Kompot wiśniowy na zimę czy inaczej wiśnie w syropie. Jeden z najlepszych jaki można mieć w spiżarni. Żadne brzoskwinie, mirabelki, śliwki, jabłka, gruszki nie dorównują wiśniowemu kompotowi. Jest
Zobacz więcej
Poza zwykłymi kompotami przygotowuję co roku kilka słoików wiśni drylowanych, które wykorzystuję zimą do różnego rodzaju ciast i deserów. Dobrze mieć je w spiżarni! Wiśnie umyć i wydrylować. Wkładać
Zobacz więcej
Takie wiśnie z pewnością wykorzystacie. Są idealne do tortu szwardzwaldzkiego, lodów, deserów oraz można zrobić pyszny sos wiśniowy na zimno i na ciepło. Warto poświęcić trochę czasu na ich zrobienie
Zobacz więcej
Kolejne przetwory z wiśni, tym razem w postaci owoców, które możemy wykorzystać zimą do różnych deserów i ciast. Przepis mam od mamy. Składniki: 5 kg wiśni 1,5 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Wiśnie
Zobacz więcej
Kilka słoiczków wiśni w słodkim syropie zawsze warto mieć w spiżarni. Mogą posłużyć do przygotowania ciast, koktajli czy domowych lodów. Przetwory z owoców sezonowych zamknięte w słoikach, to jedne z
Zobacz więcej
Konfitury są wspaniałym dodatkiem do ciast, deserów, czy słodkiego pieczywa. Ja konfiturę z wiśni wykorzystuję najczęściej do przekładaniatortów, a syrop do nasączania tortowych biszkoptów. Zarówno
Zobacz więcej
Witam Serdecznie Przygotowałam domowy syrop z wiśni idealnie nadaje się jako dodatek do herbaty , deserów koktajli mlecznych czy polania lodów :) wiem że jest dużo cukru ale to jest syrop z wiśni a
Zobacz więcej
Przepis na doskonałe wiśnie w syropie znalazłam w Kuchnia pod wulkanem, warto mieć takie słoiczki w domowej spiżarni. 1000 g wiśni 700 g cukru Wiśnie wydrylować, zasypać cukrem, pozostawić na dobę.
Zobacz więcej
Składniki: wiśnie (drylowane) cukier kryształ Przygotowanie: Drylowane wiśnie zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok. Następnie odcedzamy sok, a wiśnie przekładamy do dużego garnka. Do
Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja nie wyobrażam sobie lata bez wykorzystania świeżych owoców czy to na przetwory, dobre wino czy nalewki. Smak takich własnych nalewek jest rewelacyjny! A co najważniejsze wiem co
Zobacz więcej
Przetworów ciąg dalszy... Tym razem tematem przewodnim są wiśnie, które skończą dziś w syropie:) Takie wisienki świetnie nadają się do deserów, naleśników czy do ciasta, chociaż ja osobiście
Zobacz więcej
Wiśnie w syropie - Domowa spiżarnia - lawendowyfartuszek - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lawendowyfartuszek Wiśnie w syropie (07.07.2014)Lody jagodowe (06.07.2014)Batida Rosa
Zobacz więcej
Moja babcia zawsze mówiła, że konfitura z wiśni powinna być słodka, lśniąca, o gęstości miodu - jak tak sięgnę pamięcią do tych jej słoików, to chodziło zdecydowanie o płynny miód. No i moja - robiona
Zobacz więcej
Tradycyjne konfitury robię z truskawek, moreli i wiśni. Zazwyczaj z jednej porcji, co dwa lata. Dlaczego? Są smaczne i wykwintne, ale niesamowicie słodkie, no i pracochłonne. Ale od czasu do czasu
Zobacz więcej
Przygotowujecie na zimę kompoty? Uwielbiam Kompot z wiśni, nie ma jak otwierany zimą kompot zapakowany do słoików, wystarczy tylko przekręcić nakrętkę i pyszny kompot przypominający smaki lata ląduje
Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam przepis na wiśnie w syropie do ciast i deserów, które obowiązkowo muszą się znaleźć w każdej spiżarni. Wydrylowane, jędrne, słodkie, ale takie, które smakują jak wiśnie, a nie
Zobacz więcej
Sezon na wiśnie już się zakończył, jednak dziś na pobliskim bazarku widziałam, że są jeszcze do kupienia. Dlatego postanowiłam na zakończenia lata podzielić się przepisem na sok z wiśni, który zimą
Zobacz więcej
W spiżarni nie może zabraknąć przetworów z wiśni. Z pewnością przydadzą się do ciast i deserów. Składniki: -6 kg wiśni ( po wydrylowaniu pozostanie ok. 5 kg ) -2 kg cukru Wiśnie płuczemy i
Zobacz więcej
Wiśnie drylowane Wiśnie idealnie nadają się do przekładania ciast. Ich lekko kwaskowata nuta świetnie współgra ze słodkimi kremami, to obok frużeliny z czarnej porzeczki, jedne z moich ulubionych
Zobacz więcej
Zaczął się sezon na robienie przetworów. Wiśnie w syropie to doskonały pomysł na ich przetworzenie.Z pewnością przydadzą się w zimie do wypieków.Robię już nie pierwszy raz ;przepis jak najbardziej
Zobacz więcej