Przepis na dudek

Barszcz biały na dudkach Co tam barszcz najlepsze te dudki. Oczywiście zależy co kto lubi. Ja i pan mąż uwielbiamy jak się okazało nie tylko my bo nasz trzylatek również nie pogardził. Co prawda zjadł Zobacz więcej
W związku z moją nietolerancją na m.in. mleko i gluten, z wielkim zaciekawieniem zapoznałam się z książką "Dieta bez mleka i glutenu" Barbary Kuligowskiej-Dudek*. "Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, Zobacz więcej
Nies
Nies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niestime
Culinary FEST / recenzja

Culinary FEST / recenzja 2063

W ubiegłym tygodniu tj. 17-23 lutego w Poznaniu i Warszawie odbywała się druga już edycja Culinary Fest - ideą wydarzenia jest przede wszystkim odkrywanie nowych smaków i lokali. Myślą przewodnią Zobacz więcej
Pracownia nalewek
Pracownia nalewek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pracownia nalewek
Nalewka jałowcowa

Nalewka jałowcowa 1503

Nalewka jałowcowa to dobry przepis dla osób rozpoczynających przygodę z nalewkami. Receptura jest prosta, niewiele składników, niezbyt długi czas oczekiwania. Właściwie nie może się nie udać. Trzeba Zobacz więcej
Ozorki w sosie pomidorowym 7 lipca Moi domownicy przepadają za ozorkami. Wiem, że wielu z Was otrząśnie się z obrzydzeniem prawie...: - ) Ja osobiście bardzo lubię podroby. Lubię serca, żołądki i Zobacz więcej
Słodkie okruszki
Słodkie okruszki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodkie okruszki
Nowości książkowe

Nowości książkowe 20

Jak zapewne wiedzą moi stali czytelnicy jestem nie tylko miłośniczką dobrego jedzenia, ale też i dobrej książki. To właśnie ona umila mi każdy wieczór. Kubek gorącego kakao i nowa książka, to najmilej Zobacz więcej
RESTAURANT WEEK FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI 20 - 31 PAŹDZIERNIKA 2017 Festiwal RESTAURANT WEEK daje możliwość obcowania z prawdziwą Sztuką Kulinarną. I nie ma w tym stwierdzeniu przesady. Zobacz więcej
Pamiętacie ekskluzywne serduszka z soku marchwiowego, do zrobienia których zainspirowała mnie Smakoterapia? Otóż dziś miało miejsce drugie podejście do tematu: eko-żelki robione w domu, czyli czarne Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Młoda kapusta II

Młoda kapusta II 177

Druga propozycja podania młodej kapusty, niezwykle szybka i bardzo smaczna. Ten sposób przygotowania kapusty z pewnością zagości u nas na stałe. Składniki: główka młodej kapusty pół pęczka koperku Zobacz więcej
Śledzie marynowane z topinamburem, olejem rzepakowym tłoczonym na zimno, rozmarynem i karmelizowaną dymką. Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Zobacz więcej
MAMY TO ! Mamy współudział w biciu Rekordu Guinnessa ! Czas i miejsce akcji: 23.04.2016 rok, Szczawnica Okoliczności zdarzenia: Inauguracja Letniego Sezonu Turystycznego w Małopolsce Organizator : Zobacz więcej
Śledzie z karmelizowaną czerwoną cebulą i korzenną marynatą na bazie czerwonego wina, karmelu, goździków, cynamonu i anyżu. Przepis i przygotowanie – Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla – Frisco i Zobacz więcej
Przyszedł czas na botwinkę. Lubicie ? my bardzo, jak się okazało na synek również. Mój barszcz nie jest taki dokońca botwinkowy dodałam do niego zakwasu z buraków. 1,5 litra bulionu mięsnego / Zobacz więcej
Genialna przekąska do piwa dla kibiców o bardziej i mniej wyrafinowanym podniebieniu ;) Z przepisu oczywiście piłkarskiego - autorstwa Jerzego Dudka! Świetny, prosty przepis, tylko kilka składników, a Zobacz więcej
Jest wtorek. Godzina 13.10. Lokal otwarty od 13. Wchodzimy i co? Prawie wszystkie stoliki pełne. Chyba o czymś to świadczy? Będąc u dziadków już kilka razy słyszałem o tym lokalu, więc tym razem nie Zobacz więcej
Nasze Siódme Niebo: Sałatka z brokułami i prażonymi migdałami środa, 28 sierpnia 2013 Sałatka z brokułami i prażonymi migdałami Możecie wierzyć lub nie, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia sałatce....mimo Zobacz więcej
Składniki: 40 dag mąki 25 dag miodu 20 dag cukru do wypieków 6 jajek 4 łyżki gęstej śmietany 10 dag masła łyżeczki sody mieszanka przyprawy do piernika Miód, masło i przyprawę przenieść do rondla i Zobacz więcej
Nie lubię listopada. Przeważnie ciągle pada i w ogóle jakiś taki jest dobijający. Mogłabym tylko siedzieć pod kocem,oglądać filmy, układać klocki z Tosią i nigdzie nie wychodzić. Pić tylko herbatę na Zobacz więcej
Każde lato w dzieciństwie upływało pod znakiem wakacji na wsi. Prababcia często robiła pierogi - głównie z miętą, ziemniakami, ryżem i białym serem lub z dudkami, czyli płuckami oraz kapustą. Zobacz więcej
Pyszny, aromatyczny sos ze świeżych pomidorów. Słodko – kwaśny, pachnący tymiankiem, kolendrą i bazylią. Przydaje się do wielu dań, nachosów i zapiekanek. Można zrobić większy zapas i przełożyć do Zobacz więcej