drożdżówka z kruszonką

Drożdżówka z truskawkami i kruszonką – ALE TORCIK! Strona główna Przepisy Porady Akademia pieczenia Kontakt Strona główna Przepisy Porady Akademia pieczenia Kontakt Ciasta / Drożdżowe 1 Drożdżówka z Zobacz więcej
Drożdżówka z truskawkami i kruszonką to puszysta, pachnąca drożdżóweczka, ale nie jest to typowe ciasto drożdżowe przygotowywane na maśle, a na oleju, który sprawi, że ciasto nie będzie szybko Zobacz więcej
Drożdżówka z marmoladą i kruszonką to kolejny przepis, który znam od zawsze, czyli z dzieciństwa. Piekła ją moja Babcia, a ja ją uwielbiałam - Babcię za pyszny wypiek, a drożdżówkę z marmoladą za Zobacz więcej
Kiedy byłam dzieckiem biegałam na bosaka do babcinego ogródka. Rosło tam wszystko od porzeczek różnego koloru, po agrest, wiśnię, śliwki i jabłka. Jaki to był cudny czas kiedy mogłam wszystko zbierać Zobacz więcej
Kiedyś zastanawiałam się, czy zgodziłabym się na propozycję stołowania się tylko i wyłącznie w eleganckich i słynnych "gwiazdkowych" restauracjach. Mimo całej pokusy, ani przez chwilę nie wahałaby się Zobacz więcej
Opis: Uwielbiam szybkie i łatwe przepisy na ciasta. Trafiłam na przepis idealny dla mnie. Ciasta w ogóle nie trzeba wyrabiać , ani czekać na wyrośnięcie. Pyszna i klasyczna drożdżówka, która kojarzy Zobacz więcej
Są takie połączenia smakowe, które zapamiętuje się na całe życie. Drożdżowe i surówka z czerwonej kapusty mojej mamy czy szarlotka jaką piekła babcia Manisia, a może kurka w owocach wg babci Hali... Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to dla mnie niezwykłe wspomnienia z lat dzieciństwa. Jako mała dziewczynka bardzo lubiłam go jeść z kubkiem gorącego kakao. Ten smak był i jest niezapomniany i wywołuje u mnie emocje Zobacz więcej
To już kolejna odsłona mojej ulubionej drożdżówki bez wyrabiania. Tym razem zrobiłam ją z masą serową, dżemem i całkiem sporą ilością kruszonki na wierzchu. Lubimy takie ciasta, zwłaszcza m-żonek Zobacz więcej
Drożdżówka z kruszonką bez wyrabiania i zagniatania ciasta – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
Jak uprzytulnić deszczowy, grudniowy dzień? Potrzebujecie dobrego filmu, miłego koca, kubka z grzanym winem lub zimową herbatą i drożdżowca z białym makiem. Miękkie i puszyste ciasto, cudowny aromat Zobacz więcej
Korzystajmy póki trwa sezon na rabarbar. Przygotujemy pyszną drożdżówką. Dziś pokaże Wam jak przygotować taką, w której zaczynu nie robi się oddzielnie z samych drożdży mąki i cukru. Wszystko wrzucamy Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Drożdżówka z rabarbarem

Drożdżówka z rabarbarem 71

Jest to przepis od mojej siostrzyczki. Kucharki w jej przedszkolu zawsze pieką drożdżówkę z tego przepisu. Jest pyszna. Ciasto drożdżowe – do letniego mleka dodać pokruszone drożdże, trochę cukru i Zobacz więcej
Drożdżowe ciasto, którego nie trzeba wyrabiać,po prostuwsypujemy składnikipo koleido miski,odstawiamyna noc,następnegodnia miksujemy i pieczemy, prościej chyba się nie da :) drożdżówka sama w sobie Zobacz więcej
Najlepsza jesienna zawijana drożdżówka ze śliwkami i kruszonką. To zakręcone ciasto ze śliwkami jest tak smaczne, że błyskawicznie zniknęło. Ciasto drożdżowe oczywiście bazuje na przepisie na Zobacz więcej
Bułka drożdżowa to jedno z tych ciast, do których zawsze się wraca. Zawsze zachwyca smakiem i swoją prostotą, prawda ? Nie znam nikogo, kto jej nie lubi, i chyba niełatwo byłoby taką osobę znaleźć. Zobacz więcej
Domowe słodycze zawsze będą górować nad wszelkimi kupnymi ciastkami. Przygotowanie deseru nie musi być pracochłonne. Ja przygotowuję zawsze ciasto i kruszonkę na 2 blachy (23cm, torownica). A Zobacz więcej
Delikatne ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką (oczywiście z tego samego przepisu można zrobić drożdżówkę bez owoców albo z innymi dowolnymi owocami). Uwielbiam ciasta drożdżowe a z tego Zobacz więcej
Składniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "M", aromat pomarańczowy 3 krople, mąka tortowa 50 dag, mleko 3/4 szklanki, masło lub margaryna 5 dag, sól - szczypta, gruszki 4 Zobacz więcej
Delikatne i mięciutkie ciasto drożdżowe z dużą ilością śliwek i brzoskwiń , posypane migdałami i migdałową kruszonką , która doskonale komponuje się z aromatycznymi i soczystymi owocami. Składniki Zobacz więcej