drożdżówki z serkiem philadelphia

. ciasto francuskie kremowy serek, np. słodki Almette, czekoladowa Philadelphia lub waniliowy twardy do serników jabłka mango Jabłka i mango obierz i pokrój na niewielkie kawałki. Rozwiń akrusz ciasta Zobacz więcej
Puszyste drożdżowe bułeczki nadziewane serkiem z dodatkiem mlecznej czekolady CIasto 1 kg mąki 10 dkg drożdży 2 szkl. mleka 1 jajko 3 żółtka 3/4 szkl.oleju 7 łyżek cukru cukier waniliowy płaska Zobacz więcej
Najlepsze bułeczki drożdżowe z serem jakie jadłam. Cały sekret drożdżówek tkwi w użyciu kremowego serka śmietankowego do nadzienia, a nie jak w większości przepisów twarogu. Z czystym sumieniem mogę Zobacz więcej
jeszcze ciepłej drożdżówce? Na pewno nie ja :) Drożdżówki Ciasto: 300 g mąki pszennej, 10 g świeżych drożdży, 20 g cukru, 1 jajko, 30 g masła , 125 ml mleka,szczypta soli Nadzienie: 200 g serka Zobacz więcej
, posmarować ją olejem i przełożyć do lekko wysmarowanej olejem miski. Odstawić w ciepłe miejsce na około 45 minut, aż podwoi swoją objętość. Nadzienie Składniki: 150g serka typu Philadelphia 150g Zobacz więcej
. Polecam wypróbować ponieważ wykonanie nie jest trudne. Z przepisu une gamine dans la cuisine. Pozdrawiam. SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii SKŁADNIKI Zobacz więcej
do przepisu to bułki wychodzą wilgotne, puszyste i delikatne. Wierzch możecie przykryć lukrem cytrynowym, ale ja użyłam twarożku philadelphia z którym drożdżówki smakują bajecznie:) Pozdrawiam i Zobacz więcej
Pyszne drożdżowe bułeczki, które przygotowałam na bazie przepisu sprzed kilku lat zmieniając farsz. Słodki, delikatny serek i soczyste, kwaskowate owoce - maliny i jagody, komponują się idealnie. Zobacz więcej
mielonego cynamonu 1/8 łyżeczki mielonych goździków (pominęłam) 2 łyżki syropu klonowego, ewent. miodu (dałam golden syrup) 1 opakowanie (125g) serka Philadelphia w pokojowej temp. 100 g stopionego Zobacz więcej
łyżek masła, roztopionego i przestudzonego 3 duże jajka 4 i 1/2 szklanki mąki pszennej chlebowej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 2,5 łyżeczki drożdży suchych (10 g) Składniki na nadzienie: 120 g Zobacz więcej
się w drożdżowym niebie! Składniki (na 30 drożdżówek): 1/2 litra mleka 4 jajka 10 dag świeżych drożdży 1 cukier waniliowy 1 masło ok. 1 kg mąki 1/2 kg jagód 10 biszkoptów Pomarańczowy serek: 240 g Zobacz więcej
smakologia
smakologia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakologia
Dyniowe cinnamon rolls

Dyniowe cinnamon rolls 50

0
pszennej Nadzienie: 1/3 szklanki miękkiego masła 1/3 szklanki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu Kremowa polewa: 1 opakowania kremowego serka (np. Philadelphia) 1/4 szklanki miękkiego masła 1/2 Zobacz więcej
czarownie
czarownie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka magia od kuchni
Cinnabons

Cinnabons 437

0
zachowując niewielkie odstępy. Przykryć ściereczką i zostawić do rozpulchnienia na około 30minut. PIECZENIE: 180st, około 35-40minut (do zarumienienia) POLEWA (moja wyszła nieco zbyt płynna, podaje Zobacz więcej
przynajmniej dwukrotnie (lub serka kremowego typu philadelphia) 250 g drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z jednej cytryny 1,5 łyżeczki soku z cytryny Zobacz więcej
rozpuszczonego masła 1 jajko 1 łyżeczka soli Nadzienie: 3 jabłka bez gniazd nasiennych, obrane i pokrojone w równą kostkę 3 łyżki masła 40g cukru 1 łyżka cynamonu 40g cukru trzcinowego Demerara Zobacz więcej
rabarbar i puszyste ciasto oblane słodką polewą z kremowego serka to naprawdę strzał w dziesiątkę i będzie to chyba mój ulubiony przepis na domowe drożdżówki. Bardzo polecam, smacznego:) Polecam też Zobacz więcej
moich ulubionych brzoskwiń i nektarynek. Postanowiłam użyć ich jako nadzienia do prostych, domowych drożdżówek na bazie ciasta z dodatkiem sera. Ten mały szczegół sprawia, że ciasto drożdżowe dłużej Zobacz więcej
Od zeszłego roku zostało mi jeszcze kilka słoiczków domowego dżemu, a teraz muszę zrobić miejsce na nowe przetwory z tego sezonu. Ostatnio upiekłam więc pyszne i proste bułeczki z dżemem, kruszonką i Zobacz więcej
: 125 g serka śmietankowego (np. philadelphia lub „Twój Smak” firmy Piątnica) 3 łyżki cukru 1 łyżka likieru Cointreau 1 łyżeczka soku z cytryny skórka starta z połowy pomarańczy Przygotowanie ciasta: Zobacz więcej