duszona watrobka

lub polkrazki,Watrobke obtoczyc w mace i ulozyc na patelni z goracym olejem. Smazymy do zrumienienia. Gdy watrobka jest rumiana dodajemy maslo i smietane na watrobke wykladamy cebule, dusimy do Zobacz więcej
0,5 kg wątróbki drobiowej 1 jabłko 1 cebula biała mąka do obtoczenia wątróbek sól, pieprz, cukier Olej Wykonanie Wątróbki myjemy, oczyszamy. Pieprzymy i obtaczamy w mące. Nie solimy! Smażymy do Zobacz więcej
z mięsem, pieprz, odrobina wody i duszenie do miękkości. Na końcu jeszcze sól i prosto na talerz: To co widzicie, to już ostatnie kęsy :-) Będzie na jutro na dokładkę :-) Mamy jeszcze kilka kawałków, Zobacz więcej
lub 1 kurczak 2-2,5 kg (pamietajmy o analogicznym zmniejszeniu pozostalych produktow) 1/4 filizanki soku z cytryny 1/2 filizanki soku z pomaranczy 1/2 kostki masla lub margaryny sol, pieprz farsz: 6 Zobacz więcej
wodą. Następnie drobno siekam i przekładam do garnka. Podlewam wodą i gotuję do miękkości. Umyte pieczarki kroję w półplasterki, przekładam do garnka, podlewam wodą, dodaję odrobinę masła i duszę Zobacz więcej
i oczyszczamy. Serduszka podsmażamy na oliwie, tab by się lekko zarumieniły. Odkładamy je na bok. Podsmażamy warzywa, ja to robię na patelni ceramicznej, najpierw cebula potem seler a na końcu Zobacz więcej
mojakulinarnaarkadia.blogspot.com (Kulinarna Arkadia) Szaszłyki na grilla Zafascynowane.. (Daria Edyta) Kluski śląskie z duszonym schabem Fiveer-Nourriture (fiveer) Szybki torcik malinowy Słodkie Zobacz więcej
ceramicznej, najpierw cebula potem seler a na końcu papryka i cukinia. Wszystko przekładamy do garnka dodajemy koncentrat bądź pomidory, przyprawiamy i dusimy do miękkości serduszek. Na koncu Zobacz więcej
że tylko koza je zielone (taka przemądrzała smarkula byłam) w dzisiaj wmłóce cała miseczkę Odpowiedz 19 maja 2014 at 15:10 Agata Dąbrowska says: Bob,watrobka,czernina i brukselka aaa i pietruszka Zobacz więcej
. Nie wybierajcie ligawy, to ciężki kawałek, niezwykle twardy i nadaje się do jedzenia jedynie po długim nawet 5 godzinnym duszeniu.Wołowina sezonowana, czyli dojrzała jest lekkostrawna, a przy tym Zobacz więcej
Co zatem nadaje sie na steki? najdoskonalsza będzie polędwica wołowa, ale nadaje się również rozbratel, antrykot oraz udziec. Polędwica wołowa prezentuje się znacznie lepiej, ale jest przynajmniej 3 Zobacz więcej