drożdżowiec z kruszonką

Kocham ciasta drożdżowe. Za swą prostotę i smak. Dziś proponuje Wam drożdżowca z gruszką oraz kruszonką . Połowa ciasta została przez nas spałaszowana zanim zdążyła dobrze ostygnąć Składniki: Zobacz więcej
Wybaczcie, dawno nie było wpisów na blogu. Nadrabiam zaległości! Tym razem przepis na przeuroczy i delikatny drożdżowiec. Rurki z ciasta drożdżowego nadziane są lekkim kremem na bazie budyniu i serka Zobacz więcej
Zapraszam dziś na.. Drożdżowiec z rabarbarem, cynamonowy składniki: {15 porcji} Ciasto: 500 g mąki pszennej 3 jajka + 1 jajko do posmarowania placka 100 g drożdży 1 szklanka mleka 125 g cukru 125 g Zobacz więcej
Zimowa wersja drożdżowca - ze słodkim kremem czekoladowo-orzechowym i cynamonowo-cukrową posypką. To hit pochmurnych, chłodnych dni. Z ciasta można śmiało odrywać bułeczki, które sprawdzą się w formie Zobacz więcej
Przepyszny i delikatny placek drożdżowy z kruszonką. Doskonały na śniadanie z dodatkiem masła, dżemu lub miodu. Ja osobiście wolę bez dodatków, popijając zwykłą kawą z mlekiem. Delikatny, puszysty nie Zobacz więcej
Taki drożdżowiec jest niezwykle pyszny i pachnący. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Można przygotować na przekąskę jak i na ciepły obiad czy sycącą kolację. Bardzo polecam spróbować. Zapraszam:) Zobacz więcej
Przepisów na ciasta drożdżowe mam sporo, ten jest moim pierwszym ciastem drożdżowym jakie w życiu upiekłam. Przepis dostałam (wieki temu...) od znajomej, w moim kajeciku widnieje jako drożdżowiec Zobacz więcej
Odkąd odkryłam, że ciasto drożdżowe na śmietanie, serze, czy jogurcie jest znacznie lepsze niż to na mleku, wiem, że prędko nie powrócę do typowych receptur. Dodatek jogurtu bowiem sprawia, że Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z tych wypieków, które automatycznie przywołuje wspomnienia. Nie wiem, czy wszyscy tak macie, czy to tylko ja, ale naprawdę już sam zapach domowego drożdżowca wywołuje u mnie Zobacz więcej
Taki drożdżowiec, puszysty i wilgotny pamiętam z domu mojej babci Józi. Zawsze jak ją odwiedzaliśmy to ciasto drożdżowe na stole było, jak ona to robiła że było zawsze i zawsze świeże zostanie jej Zobacz więcej
Kolejny przepis na ciasto drożdżowe, tym razem z sezonowymi śliwki i chrupiącą kruszonką. To jest pyszne ! - zachęcam do upieczenia :-) Przepis znalazłam w książce: "Słodka kuchnia polska" p. Ewy Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe piekłam już w dziesiątkach różnych odsłon. To jeden z tych smaków, który pamiętam z dzieciństwa i do którego mam absolutną słabość. Ten przepis jest wyjątkowy z uwagi na to, że ciasto Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z tych wypieków, które automatycznie przywołuje wspomnienia. Nie wiem, czy wszyscy tak macie, czy to tylko ja, ale naprawdę już sam zapach domowego drożdżowca wywołuje u mnie Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to jeden z tych wypieków, które automatycznie przywołuje wspomnienia. Nie wiem, czy wszyscy tak macie, czy to tylko ja, ale naprawdę już sam zapach domowego drożdżowca wywołuje u mnie Zobacz więcej
Kilka miesięcy temu znalazłam rewelacyjny przepis na ciasto drożdżowe na drożdżówki. Zawsze wychodzi, pięknie rośnie, jest wilgotne i pyszne. Przygotowywałam już drożdżówki ze śliwkami, jagodzianki, Zobacz więcej
Zimowa wersja drożdżowca - ze słodkim kremem czekoladowo-orzechowym i cynamonowo-cukrową posypką. To hit pochmurnych, chłodnych dni. Z ciasta można śmiało odrywać bułeczki, które sprawdzą się w formie Zobacz więcej
Czy ciasto może robić się samo? Czy to możliwe, by wstać rano i mieć niemal od razu pyszne, świeżutkie, ciepłe ciasto? Okazuje się, że jak najbardziej możliwe! Dziś proponuję ciasto drożdżowe, które „ Zobacz więcej
Babeczki drożdżowe ze słodką kruszonką i nadzieniem. Możemy je upiec z dowolnym dżemem, świeżymi owocami lub czekoladą. Upieczone w formie do muffin zyskają dodatkowo na wyglądzie :) U mnie babeczki Zobacz więcej
Ciasto jest bardzo lekkie – bardziej jest to brioche niż tradycyjne ciężkie drożdżowe ciasto. Jest delikatne, najlepsze jeszcze ciepłe. Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej (najlepiej tortowej) Zobacz więcej
Jestem niepoprawną miłośniczką domowego drożdżowego ciasta.Jednak latem (wbrew temu co za oknem, ciągle mamy lato!)piekę jeszalenie rzadko. Zmiana pogody spowodowałalekko jesiennezachcianki kulinarne Zobacz więcej