dudkami

Barszcz biały na dudkach Co tam barszcz najlepsze te dudki. Oczywiście zależy co kto lubi. Ja i pan mąż uwielbiamy jak się okazało nie tylko my bo nasz trzylatek również nie pogardził. Co prawda zjadł Zobacz więcej
W związku z moją nietolerancją na m.in. mleko i gluten, z wielkim zaciekawieniem zapoznałam się z książką "Dieta bez mleka i glutenu" Barbary Kuligowskiej-Dudek*. "Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, Zobacz więcej
je tylko dobrze umyć / dodajemy liść, ziele, pieprz/ Gotujemy do miękkości ziemniaków. Teraz dodajemy zakwas i drobno pocięte liście botwinki. Przykręcamy gaz na minimum i jeszcze gotujemy przez Zobacz więcej
Ozorki w sosie pomidorowym 7 lipca Moi domownicy przepadają za ozorkami. Wiem, że wielu z Was otrząśnie się z obrzydzeniem prawie...: - ) Ja osobiście bardzo lubię podroby. Lubię serca, żołądki i Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Młoda kapusta II

Młoda kapusta II 175

0
Druga propozycja podania młodej kapusty, niezwykle szybka i bardzo smaczna. Ten sposób przygotowania kapusty z pewnością zagości u nas na stałe. Składniki: główka młodej kapusty pół pęczka koperku Zobacz więcej
Każde lato w dzieciństwie upływało pod znakiem wakacji na wsi. Prababcia często robiła pierogi - głównie z miętą, ziemniakami, ryżem i białym serem lub z dudkami, czyli płuckami oraz kapustą. Zobacz więcej
wybraniem jakiejś przystawki, których było dość sporo i każda swoją nazwą zachęcała do wybrania właśnie jej. Wymyśliłem sobie, że zjem "dudki" no ale niestety nie było. Zdecydowaliśmy, iż wybierzemy Zobacz więcej
Genialna przekąska do piwa dla kibiców o bardziej i mniej wyrafinowanym podniebieniu ;) Z przepisu oczywiście piłkarskiego - autorstwa Jerzego Dudka! Świetny, prosty przepis, tylko kilka składników, a Zobacz więcej
kwiatami jadalnymi. Czujnym okiem przyglądała się nam i Pani Edyta, współwłaścicielkę restauracji, dopingując nas do pracy. A co udało nam się przyrządzić tamtego wieczoru możecie zobaczyć na Zobacz więcej
Śledzie marynowane z topinamburem, olejem rzepakowym tłoczonym na zimno, rozmarynem i karmelizowaną dymką. Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Zobacz więcej
tylko się pojawi podlinkuję go tutaj, tymczasem zapraszam Was do naszej kuchni. A Wy? Jak lubicie jeść knedle? Nieustająco zapraszam na fan page Dos Limones na FB, który ostatnio próbuje wystrychnąć Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Chałka

Chałka 68

0
potrzebujący pożywnego jedzenia. Dlatego też w kuchni łódzkiej, jak i w przepisach zebranych przez autorkę ksiązki - Annę Wojciechowską domonują przepisy proste, takie jak bułka z mlekiem, pajda Zobacz więcej
Już wiele razy pisałam Wam, że w dzieciństwie nienawidziłam zup. Przyczyny były dwie- moja mama robi pyszny rosół, flaki i szczawiową, a i jeszcze barszcz "na dudkach" czyli na płuckach. Reszta zup Zobacz więcej
i alergicznych ” Moniki Biblis i Magdaleny Dudek. Potrzebne składniki: 3 kg dojrzałych pomidorów pokrojonych w kostkę, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki tymianku, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 Zobacz więcej
wybierzemy, możemy być pewni wspaniałych wrażeń związanych z delektowaniem się tym alkoholem, o czym sugestywnie opowiadał swego czasu Edward Dziewoński w kabarecie "Dudek". A swoją drogą: 12 butelek Zobacz więcej
Rogalik – J. Dudka upiekły i udekorowały pyszne drożdżowe rogaliki. Dzieci dowiedziały się jak wygląda strój kucharza, piekarza, oraz poznały podstawowe zasady obowiązujące podczas gotowania. Zobacz więcej
się powstrzymać mając buraki i sok zeń uzyskany...Zauważki moje dotyczą odżywiania dziecka wg Pięciu Przemian - kto zainteresowany, temu polecam już wspominaną KuchnięPięciu Przemiandla dzieci Zobacz więcej
Parfait z kurzych wątróbek z oliwą truflową, konfiturą z borówki na słodkiej bułce a la brioche z wędzoną solą morską i rukwią wodną. Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla – Zobacz więcej