drożdżowiec z kruszonką

Kocham ciasta drożdżowe. Za swą prostotę i smak. Dziś proponuje Wam drożdżowca z gruszką oraz kruszonką . Połowa ciasta została przez nas spałaszowana zanim zdążyła dobrze ostygnąć Składniki: Zobacz więcej
Zapraszam dziś na.. Drożdżowiec z rabarbarem, cynamonowy składniki: {15 porcji} Ciasto: 500 g mąki pszennej 3 jajka + 1 jajko do posmarowania placka 100 g drożdży 1 szklanka mleka 125 g cukru 125 g Zobacz więcej
Zimowa wersja drożdżowca - ze słodkim kremem czekoladowo-orzechowym i cynamonowo-cukrową posypką. To hit pochmurnych, chłodnych dni. Z ciasta można śmiało odrywać bułeczki, które sprawdzą się w formie Zobacz więcej
Taki drożdżowiec jest niezwykle pyszny i pachnący. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Można przygotować na przekąskę jak i na ciepły obiad czy sycącą kolację. Bardzo polecam spróbować. Zapraszam:) Zobacz więcej
Przepyszny i delikatny placek drożdżowy z kruszonką. Doskonały na śniadanie z dodatkiem masła, dżemu lub miodu. Ja osobiście wolę bez dodatków, popijając zwykłą kawą z mlekiem. Delikatny, puszysty nie Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe piekłam już w dziesiątkach różnych odsłon. To jeden z tych smaków, który pamiętam z dzieciństwa i do którego mam absolutną słabość. Ten przepis jest wyjątkowy z uwagi na to, że ciasto Zobacz więcej
Odkąd odkryłam, że ciasto drożdżowe na śmietanie, serze, czy jogurcie jest znacznie lepsze niż to na mleku, wiem, że prędko nie powrócę do typowych receptur. Dodatek jogurtu bowiem sprawia, że Zobacz więcej
Przepisów na ciasta drożdżowe mam sporo, ten jest moim pierwszym ciastem drożdżowym jakie w życiu upiekłam. Przepis dostałam (wieki temu...) od znajomej, w moim kajeciku widnieje jako drożdżowiec Zobacz więcej
Zimowa wersja drożdżowca - ze słodkim kremem czekoladowo-orzechowym i cynamonowo-cukrową posypką. To hit pochmurnych, chłodnych dni. Z ciasta można śmiało odrywać bułeczki, które sprawdzą się w formie Zobacz więcej
Cynamonowy drożdżowiec z mandarynkami i kruszoną. Ciasto proste lecz bardzo smaczne. Idealne ze szklanką ciepłego mleka, z filiżanką kawy bądź herbaty Składniki: Ciasto: 50 g drożdży 200 g cukru Zobacz więcej
Taki drożdżowiec, puszysty i wilgotny pamiętam z domu mojej babci Józi. Zawsze jak ją odwiedzaliśmy to ciasto drożdżowe na stole było, jak ona to robiła że było zawsze i zawsze świeże zostanie jej Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z tych wypieków, które automatycznie przywołuje wspomnienia. Nie wiem, czy wszyscy tak macie, czy to tylko ja, ale naprawdę już sam zapach domowego drożdżowca wywołuje u mnie Zobacz więcej
Kolejny przepis na ciasto drożdżowe, tym razem z sezonowymi śliwki i chrupiącą kruszonką. To jest pyszne ! - zachęcam do upieczenia :-) Przepis znalazłam w książce: "Słodka kuchnia polska" p. Ewy Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z tych wypieków, które automatycznie przywołuje wspomnienia. Nie wiem, czy wszyscy tak macie, czy to tylko ja, ale naprawdę już sam zapach domowego drożdżowca wywołuje u mnie Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z tych wypieków, które automatycznie przywołuje wspomnienia. Nie wiem, czy wszyscy tak macie, czy to tylko ja, ale naprawdę już sam zapach domowego drożdżowca wywołuje u mnie Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Placek drożdżowy z kruszonką

Placek drożdżowy z kruszonką 67

Wielbicielom drożdżowego ciasta polecam ten prościutki przepis na ciasto drożdżowe z kruszonką. W sezonie na owoce możecie wykorzystać do przygotowania ciastatakie owoce na jakie macie ochotę. Ja tym Zobacz więcej
Czy ciasto może robić się samo? Czy to możliwe, by wstać rano i mieć niemal od razu pyszne, świeżutkie, ciepłe ciasto? Okazuje się, że jak najbardziej możliwe! Dziś proponuję ciasto drożdżowe, które „ Zobacz więcej
Drożdżowe wypieki najbardziej lubię robić latem.Temperatury u mnie dochodzą do 40 stopni ,więc drożdżowe rosną jak szalone.Dziś zakręcona drożdżówka z kokosową kruszonką.Polecam!. Składniki na zaczyn: Zobacz więcej
CakeCaprice
CakeCaprice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cake Caprice
Drożdżowiec z Nutellą

Drożdżowiec z Nutellą 35

Nadeszły długie, jesienne wieczory. To doskonały czas na nastawianie wypieków drożdżowych. Mamy czas na wyrabianie i spokojne wyrastanie ciasta. Dzisiaj zrobiłam strudel z Nutellą i orzeszkami Zobacz więcej
Ciasto jest bardzo lekkie – bardziej jest to brioche niż tradycyjne ciężkie drożdżowe ciasto. Jest delikatne, najlepsze jeszcze ciepłe. Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej) Zobacz więcej