drożdzowe z lodówki

Lubię to i ciasto bo robi się je szybko. Na swój prywatny użytek nazywam je ‚fałszywym drożdżowym’ bo z tą kruszonką ma się złudzenie, że to drożdzowe (pomińmy różnice smakowe), a czas przygotowania o Zobacz więcej
Rogaliki drożdzowe z dżemem Zachciało się czegoś słodkiego .Dawno nie robiłam rogalików drożdżowych. Więc zabrałam się do robienia i wyszły znakomite. SKŁADNIKI: 600 g mąki 4 jajka 10 łyżek mleka Zobacz więcej
Niesamowite, jaką moc daje cynamon w zimowe dni, rozgrzewa i jest jedną z rzeczy, które kojarzą mi się z tą porą roku. Często mam ochotę na gorące drożdżówki cynamonowe, ale ciasto drożdzowe niestety Zobacz więcej
Witam Dziś pochwalę się świątecznym makowcem Ciasto krucho-drożdzowe,do tego duża ilość masy makowej własnej roboty(nie zakupionej gotowej)i oczywiście bakalie rodzynki,orzechy włoskie itp... Wszystko Zobacz więcej
Znacie przepis na najprostsze, najpyszniejsze i najlepsze ciasteczka na świecie? Nie? To za raz poznacie:) Są chrupiące, cynamonowe, nie można się od nich oderwać. Przypominają mi drożdzowe cynamonki. Zobacz więcej
: 3 łyżki soku z jeżyn 50g białej czekolady 10g białej czekolady Mąkę rozetrzyj z masłem, połącz z żółtkiem i cukrem, zagnieć ciasto. Schowaj na pół godziny do lodówki. Białą czekoladę do masy serowej Zobacz więcej
No i znów zimno i deszcz. Cóż typowy marzec. Mój weekend jak zwykle zapracowany. Wy też nie macie w tygodniu czasu na sprzątanie? Na szczęście już z większością się uporałam. Jutro będzie czas na Zobacz więcej
przynajmniej godzinę wcześniej z lodówki. Wszystko co zimne próbujemy ocieplić, gorące – ostudzić. Najlepiej, żeby składniki miały temaperaturę pokojową. Odpowiednie rozgrzanie piekarnika też jest Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Kruszonka

Kruszonka 3423

6
w kruszonce pozostaną jego kryształki. Masło. Użyte do kruszonki masło musi być tłuszczem wysokiej jakości, tzn. masłem o zawartości tłuszczu min. 82%. Wszelakie mieszanki masłowo-olejowe sprawią, że Zobacz więcej
NaStole.pl
NaStole.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NaStole.pl
Mandarynki w czekoladzie

Mandarynki w czekoladzie 192

0
to zadanie. Przygotowanie: dwie – trzy mandarynki; czekolada gorzka Czekoladę roztopów w kąpieli wodnej. Mandarynki obrać ze skórki. Podzielić na cząstki. Na duży talerz rozłożyć papier do Zobacz więcej
małych ziemniaczków - 400 g zalegających ciast lub ciastek (kruche, drożdzowe, biszkoptowe) lub herbatników - 1/4 szklanki mleka (ok. 65ml) - 1/4 kostki masła (ok. 65 g) - 2 łyżki kakao - 2 łyżki Zobacz więcej
: 6 łyżek oliwy; 2 łyżki octu winnego; 2 łyżki miodu; szczypta soli; łyżka musztardy Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Przechowywać w lodówce. SAŁATKI I SURÓWKI SOSY Zobacz również: Pesto z Zobacz więcej
Dzisiaj coś prostego, lecz wymagającego troszkę cierpliwości i uczucia.Zdecydowanie nie należę do osób cierpliwych, jednak przekonałam się wielokrotnie, że czasem to właśnie cierpliwość popłaca. Z Zobacz więcej
bakaliowych pieczonych razem. Wielkanocny tort bakaliowo - drożdżowy Ciasto drożdzowe 250 g maki pszennej tortowej 4 żółtka 4 łyżki cukru 100 ml mleka pełnotłustego 60 g rozpuszczonego masła Zobacz więcej
g masło, 20 g drożdże, 3 szt jajka, 1 szt żółtko jaja,5 g sól,150 ml woda letnia, 100 ml mleko, opcjonalnie dżem,75 g cukier; Wykonanie: Wieczorem.. 1. Zimne masła (250g) wyrobić (połączyć) z 100 g Zobacz więcej
małych ziemniaczków - 400 g zalegających ciast lub ciastek (kruche, drożdzowe, biszkoptowe) lub herbatników - 1/4 szklanki mleka (ok. 65ml) - 1/4 kostki masła (ok. 65 g) - 2 łyżki kakao - 2 łyżki Zobacz więcej
drożdzowe - 06/12/2014 Mleczne lody kokosowe z nektarynkami - 18/06/2014 Dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi mazurkami mam fantastyczny pomysł. Mini mazurek deserowy. Tradycyjny kruchy Zobacz więcej
/02/2015 Wiśniowo – cynamonowe ślimaki drożdzowe - 06/12/2014 Dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi mazurkami mam kolejny fantastyczny przepis. Mini mazurek deserowy. Czekoladowykruchy spód Zobacz więcej
Ciasto drożdzowe ze śliwkami to klasyk mojej babci. Jak tylko zaczyna się sezon śliwkowy, takie ciasto gości w naszym domu bardzo często. To również dlatego, że parę wielkich, dorodnych i bardzo Zobacz więcej
Najlepsze drożdzowe z rabarbarem i kruszonką, bo z 1955 roku. Najbardziej delikatne i puszyste i miękkie ciasto drożdżowe, jakie kiedykolwiek przyszło mi piec. Swoją świeżość zachowuje do kilku dni, Zobacz więcej