tak solo, ale Wy możecie podać Zobacz więcej
Szkoda, że pogoda się popsuła, bo planowałam weekendowy piknik. Specjalnie na tę okazję wczoraj piekłam drożdżowe pierożki z kurczakiem i cukinią. Trudno się mówi. Pysznie się je jadło na śniadanie Zobacz więcej
Dziś pomysł na sycące danie zarówno na obiad jak i na przekąskę Pierożki z mięsem mielonym Ciasto drożdżowe szklanka mąki pszennej szklaka mąki żytniej 3/4 szklanki letniej wody 10 g drożdży pół Zobacz więcej
Poprzednio piekłam pierogi z nadzieniem pieczarkowy i z suszonymi pomidorami. Dziś kolejna odsłona pasztecików krucho-drożdżowych - z wiosennym nadzieniem szpinakowym. Są kruche, pikantne, po prostu Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pierożki z pieca

Pierożki z pieca 151

0
« Buła drożdżowa z żurawiną Pierożki z pieca Bardzo lubię różnego rodzaju pieczone pierogi. Dzisiejsze są tradycyjne, z kiszoną kapustą i pieczarkami. Z filiżanką czerwonego barszczu smakują Zobacz więcej
Anulawkuchni
Anulawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula w kuchni
Pierogi wileńskie

Pierogi wileńskie 641

0
Nazywane też wiedeńskimi. To bardzo smaczne pierogi z ciasta drożdżowego, nadziewane pieczarkami i smażone na głębokim oleju. W wersji light możnaupiecje w piekarniku, chociaż te smażone wbrew pozorom Zobacz więcej
Botwina inaczej, jako nadzienie do pierogów pieczonych. Wiosennie, lekko, kreatywnie i przede wszystkim przepysznie. Delikatne ciasto krucho-drożdżowe i zaskakujące nadzienie serowo-botwinowe. Jestem Zobacz więcej
Do ciasta drożdżowego zazwyczaj używam masła, dzisiaj zamieniłam je na olej rzepakowy i się nie zawiodłam, ciasto było niesamowicie elastyczne i miękkie. Formowanie pierożków z tak plastycznej masy to Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa, postanowiłam więc zrobić pieczone pierogi ze szparagami, czerwoną cebulą, boczkiem i serem. Pomysł okazał się bardzo trafny, ponieważ pierożki wyszły bardzo smaczne, złociste i Zobacz więcej