drożdżowe pierożki smażone

zaczyna się sezon mogłabym jeść codziennie. Może i nie są to najzdrowsze potrawy ale przecież nie zawsze o to musi chodzić. Każda potrawa jedzona z umiarem nam nie zaszkodzi ;) Pyriżky to tradycyjne Zobacz więcej
Pierożki te robiłam jesienią, gdy była jeszcze w sezonie cukinia i bakłażan. Ale można je zrobić o każdej porze roku z tym co podałam nadzieniem, lub innym, wymyślonym przez siebie. Pierożki te są Zobacz więcej
by Witold Wildner | | Drożdżowe pierożki nafaszerowane czereśniami z nutką chili ... pieczone i smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: - drylowane czereśnie - papryczki chili (mogą być takie z Zobacz więcej
i elastyczne, że można je nadziewać i sklejać jak pierożki lub rożki. Wypełnieniem może być twarożek albo masa z posiekanych orzechów. Smaży się je z jednej strony i dzięki temu na wierzchu widać Zobacz więcej
Kto nie lubi połączenia smażonej cebulki z pieczarkami? Chyba nikt ;) A jeszcze to wszystko zawinięte w ciasto drożdżowe i upieczone.... mmmm pychota! Składniki: 500 g pieczarek 2 średnie cebule sól, Zobacz więcej
Ostatnio oglądając masterchef'a przypadł mi do gustu przepis Daniela Hucika na pierożki drożdżowe. Troszkę pozmieniałem przepis pod siebie a i tak były pyszne. Najlepiej podać z sosem czosnkowym Zobacz więcej
Pierogi ruskie w cieście krucho-drożdżowym. Delikatne, kruche po prostu świetne, ale gdybym miała wybierać pomiędzy wersją pieczoną a gotowaną, wolałabym gotowaną (z przypieczoną cebulką). Składniki Zobacz więcej
« Sałatka z grillowanymi ... Pstrąg smażony w maśle » Beljaszi-kuchnia tatarska Beljashi- to smażone pierożki z ciasta drożdżowego, są bardzo popularne na całym Wschodzie. Składniki ciasto: 50 dkg. Zobacz więcej
Miałam wielką ochotę na roladki z jakimś pysznym nadzieniem. Farsz do pierożków z ciasta drożdżowego okazał się strzałem w 10tkę, następnym razem jednak trochę mocniej rozbiję mięso tłuczkiem, bo Zobacz więcej
świąteczne- amoniaczki Ciasto wigilijne z makaronu i orzechów Dietetyczna zupa śliwkowa Dyniowy kompot wigilijny Ekspresowe ciastka orzechowe- z 3 składników Ekspresowy makowiec Fasola z anchois na Zobacz więcej
Nie jestem fanką buraków tym bardziej nie lubię barszczu czerwonego. Ale zrobiłam takie smakowite pieczone pierożki z kapustą kiszoną i pieczarkami.Ja zajadałam się nimi tak solo, ale Wy możecie podać Zobacz więcej
nadzienia. Mieszamy wszystkie składniki sosu pomidorowego. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, odrywamy jego niewielkie kawałki, rozwałkowujemy formując małe okręgi. Każdy z nich smarujemy odrobiną Zobacz więcej
3/4 szklanki letniej wody (nie może być za gorąca). Drożdże wlać do miski dodać 2 łyżki oliwy iwyrabiaćciasto przez kilka minut. Ciasto powinno odchodzić od ręki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić Zobacz więcej
Poprzednio piekłam pierogi z nadzieniem pieczarkowy i z suszonymi pomidorami. Dziś kolejna odsłona pasztecików krucho-drożdżowych - z wiosennym nadzieniem szpinakowym. Są kruche, pikantne, po prostu Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Pierożki z pieca

Pierożki z pieca 153

0
« Buła drożdżowa z żurawiną Pierożki z pieca Bardzo lubię różnego rodzaju pieczone pierogi. Dzisiejsze są tradycyjne, z kiszoną kapustą i pieczarkami. Z filiżanką czerwonego barszczu smakują Zobacz więcej
Anulawkuchni
Anulawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula w kuchni
Pierogi wileńskie

Pierogi wileńskie 720

0
Nazywane też wiedeńskimi. To bardzo smaczne pierogi z ciasta drożdżowego, nadziewane pieczarkami i smażone na głębokim oleju. W wersji light możnaupiecje w piekarniku, chociaż te smażone wbrew pozorom Zobacz więcej
Botwina inaczej, jako nadzienie do pierogów pieczonych. Wiosennie, lekko, kreatywnie i przede wszystkim przepysznie. Delikatne ciasto krucho-drożdżowe i zaskakujące nadzienie serowo-botwinowe. Jestem Zobacz więcej
z cukrem, wymieszać z wodą, wlać do mąki. Wymieszać i dodać olej, wyrobić ciasto. Miskę przykryć i odstawić ciasto do wyrośnięcia na godzinę. Po wyrośnięciu ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę Zobacz więcej
Sezon na szparagi trwa, postanowiłam więc zrobić pieczone pierogi ze szparagami, czerwoną cebulą, boczkiem i serem. Pomysł okazał się bardzo trafny, ponieważ pierożki wyszły bardzo smaczne, złociste i Zobacz więcej