duszona cielęcina

Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Duszona cielęcina

Duszona cielęcina 33335

5
Cielęcina duszona jest to jeden z najprostszych przepisów na przyrządzenie tego delikatnego mięsa. Ze względu również na ilość składników potrzebnych do przygotowania. Lecz smak mięsa przygotowanego w Zobacz więcej
Najprostszy sposób przygotowywania cielęciny jaki znam. Przez wiele lat było to sztandarowe danie mojej Cioci ( siostry Mamy ). Wiadomo było , że Ciocia Oleńka raz - dwa razy w miesiącu robi Zobacz więcej
Kawałek cielęciny ok.1kg.(może być mostek,łopatka....) pół paczki masła sól, pieprz. Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem. Przekroić na połowę. Na dno rondla dajemy 2 łyżki sklarowanego masła, dobrze Zobacz więcej
Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
na obiad była cielęcina w formie gulaszu, która pozwoliła mi na spokojne oglądanie nowego ulubionego serialu Damages. Pisałam już o nim? Glenn Close jest tu świetna jak pozbawiona skrupułów (ale czy Zobacz więcej
Cielęcina. Pyszne, delikatne mięso. Cena nie jest zachęcająca, ale warto czasem się skusić na zrobienie duszonej cielęcinki w sosie np. śmietanowym. Ja wykorzystałam sos pieczarkowy, który znalazłam w Zobacz więcej
W naszym domu rodzinne menu mamy zazwyczajw dwóch wersjach -wspólna zupa i różne drugie dania, bo trudnoaby 1,5 roczny mężczyzna zajadał sięostro przyprawionymi eksperymentami z talerzy rodziców.Ale Zobacz więcej
Dzisiaj pyszne danie idealne na Bożonarodzeniowy obiad: Cielęcina duszona w białym winie z szałwią W naszym domu bardzo lubimy cielęcinę, to kruche i delikatne mięso o wspaniałym smaku. Kawałek Zobacz więcej
Ponownie u nas na stole zagościła cielęcina. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem musztardy i miodu, który nadaje jej lekkiej słodyczy. W przypadku mięs duszonych warto wykorzystać szybkowar. Znacznie Zobacz więcej
. I będzie z nią mniej pracy. Cielęcina duszona z cykorią, selerem i kaparami (oryginalny przepis: Yotam Ottolenghi, theguardian.com) Potrzebne składniki: (na 4 osoby) 800 g udźca cielęcego 1 łyżka Zobacz więcej
Cielęcina po raz kolejny Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, które prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawna, chudsza od wołowiny i wieprzowiny. Zobacz więcej
Ten kto pierwszy wpadł na pomysł wolnego duszenia mięsa w przyprawach musiał być zapewne zapracowanym smakoszem. Dla mnie mięsne dania, jednogarnkowe to idealny sposób na nakarmienie tłumu, danie Zobacz więcej
Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze, prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. Duszona Cielęcina jest bardzo miękka, wręcz Zobacz więcej
Bardzo proste danie główne z udziałem cielęciny, uzupełnione winogronami i duszonymi porami, podane sosie śmietanowym z ryżem jaśminowym. Mimo, że nie jest trudno przyrządzić tę potrawę, to można ją z Zobacz więcej
Duszone mięsa są zdrowsze, bardziej soczyste i pełniejsze aromatu niż gotowane, pieczone czy smażone.Cielęcina do duszenia nadaje się idealnie - miękkie i delikatne mięso, które podczas duszenia Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 500 g karczku cielęcego 40 g suszonych maślaków (lub 800 g pieczarek świeżych jeżeli to danie dla dzieci) 4 duże cebule 4 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sól i Zobacz więcej
koniec gotowania posolić, popieprzyć do smaku i zagęścić śmietaną. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Ja podałam gulasz z podsmażonymi knedliczkami, niestety nie mojej produkcji :( Smacznego! Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za cielęciną. Wydawała mi się mdła, ale w tej wersji.... palce lizać :) Składniki: cielęcina szynka (użyłam pieczonej z truflami) bazylia sól pieprz lampka białego wina oliwa Zobacz więcej
garyija
garyija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gary i Ja
Gulasz francuski z czosnkiem

Gulasz francuski z czosnkiem 433

1
1kg cielęciny bez kości 3 łyżki oliwy 1-2 główki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu 2 łyżki bułki tartej 3/4 łyżeczki suszonego tymianku łyżka soku z cytryny 0,5 szklanki bulionu Zobacz więcej
Bakłażan zapiekany z cielęciną Wbrew pozorom proste do przyrządzenia danie, odrobinę pracochłonne, ale tylko odrobinę :) Składniki dla 2 osób: 1 średnio duży bakłażan 30 dag mielonej cielęciny puszka Zobacz więcej