drożdżówki odrywane z porzeczkami

Tym razem wstęp króciutki, bo i nie ma się o czym rozpisywać. Ciasto drożdżowe jest genialne pod każdą postacią, ja tym razem drobiłam mega proste drożdżówki z borówkami. Żeby nie było tak zwyczajnie Zobacz więcej
Letnie drożdżówki z porzeczkami - Lekkie ciasta - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Letnie drożdżówki z porzeczkami (31.07.2017)Morelowa jaglanka z Zobacz więcej
Drożdżówki z porzeczką i kruszonką, czyli pyszny sezonowy deser. Drożdżówki z czerwoną porzeczką polecam szczególnie dzieciom. Drożdżówki nie są słodkie, wręcz lekko kwaskowate dzięki porzeczkom. Zobacz więcej
Drożdżówki z porzeczkami i kruszonką - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
Inspirując się naszymi ulubionymi jagodziankami zrodził się w mojej głowie pomysł na porzeczanki. A że uwielbiam czerwone porzeczki w połączeniu z kokosem, dodałam go i do farszu, i do kruszonki. Zobacz więcej
Pyszne, mięciutkie i puszyste drożdżówki z nadzieniem migdałowo - marcepanowym, z czerwonymi porzeczkami i płatkami migdałowymi, są doskonałe z kubkiem mleka lub kawy. Skandynawskie drożdżówki z Zobacz więcej
Drożdżówki z czerwoną porzeczką i chrupiącą kruszonką Kolejna propozycja, która doskonale sprawdzi się na pikniku. Bułeczki idealnie nadają się do zabrania – nie są brudzące oraz nie przeszkadza im Zobacz więcej
Domowego pieczywa nie muszę chyba zachwalać - broni się samo. Te drożdżówki piekłam z myślą o Anieli, która uwielbia czarne porzeczki (ogólnie lubi kwaśne rzeczy). Ciasto drożdżowe w takim cieple Zobacz więcej
Świeże, pachnące, jeszcze ciepłe drożdżówki z mlekiem na kolację to jedna z myśli, która kojarzy mi się z domowa atmosferą :) Drożdżówki odrywane nadziane jabłkami i cynamonem dodatkowo sprawiają, że Zobacz więcej
Drożdżówki z czerwoną porzeczką i chrupiącą kruszonką Kolejna propozycja, która doskonale sprawdzi się na pikniku. Bułeczki idealnie nadają się do zabrania - nie są brudzące oraz nie przeszkadza im Zobacz więcej
Pyszne drożdżówki, które można przyrządzić z dowolnymi owocami. Najlepsze jeszcze ciepłe ze szklanką chłodnego mleka. Użyłam mrożonym porzeczek, bo mi zalegały w zamrażarce, ale śmiało możecie Zobacz więcej
Składniki: NADZIENIE: twaróg półtłusty 50 dag, żółtka 2 sztuki, mleko 3,2% 1/2 szklanki, aromat migdałowy 1 łyżeczka, cukier puder 2 łyżki, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram CIASTO DROŻDŻOWE: Zobacz więcej
Lubię wyjeżdżać, bardzo lubię. Nawet jeśli zaraz po powrocie mam urwanie głowy z ogarnięciem po wyjazdowego chaosu. Lubię tę nutkę niepewności czy nam się uda odnaleźć w nowej rzeczywistości. Zobacz więcej
W zeszły piątek, jak co roku zresztą, wybraliśmy się na sztukę wystawianą przez 7kanten. Co roku w Varde przez trzy tygodnie na przełomie czerwca i lipca, codziennie grana jest ta sama sztuka. W tym Zobacz więcej
Mięciutkie, pachnące latem i waniliowym serkiem cieple drożdżówki to jedno z moich lepszych wspomnień. Moja wersja bułeczek jest oczywiście wegańska, ale równie pyszna niż ta tradycyjna. Nadzienie Zobacz więcej
Składniki na ciasto: - 420 g mąki - 80 g cukru - 100 g roztopionego masła - 200 ml mleka - 2 żółtka - 22 g świeżych drożdży - szczypta soli Składniki nadzienia: - 100 g migdałów blanszowanych - 80 g Zobacz więcej
Dziś "DZIEŃ KOBIET", z tej okazji postanowiłam zadbać o swoje kobiece podniebienie i upiekłam mięciutkie drożdżówki z dżemem z czarnej porzeczki. Wybrała akurat ten dżemik, ponieważ uważam, że czarna Zobacz więcej
Odrywane bułeczki to najwygodniejsza forma drożdżówek. Wystarczy uformować kuleczki i poukładać je obok siebie na blasze. W przypadku klasycznych drożdżówek zależy nam, żeby raczej nie stykały się Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu kombinuję, co podać dzieciom na śniadanie.Bo przecież nie mogą być wiecznie płatki! Były grane już pankejki i naleśniki, teraz pora na puchate drożdżowe bułeczki. Inspiracja przyszła Zobacz więcej
Zawsze przed spotkaniem np ze znajomymi, które organizuję u siebie zastanawiam się co zrobić do zjedzenia, aby smakowało. Aby smakowało, było podzielne i nie było sałatką ;) Chlebek ziołowy to pomysł, Zobacz więcej