Składniki: 1 średnia główka kapusta czerwona, 1 sztuka cebula, 2 sztuka jabłka, 1 łyżeczka cynamon Royal Brand starty, 2 łyżki cukier, 1 łyżeczka Sól, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, - do
Zobacz więcej
Pasuje idealnie do obiadu jak i do mięsa kanapkowego. Składniki: główka czerwonej kapusty 2 cebule 3 jabłka 500 ml czerwonego wina cukier olej przyprawy: sól, pieprz, cynamon Przepis i porady
Zobacz więcej
Lubimy kapustę do obiadu w różnych postaciach. Tym razem skorzystałam z przepisu Edyty. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty (ok 1,5 kg) 1 duża cebula 1 szklanka soku z jabłek 1 łyżka soku z cytryny
Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem. Dzisiaj proponuję przygotować kolejny nasz przepis na kapustę czerwoną duszoną o słodkim
Zobacz więcej
Czerwona kapusta - duszona to smaczny dodatek do ciemnego mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru
Zobacz więcej
Świetny dodatek do obiadu: Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka! Składniki : 1 średnia główka kapusty 1 cebula 2 jabłka 1/3 kostki tłuszczu ocet 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka
Zobacz więcej
lubię surówki z czerwonej kapusty pod warunkiem, że jest ona ugotowana, lekko kwaskowata i ma jakiś niebanalny dodatek. U rodziców było to jabłko i majonez. U cukrzycowej babci czerwone porzeczki.
Zobacz więcej
Kapusta czerwona duszona z winem Kapusta czerwona jako pyszny dodatek do mięs, duszona w czerwonym wytrawnym winie, co wzbogaci jej smak i podkreśli piękny kolor. Z nutka słodyczy :) Składniki:
Zobacz więcej
Czerwoną kapustą z tego przepisu można obdzielić 10-12 osób, ilość jest więc idealna na świąteczny obiad lub większą rodzinną uroczystość. Duszona czerwona kapusta z jabłkami doskonale nada się
Zobacz więcej
Kapusta to chyba jeden z popularniejszych dodatków obiadowych. Dziś proponuję duszoną czerwoną kapustę z jabłkiem. Jest to lżejsza alternatywa dla... zobacz ›
Zobacz więcej
Wydaje mi się, że kapusta czerwona została trochę zapomniana. Dzisiaj chciałam Was zachęcić do zrobienia jej przy najbliższej okazji jako dodatek do dania głównego. Jest naprawdę pyszna. Do czego
Zobacz więcej
Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 2 duże cebule 2 jabłka ok. 10 dkg słoniny sól, pieprz, liść laurowy (ok.5 listków) parę kulek ziela angielskiego ok. 2 łyżek cukru Wykonanie: Kapustę poszatkować,
Zobacz więcej
Czerwona kapusta z czerwonym winem. Przepis wyciągnął z zakamarków pamięci Witek, ja przyrządziłam i jadłam taką po raz pierwszy. Jestem nią zachwycona. Szczególnie, że odgrzewana, stawała się z dna
Zobacz więcej
Wydaje mi się, że ludzie zapominają o pięknie kapusty czerwonej. Jest bardzo zdrowa i ma naprawdę multum zastosowań kulinarnych. Świetnie barwi ciasta pierogowe, można jej używać też jako barwnika do
Zobacz więcej
Czy ktoś w ogóle przygotowuje cokolwiek z czerwonej kapusty? Jest to tak wspaniałe jesienne warzywo, a kompletnie pomijane w kuchni. No to przynajmniej podajmy ją jako warzywny dodatek do obiadu :)
Zobacz więcej
Kapusta Czerwona Duszona Składniki : Mała czerwona kapusta 1 średnie jabłko szara reneta 1 mała cebula 1/3 kostki margaryny mlecznej sól,pieprz,cukier,do smaku ocet do zakwaszenia (można użyć soku z
Zobacz więcej
Miałam wiele wątpliwości czy moje "swobodne kuchenne wariacje" i melanż smaków sprawdzi się. Nieskromnie powiem, że był to strzał w dziesiątkę :) Piersi kacze w pomarańczowej marynacie Składniki (dla
Zobacz więcej
Duszona, czerwona kapusta Były kluski śląskie , musi być i czerwona kapusta . To doskonała ciepła przystawka , coś w rodzaju bigosu , ale o zupełnie innym smaku . Piękny purpurowy kolor i cudowny
Zobacz więcej
Klasyczny przepis na modrą kapustę Idealny dodatek do niedzielnego obiadu. Przepis pochodzi z książki "Warzywa kapustne" Anny Gasik z 1984 roku. Lubię znajdować inspiracje w starych książkach z
Zobacz więcej
Przepis na duszoną czerwoną kapustę dostałam od mojej cioci, która gotuje bardzo tradycyjnie. Ja sama muszę przyznać, że mimo poszukiwania wciąż nowych smaków, uwielbiam kluski śląskie podane z
Zobacz więcej