duszona cielęcina

Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Duszona cielęcina

Duszona cielęcina 30475

5
Cielęcina duszona jest to jeden z najprostszych przepisów na przyrządzenie tego delikatnego mięsa. Ze względu również na ilość składników potrzebnych do przygotowania. Lecz smak mięsa przygotowanego w Zobacz więcej
Najprostszy sposób przygotowywania cielęciny jaki znam. Przez wiele lat było to sztandarowe danie mojej Cioci ( siostry Mamy ). Wiadomo było , że Ciocia Oleńka raz - dwa razy w miesiącu robi Zobacz więcej
Kawałek cielęciny ok.1kg.(może być mostek,łopatka....) pół paczki masła sól, pieprz. Mięso umyć i wysuszyć ręcznikiem. Przekroić na połowę. Na dno rondla dajemy 2 łyżki sklarowanego masła, dobrze Zobacz więcej
Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
na obiad była cielęcina w formie gulaszu, która pozwoliła mi na spokojne oglądanie nowego ulubionego serialu Damages. Pisałam już o nim? Glenn Close jest tu świetna jak pozbawiona skrupułów (ale czy Zobacz więcej
Cielęcina. Pyszne, delikatne mięso. Cena nie jest zachęcająca, ale warto czasem się skusić na zrobienie duszonej cielęcinki w sosie np. śmietanowym. Ja wykorzystałam sos pieczarkowy, który znalazłam w Zobacz więcej
W naszym domu rodzinne menu mamy zazwyczajw dwóch wersjach -wspólna zupa i różne drugie dania, bo trudnoaby 1,5 roczny mężczyzna zajadał sięostro przyprawionymi eksperymentami z talerzy rodziców.Ale Zobacz więcej
Dzisiaj pyszne danie idealne na Bożonarodzeniowy obiad: Cielęcina duszona w białym winie z szałwią W naszym domu bardzo lubimy cielęcinę, to kruche i delikatne mięso o wspaniałym smaku. Kawałek Zobacz więcej
Ponownie u nas na stole zagościła cielęcina. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem musztardy i miodu, który nadaje jej lekkiej słodyczy. W przypadku mięs duszonych warto wykorzystać szybkowar. Znacznie Zobacz więcej
. I będzie z nią mniej pracy. Cielęcina duszona z cykorią, selerem i kaparami (oryginalny przepis: Yotam Ottolenghi, theguardian.com) Potrzebne składniki: (na 4 osoby) 800 g udźca cielęcego 1 łyżka Zobacz więcej
Cielęcina po raz kolejny Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze i lekko kwaśnym zapachu, które prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawna, chudsza od wołowiny i wieprzowiny. Zobacz więcej
Ten kto pierwszy wpadł na pomysł wolnego duszenia mięsa w przyprawach musiał być zapewne zapracowanym smakoszem. Dla mnie mięsne dania, jednogarnkowe to idealny sposób na nakarmienie tłumu, danie Zobacz więcej
Cielęcina to delikatne mięso o jasnoróżowym kolorze, prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest lekkostrawne, chudsze od wołowiny i wieprzowiny. Duszona Cielęcina jest bardzo miękka, wręcz Zobacz więcej
Bardzo proste danie główne z udziałem cielęciny, uzupełnione winogronami i duszonymi porami, podane sosie śmietanowym z ryżem jaśminowym. Mimo, że nie jest trudno przyrządzić tę potrawę, to można ją z Zobacz więcej
Duszone mięsa są zdrowsze, bardziej soczyste i pełniejsze aromatu niż gotowane, pieczone czy smażone.Cielęcina do duszenia nadaje się idealnie - miękkie i delikatne mięso, które podczas duszenia Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 500 g karczku cielęcego 40 g suszonych maślaków (lub 800 g pieczarek świeżych jeżeli to danie dla dzieci) 4 duże cebule 4 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sól i Zobacz więcej
Składniki dla 4 osób: 60 dag cielęciny cebula 3-4 ząbki czosnku szklanka bulionu łyżka oleju łyżka mąki łyżka śmietany sól, pieprz do smaku Mięso umyć, osuszyć, pokroić na drobne kawałki, oprószyć Zobacz więcej
Nigdy nie przepadałam za cielęciną. Wydawała mi się mdła, ale w tej wersji.... palce lizać :) Składniki: cielęcina szynka (użyłam pieczonej z truflami) bazylia sól pieprz lampka białego wina oliwa Zobacz więcej
garyija
garyija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gary i Ja
Gulasz francuski z czosnkiem

Gulasz francuski z czosnkiem 350

0
1kg cielęciny bez kości 3 łyżki oliwy 1-2 główki czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu 2 łyżki bułki tartej 3/4 łyżeczki suszonego tymianku łyżka soku z cytryny 0,5 szklanki bulionu Zobacz więcej