dulce de membrillo

bardzo dużo pektyn, dlatego świetnie nadają się go zagęszczania owocowych konfitur (np. z gruszek), przygotowywania marmolad i galaretek. Hiszpanie przygotowują z pigwy specjał o nazwiedulce de Zobacz więcej
, która doprowadzi mnie do świąt wyjątkowo radosną i pełną spełnionej nadziei drogą. Życzę Wam, abyśmy się na tej drodze spotkali. I pamiętajcie, że w każdej szarości można odnaleźć kolor... Dulce de Zobacz więcej
Membrillo znane również jakodulce de membrillo lubQuince cheese(ser pigwowy) i jest naturalną galaretką z pigwy (nie mylić z pigwowcem!). Przepis pochodzi prawdopodobnie ze starożytnego Rzymu, jest od Zobacz więcej
od pigwowca. Z uwagi na wielkość owocu można go znacznie łatwiej przetworzyć. Nadaje się na dżemy, kompoty, budynie, nalewki, a także jako składnik sosów do dań wytrawnych. W Hiszpanii jesienną porą Zobacz więcej
dyniowa z miętą Wegeburgery Bułki do hamburgerów Rogaliki śniadaniowe Polub mnie Przepisy [+]Desery (173) [+]Ciasta (70) [+]Ciastka (47) [+]Serniki (19) [+]Napoje (24) [+]Obiad (142) [+]Ryby i owoce Zobacz więcej
, kroimy na kawałki i zraszamy sokiem z cytryny - pulpa nam nie ściemnieje. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, odstawiamy na noc, wtedy owoce puszczą sok i nieco zmiękną. Jak wwiększościkonfitur i Zobacz więcej
. agro-dulce, dosłowne tłumaczenie to "słodko-kwaśna", ale w tym znaczeniu jest to papryka o średniej ostrości, bardzo uniwersalna) i kumin. Hiszpanie nie mają zbyt wielkiego repertuaru przypraw w Zobacz więcej
z pomarańczy - zdawałoby się niejadalne a jest przepyszne! Popularna jest tam również moja ukochana pigwa, robią z niej specyfik zwany dulce de membrillo, czyli coś na kształt galaretki z pigwy. Zobacz więcej
w pudle - Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień Zobacz więcej
- Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9213

1
- Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Zobacz więcej
za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Kulinarne Szaleństwa Evity Szynka parzona - *Pyszna,delikatna szyneczka do pieczywa . . .*1 kg szynki wieprzowej Zobacz więcej
, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Kulinarne Szaleństwa Evity Szynka parzona - *Pyszna,delikatna szyneczka do pieczywa . . .*1 kg szynki wieprzowej odtłuszczonejsól jodowana 4 Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pierniczki

Pierniczki 1615

0
i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Kulinarne Szaleństwa Evity Szynka parzona - *Pyszna,delikatna szyneczka do pieczywa . . .*1 kg szynki wieprzowej odtłuszczonejsól jodowana 4 duże Zobacz więcej
- Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Zobacz więcej
- Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Zobacz więcej
- Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Zobacz więcej
- Szczęśliwego 2014! - Moi drodzy! Dziś Nowy Rok - życzę Wam, aby był dla Was przede wszystkim zdrowy, a tuż za zdrowiem życzę Wam radości, miłości i wszelakich przyjemności życi... 1 dzień temu Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Gołąbki bez zawijania skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Gołąbki bez zawijania 1 Zobacz więcej
Zalewa: 2 łyżki soli 3/4 szklanki cukru 2 duże łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 10% Składniki zalewy zagotować. Kapustę poszatkować, paprykę zetrzeć na Zobacz więcej