Przepis na drozdzowe z kruszonka

Strasznie dlugo "chodzilo" za mna ciasto drozdzowe. Koniecznie z kruszonka. Chodzilo i chodzilo, necilo, kusilo, juz prawie czulam jak pachnie... Wreszcie uleglam :) Pyszne, maslane, z duza iloscia Zobacz więcej
W tutejszych sklepach pojawil sie juz rabarbar. Nie moglam sie oprzec i kupilam kilka galazek z mysla o ciescie. Nie chcialo mi sie kombinowac, wiec postanowilam upiec drozdzowe, mocno maslane ciasto Zobacz więcej
Ciasto drożdzowe ze śliwkami to klasyk mojej babci. Jak tylko zaczyna się sezon śliwkowy, takie ciasto gości w naszym domu bardzo często. To również dlatego, że parę wielkich, dorodnych i bardzo Zobacz więcej
Poniewaz uwielbiam ciasta z owocami,nie wyobrazam sobie sezonu sliwkowego bez ciasta ze sliwkami.Dzisiejsze bedzie na pewno wielokrotnie powtarzane.Jest to pyszny drozdzowiec ze sliwkami i orzechowa Zobacz więcej
Najlepsze drożdzowe z rabarbarem i kruszonką, bo z 1955 roku. Najbardziej delikatne i puszyste i miękkie ciasto drożdżowe, jakie kiedykolwiek przyszło mi piec. Swoją świeżość zachowuje do kilku dni, Zobacz więcej
Kromek
Kromek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kromek z Masłem
Buleczki Drozdzowe z kruszonka

Buleczki Drozdzowe z kruszonka 514

W jednej z piekarni w moim mieście są wypiekane drożdżowe bułeczki tak pyszne ,że trzeba po nie pobiec wcześnie rano ,bo maja takie wzięcie. Ale wiadomo jak to jest ,wolę sobie pospać.... Dlatego Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ArtKulinaria
Kruszonka

Kruszonka 3600

Idealna kruszonka jest chrupiąca, krucha i słodka. Wzbogaca smak i atrakcyjność ciast drożdżowych oraz kruchych. Moja rodzina wybiera chrupiące kawałki z ciasta w czasie, kiedy jeszcze stygnie. Cóż, Zobacz więcej
Pyszne,puchate i pachnace morelami oraz migdalowa kruszonka ciasto drozdzowe na sobote.Bardzo owocowe i wilgotne dzieki duzej ilosci owocow.Tym razem ciasto drozdzowe przygotowalam z udzialem Zobacz więcej
Najlepsze ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, jakie upiekłam.Z mąką orkiszową. Dosłodzone miodem, z dodatkiem cynamonu i olejku cytrynowego. Puszyste i pyszne!A ta kruszonka...Mmm... Tego ciasta Zobacz więcej
Wiosenna słodka propozycja. Ciasto drożdżowe z rabarbarem pachnące wanilią i wiosną :-) Zazwyczaj od tego ciasta zaczynam sezon rabarbarowy. W tym roku zrobiłam wyjątek dla pysznych babeczek z Zobacz więcej
Śliwki to moje ulubione sezonowe owoce - poza jagodami oczywiście - dlatego kiedy zobaczyłam je dziś na jednym ze straganów wiedziałam, że muszę je kupić i coś z nich wyczarować. Ponieważ moi Zobacz więcej
Drożdżowe ciasto z zatopionym w nim rabarbarem. ciasto: 500 g mąki pszennej, 150 g cukru, 130 g masła, 5 jajek, 300 ml mleka, 7 g suchych drożdży, skórka otarta z cytryny, 1,5 kg rabarbaru, szklanka Zobacz więcej
ViolaPassion Składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej tortowej + trochę do podsypywania 30 g świeżych drożdży 100 g cukru 100 g masła 250 ml mleka 4-5 żółtek nasionka z 1 laski wanilii Zobacz więcej
Mój kolega z pracy wiele razy przynosił na drugie śniadaniedrożdżowe ciasto z kruszonką, było wyjątkowe, w kwestiismaku ale i konsystencji. Gdy opowiadał o nim używał określenia"topielec". Nie piekłam Zobacz więcej
Domowe z marmoladą najlepsze! Tym razem w wersji z kakao. Polecam na słodkie pikniki w ogrodzie i na świeżym powietrzu. 250 g mąki pszennej 1 łyżka kakao 7 g suchych drożdży 3 żółtka (M) 0,5 szklanki Zobacz więcej
Ciasto drozdzowe, ktorego zapach roznoszacy sie po domu ozywia to, co juz minelo.Gdziekolwiek bede, obojetnie w jakim kraju, na jakim kontynencie, wspomnienia przywolane zapachem tego ciasta zabiora Zobacz więcej
Ciasto - puszyste i mięciutkie, śliwki - słodkie węgierki, kruszonka - pachnąca orzechami. To jest na prawdę dobre! Polecam na poprawę nastroju, gdy jesień nie rozpieszcza. Składniki: 300 g mąki 12 g Zobacz więcej
Lato to nasza ulubiona pora roku, bo jest ciepło i słonecznie, ale także dla tego, że oferuje mnogość pysznych sezonowych owoców i warzyw. Teraz zaczyna się już sezon na czereśnie. Owoc ten smakuje Zobacz więcej
Ce type de gâteau est très populaire en Pologne depuis des lustres. C'est un gâteau fait avec de la levure boulangère, des oeufs, du beurre, du lait...un peu comme une brioche. Je me suis inspiré Zobacz więcej