Wątróbkę uwielbiam podaną na wszystkie możliwe sposoby... Ten który przedstawiam jest chyba najprostszy i najszybszy w wykonaniu. Składniki: 0,5 kilograma wątróbki wieprzowej 1 cebula 0,5 szklanki
Zobacz więcej
W domu mam młodego krwiodawcę i po oddaniu krwi musi uzupełniać poziom żelaza, dlatego częściej niż zazwyczaj na naszym stole gości wątróbka. Tym razem wieprzowa, gdyż ponoć zawiera więcej żelaza niż
Zobacz więcej
Wątróbka należy do tych rzeczy na które muszę mieć naprawdę dużą ochotę żeby sobie ją przyrządzić. Robię ją bardzo rzadko, ostatnio kilka lat temu. Dzisiaj przepis z jabłkiem i cebulką, zapraszam.
Zobacz więcej
Wątróbkę się kocha albo nienawidzi. Ja jem wątróbkę dopiero od kilku lat. Gdy byłam dzieckiem, na sam jej widok robiło mi się gorąco ;) Teraz nikt nie musi mnie namawiać i wmawiać, że jest zdrowa, bo
Zobacz więcej
Wątróbka przyrządzona w ten sposób, jest mocno zrumieniona, chrupiąca i po prostu pyszna :-) Żeby osiągnąć taki efekt musimy mocno rozgrzać smalec i smażyć ją w wysokiej temperaturze. Dlatego ważne
Zobacz więcej
Polska kuchnia bogata jest w przepisy, w których główne skrzypce grają podroby. Jeden z najprostszych i jednocześnie jeden z moich ulubionych, to wątroba wieprzowa duszona z cebulką. * WĄTRÓBKA
Zobacz więcej
Wątróbkę czy to wieprzową , cielęcą lub drobiową zawsze robiłam pieczoną. Albo w samej mące z dużą ilością cebulki, albo panierowaną jak kotleta, albo z jabłkami ( polecam bo pyszna). Ale kiedyś
Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - wątróbka wieprzowa - 40 dkg - cebula - 2 duże sztuki - olej - 2 duże łyżki - przyprawy: pieprz czarny, sól, kostka rosołowa,majeranek - mąka - 1 łyżka do sosu i 4 łyżki do
Zobacz więcej
Pręga wołowa to najlepsze mięso jakie istnieje. Oczywiście moim skromnym zdaniem. Dobrze uduszona jest po prostu cudowna. To mięso, które potrzebuje tylko soli, pieprzu i cebuli. Nic więcej. Dlatego
Zobacz więcej
Prosty przepis na polędwiczki duszone w pieczarkach. Ale nie jakieś wymyślne danie, zwykły sos, zwykłe mięso :D Składniki na 2 porcje: 1 polędwiczka wieprzowa, 300 g świeżych pieczarek, 1 mała
Zobacz więcej
Nie lubicie wątróbki? teraz polubicie na pewno. Wątróbka w tym daniu jest delikatna i soczysta i smakuje wybornie. Żeby jednak spróbować trzeba skosztować więc gotujemy. Zapraszam serdecznie.
Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam gulaszu z wątróbki, tym bardziej z wieprzowej. Zawsze wybierałam wątróbkę drobiową. Ale było wieprzobicie, dostaliśmy przeogromną wątrobę , no i postanowiłam zrobić z niej właśnie
Zobacz więcej
Wątroba – jedni ją kochają inni nienawidzą. Ja osobiście bardzo lubię i byłam jednym z nielicznych dzieci w przedszkolu, które wątróbką nie gardziły. Może dlatego, że moja mama zawsze smacznie ją
Zobacz więcej
Mile byłam zaskoczona, gdy usłyszałam od córki: mamo dzisiaj w szkole na obiad była kasza z gulaszem, zrobisz na obiad?" Postanowiłam jej zrobić z gulaszem, a dla siebie z wątróbką duszoną w sosie.
Zobacz więcej
Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić, jeśli staracie się różnorodnie
Zobacz więcej
Całe życie powtarzałam, że z wątróbki najbardziej lubię cebulkę :) Jako dziecko nie jadałam jej w ogóle, a na obiad nakładałam sobie tylko cebulę. Później wątróbkę omijałam szerokim łukiem i używałam
Zobacz więcej
Dziś przepis na coś mało popularnego, ale za to przepysznego. Policzki wieprzowe - moje nowe odkrycie. Już wiem, że będą pojawiać się u nas częściej. Mięso jest mięciutkie, delikatne i po prostu
Zobacz więcej
Duszona wątróbka wieprzowa ulubione danie pana męża. Nigdy nie byłam fanką wątróbki, za to sosiku z duszenia jak najbardziej. I tu następuje podział tak tak jest podział, dla pana męża wątróbka dla
Zobacz więcej
Najczęściej na moim stole gości drobiowa wątróbka, bo przyrządza się ją szybko. Dzisiaj jednak postanowiłam rozprawić się z świńską wątróbką . Najpierw ją marynowałam w musztardowo-miodowej marynacie,
Zobacz więcej
Wątróbka wieprzowa przez jednych jest ubóstwiana, inni wręcz jej nienawidzą. Jest bardzo smaczna, ale także ciężko ją przygotować tak by nie była zbyt gumowa i twarda. Oto recepta na wszelkie zło,
Zobacz więcej