drożdżówka z borówkami

A ta drożdżówka jest na oleju Rapso , który dostałam do testów. Jest to olej rzepakowy, niestety jak dla mnie jest trochę za drogi. A szkoda, bo jest dobry ale niestety będę mogła sobie na niego Zobacz więcej
Pyszne i pachnące drożdżówki do odrywania na oleju rzepakowym Rapso, Nadzienie z borówek amerykańskich. Na górze pyszna i chrupiąca kruszonka z mielonych orzechów BackMit. Zapraszam. Składniki: 0,5 kg Zobacz więcej
Składniki:(6 / 7 sztuk) 20g drożdży 190g mleka 3,2% 40g cukru 380g mąki 75g masła 2 jajka borówki (ok. 350g) mleko kruszonka: 25g mąki pszennej 15g miękkiego masła 15g cukru pudru kwaśna śmietana Zobacz więcej
Uff chwilka wytchnienia :) Uciekłam na moment do domu bo A. męczy mnie grą w badmintona :P już sił mi brak! Więc korzystając z przerwy zapraszam na superową drożdżówkę z borówką i kruszonką z Zobacz więcej
Drożdżówki z borówkami - jagodzianki Te jagodzianki były u mnie strzałem w dziesiątkę gdyż szybciej zniknęły niż się pojawiły. Składniki na 15 sztuk. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Użyłam Zobacz więcej
pszennej / tortowej Składniki na farsz: 250 g leśnych borówek 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mielonych sucharów ewentualnie bułki tartej W niewielkiej misce mieszamy borówki, cukier puder i Zobacz więcej
jest gdy piszecie, że zdjęcia są zbyt ciemne a ja już doświetliłam j na wszystkie sposoby. W codziennym życiu mniejsza ilość światła mi nie przeszkadza, do wszystkiego można . Macie jakieś pomysły? Zobacz więcej
pszennej / tortowej Składniki na farsz: 250 g leśnych borówek 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mielonych sucharów ewentualnie bułki tartej W niewielkiej misce mieszamy borówki, cukier puder i Zobacz więcej
Drożdżówki. Ciasto drożdżowe to jedno z tych, które przyznam szczerze, w ten weekend zrobiłam drugi raz w życiu Tak, zawsze odwlekam drożdżowe wypieki. Nie wiem, czy przez długi czas oczekiwania, czy Zobacz więcej
Przywołać ten smak. Gdybym miała jagody byłyby jagodzianki. Niestety w Irlandii jagód jest „jak na lekarstwo”. Korzystając z okazji, że ponownie robiłam ciasto na bułki drożdżowe na serwatce, upiekłam Zobacz więcej
Składniki: 220g mleka 40g świeżych drożdży 100g cukru 500g mąki pszennej 80g miękkiego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli budyń (przepis poniżej) borówki Kruszonka: 1/2 szklanki mąki cukier waniliowy 60g Zobacz więcej
Jagodzianki na moim blogu już były, teraz przyszła kolej na borówki Niby podobne, a jednak się różnią…borówki nawet po upieczeniu pozostają w całości, jagody zaś tworzą mus pod wpływem temperatury. Zobacz więcej
Składniki na 9 dużych drożdżówek: Ciasto: 400 g mąki tortowej 2 jajka 50 g cukru 50 g cukru waniliowego ( dałam własnej roboty ) 50 g masła ( roztopić ) 150 ml mleka 1 opakowanie sypkich drożdży Zobacz więcej
Musiałam je w końcu zrobić;-) Pomysł pochodzi od Doroty, natomiast ja dziś bardzo oszukałam i ciasto drożdżowe kupiłam już gotowe. Zdaję sobie sprawę, że bułeczki mogły być jeszcze pyszniejsze i Zobacz więcej
Jesień to piękna pora roku, ale najpiękniejsza jest w lesie, wszędzie jest pełno kolorowych liści i gdzieniegdzie można spotkać takie smakołyki jak borówki czy jeżyny. W tym roku miałem okazję być w Zobacz więcej
najlepsze - będziemy mieć pewność, że "karmimy" organizm samymi zdrowymi składnikami i dostarczamy mu niezbędnych substancji odżywczych. SKŁADNIKI (NA DWIE BUŁECZKI/ JEDNĄ DUŻĄ) 60g mąki Zobacz więcej
Propozycja na leniwe weekendowe śniadanie: puszyste, mięciutkie i mega smaczne drożdżówki z serem i borówkami. Borówki oczywiście można pominąć, lub też użyć innych drobnych owoców. Polecam Wam Zobacz więcej
Drożdżówki?… A dlaczego nie? Sezon owocowy w pełni, więc staram się wykorzystać owoce ile tylko mogę, żeby potem nie żałować, że coś pominęłam. Pytanie tylko czy to w ogóle możliwe, żeby Zobacz więcej
Jeżyny, leśne jagody, borówki amerykańskie, czarna porzeczka - tyle owoców w pięknym kolorze :). Nic tylko korzystać, póki czas, jeść do woli, brudząc palce fioletowym sokiem. Albo... napakować do Zobacz więcej
widziałam przepis na drożdżówki serowo-borówkowe. Stwierdziłam, czemu nie i zrobiłam. Ale powiem Wam, że serek z wiaderka średnio się nadaje. Wprawdzie nie wylewał się ani nic, tylko na początku źle Zobacz więcej