duszona cielęcina

Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Trochę Smaku
Duszona cielęcina

Duszona cielęcina 36709

Cielęcina duszona jest to jeden z najprostszych przepisów na przyrządzenie tego delikatnego mięsa. Ze względu również na ilość składników potrzebnych do przygotowania. Lecz smak mięsa przygotowanego w Zobacz więcej
Delikatne mięso cielęce duszone w mleku .... spróbujcie koniecznie. Składniki ok. 1,5 kg ligawy cielęcej 1 l mleka 2 łyżki oleju 2 łyżki masła gałązki świeżego rozmarynu świeżo starta gałka Zobacz więcej
Składniki: cielęcina bez kości 1,2 kg, kostka rosołowa 1 sztuka, przyprawa do cielęciny 1 opakowanie, olej rzepakowy 4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżeczki, mąka pszenna 2 łyżki, czosnek Zobacz więcej
Najprostszy sposób przygotowywania cielęciny jaki znam. Przez wiele lat było to sztandarowe danie mojej Cioci ( siostry Mamy ). Wiadomo było , że Ciocia Oleńka raz - dwa razy w miesiącu robi Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 19842

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Cielęcina duszona w maśle

Cielęcina duszona w maśle 14778

Kawałek cielęciny ok.1kg.(może być mostek,łopatka....) pół paczki masła sól, pieprz. Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem. Przekroić na połowę. Na dno rondla dajemy 2 łyżki sklarowanego masła, dobrze Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Duszona cielęcina z warzywami

Duszona cielęcina z warzywami 11420

Duszone mięsa są zdrowsze, bardziej soczyste i pełniejsze aromatu niż gotowane, pieczone czy smażone.Cielęcina do duszenia nadaje się idealnie - miękkie i delikatne mięso, które podczas duszenia Zobacz więcej
Święta już niedługo, warto zastanowić się nad potrawami. A może tak cielęcinę ze słodyczą marchewki i porem… z nutą rozmarynu. Może ktoś z Was się skusi na wykorzystanie przepisu. Polecam. Składniki: Zobacz więcej
frillia
frillia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Projekt Kuchnia
Duszona cielęcina z grzybami

Duszona cielęcina z grzybami 4965

Dochodzę do takiego momentu w życiu, kiedy to staram się nie udziwniać, a wręcz powrócić do korzeni. Makarony mam przetrenowane od a do z, a mleko kokosowe nie ma dla mnie tajemnic. Postanawiam więc Zobacz więcej
Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze, prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. Duszona Cielęcina jest bardzo miękka, wręcz Zobacz więcej
Cielęcina. Pyszne, delikatne mięso. Cena nie jest zachęcająca, ale warto czasem się skusić na zrobienie duszonej cielęcinki w sosie np. śmietanowym. Ja wykorzystałam sos pieczarkowy, który znalazłam w Zobacz więcej
Duże kawałki cielęcego mięsa skąpane w śmietanowym sosie ... Składniki: 1 kg cielęciny bez kości sól pieprz słodka papryka szczypta cząbru 2 cebule 2 ząbki czosnku śmietana 18% klarowane masło Zobacz więcej
To nasze danie glowne z dzisiejszego obiadu... deserem juz sie podzielilam! Proste i smaczne i wiosenne... na 4 porcje 1 kg cieleciny , mostku cielecego choc jesli macie cielece zeberka to to danie Zobacz więcej
W weekendy zwykle sporo gotuję – robię dania ( i zdjęcia) na bloga, mniej więcej co dwa tygodnie gotuję gar wywaru do późniejszego wykorzystania, zwykle robię jakieś słodycze dla Emilki do Zobacz więcej
Dzisiaj pyszne danie idealne na Bożonarodzeniowy obiad: Cielęcina duszona w białym winie z szałwią W naszym domu bardzo lubimy cielęcinę, to kruche i delikatne mięso o wspaniałym smaku. Kawałek Zobacz więcej
Francuzi muszą kochać dania jednogarnkowe. W zasadzie najsłynniejsze potrawy upraszczają się do duszenia w jednym garze; boeuf bourguignon, pot-au-feu oraz jedyna w swoim rodzaju cielęcina – Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona 9804

Cielęcina niezbyt często pojawia się na naszym stole. Jest droga, niełatwo ją kupić i niełatwo ją przygotować tak żeby była smaczna. Kiedy trafiłam na cielęcą karkówkę wiedziałam, że mam ładny kawałek Zobacz więcej
Cielęcina w białym sosie zwana po francusku Blanquette to prawdziwy zabytek tradycyjnej kuchni francuskiej. Idealne danie na „proszony” obiad czy kolację.Sos śmietankowo-cytrynowydoskonale komponuje Zobacz więcej
Uwielbiam wracać do różnych przepisów, które zapamiętałam z rodzinnego domu, z domu moich krewnych lub znajomych. Pełno w nich domowego ciepła, miłości do dobrego jedzenia i poszanowania dla Zobacz więcej
Cielęcina po raz kolejny Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, które prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawna, chudsza od wołowiny i wieprzowiny. Zobacz więcej