drożdżowe z lukrem

{{headerMessage}}
Babka Polska drożdżowa, klasyka sama w sobie. Do koszyka ze święconym i na stół Wielkanocny.... Składniki: 45 dag mąki pszennej 4,5 dag drożdży 1 jajo 6 łyżek cukru 1/2 łyżeczki soli 3 łyżeczki wody 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zawijane bułki drożdżowe polane lukrem Składniki; 600 g maki pszennej 250 ml ciepłego mleka 200 g cukru 250 g margaryny roztopionej 100 g masy makowej lub maku niebieskiego 25 g drożdży świeżych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
murzynków, pierników i ciast drożdżowych. Doskonale nadaje się do naleśników oraz na pizzę. źródło MŁYNOMAG NA FACEBOOK Baba drożdżowa wyszła wyśmienita, delikatna i puszysta rozpływała się w ustach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drożdżowa baba z lawendowym lukrem. - Samar KhanaferBlog prywatny Samar Khanafer o mnie o blogu kontakt i współpraca Pełen zachwyt Podróże małe i duże Przez żołądek do serca Na widelcu Drożdżowa baba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i smakuje rewelacyjnie. Spróbujcie, nawet jeśli tak jak ja nie lubicie jagodzianek ;) Te są wyjątkowe. Zakręcone drożdżowe jagodzianki z lukrem Składniki: (ok. 15 bułek) Zaczyn: 250 ml mleka 25 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tłusty czwartek to znakomita okazja do podjedzenia pysznych słodkości. Warto wypróbować fantastyczny przepis na miękkie, puszyste i kolorowe oponki drożdżowe. Do dzieła! Składniki: 225 ml ciepłego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak nam posmakowało te ciasto drożdżowe,że mogłabym go robić na okrągło, a znika w mgnieniu oka. Tym razem z poprzedniego ciasta drożdżowego zrobiłąm bułeczki. Dodatkowo oblałam je lukrem, pyszne. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjna drożdżówka, bez której sezon rabarbarowy nie liczyłby się. Cudownie lekkie ciasto drożdżowe, kwaskowaty rabarbar, słodka kruszonka i malinowy lukier. Uwielbiam:) ciasto: 2, 5 szkl mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie piekłam nic drożdżowego co ostatnio wypomniała mi moja córka. Rzeczywiście, drożdżowe wypieki były dawno co widać też po wpisach na blogu. Ale w ostatnią niedzielę postanowiłam zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe lubię w każdej postaci. Przyszedł czas na najzwyklejszą drożdżówkę z kruszonką i lukrem - klasyk. Nie jest za słodka, lecz w sam raz. Cudownie wyrasta i cudownie smakuje. Robiłam ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na pyszne zawijane drożdżówki idealne na drugie śniadanie. W mojej kuchni królują teraz maliny, dlatego wykorzystałam je do drożdżówek, ale spokojnie możecie użyć innych owoców, np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżek cukru szczypta soli 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 jajka 6 dag roztopionego ciepłego masła Dodatkowo: 1 kg śliwek 4 dag roztopionego masła 4 łyżek cukru kryształu Lukier: 15-20 dag cukru pudru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nic nie piekłam, aż świat w końcu zaczął się dopominać :) Poleciałam więc do sklepu i kupiłam drożdże. Bo mnie tak naszło na drożdżowe, że nie mogłam wytrzymać :) Moja blacha jest o wymiarach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Placek drożdżowy ze śliwkami, kruszonką i lukrem Sezon na śliwki trwa, więc znów upiekłam ciasto ze śliwkami. Tym razem zrobiłam placek drożdżowy, a zamarzył mi się taki na wczasach. Właśnie taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nasza Wielkanoc choć spędzana poza Polską nie obędzie się bez tradycji.Dla mnie tradycja jest świętością,którą zaszczepiono mi jeszcze w Polsce.Piękne są te nasze polskie obyczaje i zwyczaje. Pamiętam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chrrrupiące na wierzchu, mięciutkie niczym puch w środku... Piecze się równomiernie. Jeszcze nigdy nie wyszedł mi z tego przepisu zakalec. Mogę je zachwalać cały dzień, ale już chyba wystarczy... To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto te zrobiłam chwilę po tym, jak znalazłam na nie przepis. Nie żałuję, bo wyszło bardzo smaczne. Kwaskowate od malin i słodkie od lukru. Ze szczerością muszę stwierdzić, że to najlepsze ciasto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak ostatnio możecie zauważyć namiętnie piekę drożdżówki. Tym razem jeszcze prościej i szybciej: ciasto drożdżowe z owocami. Wyrobienia ciasta to jakieś 10 minut, potem godzinka na wyrastanie i około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drożdżówki ślimaczki wypełnione truskawkami, po upieczeniu polukrowane lukrem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu, to kwintesencja czerwca. Ciasto do tych drożdżowych ślimaczków należy przygotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drożdżowy tort może wydawać się osobliwym pomysłem. Według mnie jest strzałem w dziesiątkę jeśli chcemy zaskoczyć obdarowywanego – wiadomo, że tort musi być podarunkiem tylko wtedy jest Zobacz więcej