drożdżowe z kapustą

Rogaliki drożdżowe nadziewane kapustą kiszoną. Składniki : -mąka 3 szklanki -jajka 1 sztuka i 2 zółtka -woda 1 szklanka letniej -olej 1/2 szklanki -drożdże 1/2 kostki świeżych drożdży -sól 1/2 Zobacz więcej
« Bakłażany w pomidorach Sakiewki drożdżowe z kapustą włoską Sakiewki z ciasta pizzowego nie byłyby niczym niezwykłym gdyby nie farsz z kapusty włoskiej. Jest to świetny pomysł na orginalną kolację Zobacz więcej
Miękkie, wilgotne drożdżowe ślimaki-kapuśniaki. Farsz czyli duet kapusty kiszonej i czerwonej to mój mały eksperyment. Przyznaję, że udany. Ślimaki polecam na ciepło lub na zimno jako przekąskę lub Zobacz więcej
Witam Serdecznie Pokażę jak przygotować kulebiak w cieście drożdżowym , jest to prosty przepis i łatwy w wykonaniu , dobrze smakuje z barszczem czerwonym Będziemy potrzebować : Przepis na dwa Zobacz więcej
Bułki drożdżowe to moja propozycja do przygotowania zamiast pasztecików czy krokietów. Wyszły pyszne i mięciutkie, smakują na ciepło i na zimno. Ich zaletą jest to, że można przygotować je dzień Zobacz więcej
Jak już wspominałam nie raz, moją ulubioną wigilijną i około świąteczną potrawą jest barszcz, szczególnie ten w wykonaniu mojej babci. Zajadam się nim i pierogami przez dobre kilka dni, dlatego babcia Zobacz więcej
Paszteciki nadziane kapusta kiszoną, pieczone w piekarniku są świetne do barszczyku i na przekąskę. SKŁADNIKI : CIASTO : przygotowujemy ciasto drożdżowe półfrancuskie. podaję mój przepis Zobacz więcej
smakują mi pierogi wigilijne. Te drożdżowe natomiast dobrze smakują także na zimno, podane z ciepłym czerwonym barszczem. Składniki na około 15 - 20 dużych pierogów : 500 gram mąki 150 gram masła 250 Zobacz więcej
Bardzo dobrze sprawdzają się jako dodatek do wigilijnego barszczu, są jednak pyszne jako samodzielne danie lub przekąska. Drożdżowe paszteciki z grzybami i kapustą: Rozczyn: 4 dag drożdży, 2 łyżeczki Zobacz więcej
Ach te paszteciki......uwielbiam drożdżowe eksperymenty :) W tamtym roku zabrałam je ze sobą na rodzinną wigilię. Świetny dodatek do barszczyku!!! Składniki: ROZCZYN: 4 dag drożdży, 2 łyżeczki Zobacz więcej
Ciąg dalszy świątecznych wypieków drożdżowych. Tym razem pierożki, alternatywa dla tradycyjnych. Są pyszne, aromatyczne, na drugi dzień zdecydowanie bardziej miękną i są jeszcze smaczniejsze. Moje Zobacz więcej
Nadzienie: 0,5 kg kapusty kiszonej garść suszonych grzybów 1 cebula pieprz, ziele angielskie, liść laurowy 1 łyżeczka kminku 3 łyżki oliwy 3 łyżki bułki tartej Grzyby opłukać, namoczyć na noc w Zobacz więcej
łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1,5 szkl mleka 1/2 miękkiej margaryny 2 jajka 30 g drożdży Farsz: 60 dag kapusty kiszonej 4 duże pieczarki duża cebula 2 łyżki oleju sól świeżo zmielony pieprz liść Zobacz więcej
PIEROGI DROŻDŻOWE Z KISZONĄ KAPUSTĄ I DORSZEM Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki letniej wody 1 łyżka cukrusól 1/3 szklanki (85 ml) oleju Zobacz więcej
Bardzo smaczne, pieczone pierożki w świątecznym klimacie w delikatnym, drożdżowym cieście. Pyszne jako przekąska, doskonałe do barszczu i czystych zup. Składniki na 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej Zobacz więcej
Zawijasy drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkamiświetnie smakują z czystym barszczem czerwonym, idealne na kolację wigilijną. Do farszu użyłam pieczarek, zamiast grzybów, dzięki temu bez obaw mogą Zobacz więcej
Tarta z kapustą i grzybami (drożdżowa) Ciasto: 250 g mąki 8 g suszonych drożdży 1/3 szklanki letniej wody 1 jajo 1/4 łyżeczki soli 70 g roztopionego masła Mąkę wymieszać z drożdżami. Dodać wodę, jajo, Zobacz więcej
Dzisiejszego dnia proponuje paszteciki z kapustą i grzybami. Amatorów tego dania nie brakuje. Do pasztecików proponuję barszcz czysty do picia ( przedstawiany na blogu ). Gdy upieczemy ich większą Zobacz więcej
To taki mój spontaniczny wypiek, bo miałam ochotę upiec coś, ale nie mogłam się zdecydować co. Taki duży "pieróg" nadziany po brzegi wytrawnym farszem będzie świetny na kolację, do zabrania ze sobą w Zobacz więcej
Drożdżowe pierogi z przepisu od Lawendowego Domu przygotowałam na Boże Narodzenie. Miałam ochotę na pieczone, koniecznie drożdżowe i rumiane. Farsz powstał już według mojego pomysłu.Zrobiłam pierożki Zobacz więcej