drożdżówka bez wyrastania

{{headerMessage}}
Prosta , a jaka szybka do zrobienia...drożdżówka wg tego przepisu i cytuję przepis w całości..a ja zwiększyłam proporcje..uznałam , że drożdżówka z 240 g mąki dla mojej rodzinki będzie za mała.. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wymarzone ciasto drożdżowe. Dlaczego? Bo omijamy proces wyrastania:). Miksujemy składniki, wkładamy do piekarnika i po 45 minutach możemy cieszyć się pyszną drożdżówką. Zapisuję ten przepis w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
swojemu ciastu podrosnąć, hańba! Nie było też mowy o robieniu rozczynu. Marta otrzymała zaszczytne miano "Władcy Drożdży", a ja pozazdrościłam, podpatrzyłam jaką konsystencję mniej-więcej powinno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szybkie ciasto drożdżowe którego nie trzeba długo wyrabiać, ani czekać aż wyrośnie. W ciągu 1 godziny na stole pojawi się pyszna, aromatyczna i domowa drożdżówka.Polecam :) Składniki: Ciasto: 260 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie było wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę..no w ten wekeend jakoś akcja znów ruszyła i pieczemy słodkości z bakaliami..Zastanawiałam się co by tu upiec..tylko 2 domowników teraz je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po kilku dniach bez słodyczy Misiek dopadł w nocy do resztek z koszyczka wielkanocnego Miśki, zlitowałam się nad nim i piekłam Mu wielgachną drożdżówkę. Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
naprawdę pychota. DROŻDŻÓWKA BEZ JAJEK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ Ciasto (na dużą foremkę): 1/3 kostki świeżych drożdży (ok. 33 g) 500 g mąki pszennej 100 g cukru 50 ml oleju szklanka dozwolonego mleka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Puszyste i bardzo maślane drożdżówki z serem i malinami. Ciasto na bułeczki z przepisu Marthy Stewart. Z porcji wychodzi 12 sztuk. 250 ml mleka120 g masła1/3 szklanki cukru50 g drożdży600 g mąki Zobacz więcej
Mada
Mada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MadaWKuchni
Estoński Kringel

Estoński Kringel 161

0
{{headerMessage}}
Ponieważ rodzina już tak narzeka na tarty, że nie mogę tego słuchać, postawiłam dziś na drożdżówkę. Cynamonową. Pomimo tego, że wieniec wygląda na skomplikowany twór, jest w istocie bardzo łatwy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jest to dość niski, lecz lekki placek. Ja przygotowałam go ze śliwkami zkruszonką zwiórków kokosowych. Nie wiem jednak ile użyłam do tego ciasta śliwek, ponieważ (przyznaję się bez bicia) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam drożdżówki. Ale moje drożdżówki. Słodzone tylko cukrem z owoców, takie które można posmarować świeżym masłem lub dżemem. Bez dużej ilości lukru, oprószone ewentualnie tylko cukrem pudrem. Zobacz więcej
anjax
anjax Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnjaxGotuje
Przysmak cynamonoholików

Przysmak cynamonoholików 42

1
{{headerMessage}}
: 1 łyżka cynamonu Pół szklanki zmielonych migdałów Paczka rodzynek sułtańskich(jasnych) 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki cukru białego Pół kostki masła Płatki migdałowe Wykonanie: Z podanych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przedstawiam popisowe ciasto Piotra. Piotrek może je zrobić na oko z zamkniętymi oczami. Pyszne ucieraneciasto ze owocamii kruszonką wyrasta jakby było robione na drożdżach, wiele osób myśli, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto drożdżowe lubię w każdej postaci. Przyszedł czas na najzwyklejszą drożdżówkę z kruszonką i lukrem - klasyk. Nie jest za słodka, lecz w sam raz. Cudownie wyrasta i cudownie smakuje. Robiłam ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drożdżówek dała się nabrać. Zapraszam więc na pyszną drożdżówkę bez drożdży, żmudnego zagniatania i wyrastania – z soczystymi czereśniami i lekko cynamonową kruszonką. 5 jajek 2/3 szklanki cukru Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
warkocz orzechowy

warkocz orzechowy 118

0
{{headerMessage}}
ciasto wzdłuż dłuższego boku. Zostawiając około 3 cm (na górze) nie rozciętego ciasta, przekroić roladę ostrym nożem wzdłuż na 3 części. Następnie zapleść z nich warkoczyk. Koniec warkoczyka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nietypowa drożdżówka bez żmudnego zagniatania, wykonana przy użyciu zwykłego miksera, z jednym wyrastaniem w lekko ciepłym piekarniku – szybko i przyjemnie. Ze słodkim nadzieniem z orzechów włoskich. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
min, zeby trochę podrosły. Nastepnie posmarować delikatnie roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego do 200oC piekarnika i piec ok 15 - 20min (bez termoobiegu), aż do zrumienienia. Po ostudzeniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tak więc, poszłam na łatwiznę i zrobiłam placek drożdżowy:) Czy łatwizna? Można by polemizować na ten temat, w każdym bądź razie szybko i bez wysiłku upiekłam "drożdżówkę" z dżemem. I przy okazji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się nie spodobać mój przepis i przygotowanie, to z całą pewnością przypadnie on do gustu tym zabieganym, zapracowanym i przygotowującym wypieki wielkanocne na ostatnią chwilę. Ciasto wyrabia się Zobacz więcej