duszona kapusta sprawdzony przepis

aziem2121
aziem2121 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Git Mallina
Kapustka młoda !

Kapustka młoda !  29

0
Młoda kapustka jest naprawdę w dechę ! Kto nie wieży niech sprawdzi ! Składniki potrzebne do przygotowania : 1 pęczek koperku 2 małe młode kapusty 3 cebulki dymki 1 cebula 1 łyżka masła 150 ml wody Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Duszonki ogniskowe

Duszonki ogniskowe 128

4
grubsze plastry, ok. 2 cm, ziemniaki, ilość regulujecie same. Na ziemniaki wykładamy pokrojony w kostkę boczek, a następnie pokrojone w kostkę mięso. Mięso pokrywamy warstwą cebuli pokrojonej w Zobacz więcej
Bardzo lubimy czerwoną kapustę jako dodatek do obiadu. Robiłam z niej już różne surówki oraz duszoną na ciepło w tradycyjny sprawdzony sposób. Tym razem postawiłam na kapustę duszoną w soku Zobacz więcej
,jabłkami i ziemniakami z patelni Pieczona gęś z modrą kapustą Wołowina po burgundzku Wołowina duszona w piwie Wieprzowina w sosie migdałowo-tymiankowym Eskalopki wieprzowe z pieczarkami, rozmarynem i Zobacz więcej
Przepis na smaczny obiad z kapustą, ziemniakami i kiełbasą. Tani i prosty w wykonaniu. Składniki: mała główka kapusty (biała lub włoska, świetnie sprawdzi się również młoda kapusta) 5-6 ziemniaków 2 Zobacz więcej
niewielką ilością wody (około 1 filiżanki) i duszę pod przykryciem około 30 minut. Czosnek wyciskam i odstawiam (tutaj sprawdź dlaczego). Pod koniec gotowania dodaję groszek (jeżeli używasz Zobacz więcej
Na chłodniejsze dni świetnie sprawdzi się gulasz z kiszoną kapustą. Pyszne, jednogarnkowe danie rodem z Węgier. Najbardziej lubię w nim przenikające się smaki kiszonej kapusty i kminku. Polecam! 600 g Zobacz więcej
« Placki z młodych ziemniaków Rolady schabowe nadziewane kapustą kiszoną Dzisiaj zapraszam do przygotowania rolad schabowych nadziewanych kapustą kiszoną według przepisu siostry Anastazji. Myślę, że Zobacz więcej
kapustę kiszoną, podlej ją odrobiną bulionu lub wody. Dodaj przyprawy, sproszkowane grzyby i duś pod przykryciem na małym ogniu aż będzie miękka (około 15 minut). Oprósz mąką, by ją zagęścić i Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Sałatka warzywna

Sałatka warzywna 671

3
W tamtym roku odpuściłam sobie przygotowanie tej sałatki i to był błąd bo bardzo mi jej wśród zapasów brakowało w tym roku już słoiczki zostały wyniesione do piwniczki :) Sałatka warzywna 1 kg kapusty Zobacz więcej
Ciągle szukam dań opierających się na warzywach będących daniami dietetycznymi ale nie pozbawionymi smaku. Jednym z nich jest czerwona kapusta. Składniki: mała główka czerwonej kapusty 2 cebule 3 Zobacz więcej
solimy do smaku i zabielamy śmietaną. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odparuje. Możemy podawać z ziemniakami, kaszą lub kluskami. Polędwiczki z borowikami Źródłem wpisu: Polędwiczka wieprzowa w sosie Zobacz więcej
jałowiec i piwo, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy aż piwo lekko odparuje a skórka stanie się złota. Podajemy z pieczywem, zasmażaną kiszoną kapustą, musztardą i chrzanem. Zobacz więcej
Danie w sam raz do zrobienia w wolnowarze. Kapusta, po tylu godzinach duszenia, jest bardzo aromatyczna, co sprawdziłam już wcześniej gotującbigos. Mięso miękkie i różowew środku co jest zasługą Zobacz więcej
na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, boczek i pieczarki. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w dużą kostkę jabłko najlepiej kwaskowe. Całość dodajemy do mięsa, zalewamy Zobacz więcej
Doskonała w klasycznym połączeniu z pieczoną gęsią, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do schabowego czy mielonego. Wówczas gęsi smalec zastąp po prostu masłem. Składniki Mała główka Zobacz więcej
gosai
gosai Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kawa-z-pianka
Kapuśniaczki

Kapuśniaczki 3787

0
Co najlepiej pasuje do czerwonego barszczyku? Oczywiście, kapuśniaczki :-) Składniki: 3-4 ciasta francuskie 500 g kapusty kiszonej z marchewką 200 g pieczarek 2 duże cebule 1 żółtko olej pieprz, sól, Zobacz więcej
kostkę, smażymy na złoty kolor i również dodajemy do kapusty. Całość mieszamy, doprawiamy Vegetą i pieprzem. Używając Vegety można zrezygnować z soli, ponieważ jest ona składnikiem tej przyprawy. Zobacz więcej
W ostatnich dwóch wpisach królowało mięso, czas zrównoważyć to przepisem warzywnym. Oto moja ukochana wersja czerwonej kapusty, wzbogacona winem i rodzynkami. Najlepiej smakuje w towarzystwie ciemnego Zobacz więcej
Tydzień temudzieliłam się z Wami przepisem na aromatyczny, wegetariański rosół. Dziś dalej inspiruję siębabciną kuchnią i proponuję Wam na niedzielny obiad kotlety mielone!Oczywiście bezmięsne, do Zobacz więcej