duszona wątróbka wieprzowa

Duszona wątróbka wieprzowa ulubione danie pana męża. Nigdy nie byłam fanką wątróbki, za to sosiku z duszenia jak najbardziej. I tu następuje podział tak tak jest podział, dla pana męża wątróbka dla Zobacz więcej
Wątróbka wieprzowa przez jednych jest ubóstwiana, inni wręcz jej nienawidzą. Jest bardzo smaczna, ale także ciężko ją przygotować tak by nie była zbyt gumowa i twarda. Oto recepta na wszelkie zło, Zobacz więcej
ją jeść :) Poniżej przepis na duszoną wątróbkę. Składniki: ok 0,5 kg wątróbki wieprzowej mąka do obtoczenia wątróbki 2 duże cebule olej rzepakowy (Ja użyłam oleju rzepakowego firmy BIOOIL, możecie Zobacz więcej
Polska kuchnia bogata jest w przepisy, w których główne skrzypce grają podroby. Jeden z najprostszych i jednocześnie jeden z moich ulubionych, to wątroba wieprzowa duszona z cebulką. * WĄTRÓBKA Zobacz więcej
Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić, jeśli staracie się różnorodnie Zobacz więcej
Składniki: 70 dkg wątróbki wieprzowej 5 cebul 2-3 łyżki oleju 4-5 łyżek mąki sól pieprz Przygotowanie: Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki. Każdy kawałek wątróbki obtaczamy w mące i smażymy na Zobacz więcej
SKŁADNIKI 50 dag wątróbki wieprzowej 3 pieczarki 2 średnie cebule 200 mil mleczka kokosowego 200 białego wina -Wermutu sól pieprz 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Wątróbkę myjemy zdejmujemy Zobacz więcej
Składniki: 400 gram wątróbki wieprzowej 3 jabłka sól pieprz mąka masło i olej Sposób wykonania: Wątróbkę pokroiłam w plastry, obtoczyłam w mące, smażyłam na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej Zobacz więcej
Wątróbka ma zarówno wielu zwolenników, jak i przeciwników. Jest mięsem ciężkim do przyrządzenia, ale przy doborze odpowiednich składników może być przyjemnym daniem. Dziś polecam wątróbkę z suszonymi Zobacz więcej
,usmażyć na patelni na odrobinie oleju. Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać. Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu Zobacz więcej
Składniki: 3/4 kg wątróbka wieprzowa, 4 łyżki smalec, 4 sztuki cebula, 2 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 3 łyżki mąka pszenna, - do smaku maggi, - do smaku sól wątróbkę umyć, osuszyć i Zobacz więcej
Wątróbkę uwielbiam podaną na wszystkie możliwe sposoby... Ten który przedstawiam jest chyba najprostszy i najszybszy w wykonaniu. Składniki: 0,5 kilograma wątróbki wieprzowej 1 cebula 0,5 szklanki Zobacz więcej
Wątróbkę trzeba moczyć przez godzinę w mleku, dzięki temu będzie delikatna i nie będzie gorzka w smaku. Pamiętajmy, że wątróbkę solimy dopiero po usmażeniu. Dzięki goździkom i imbirowi, wątróbka jest Zobacz więcej
składniki: 500g wątroby wieprzowej 2 duże cebule liść laurowy 4 łyżki wody olej lub smalec do smażenia pieprz, sól wykonanie: Wątróbkę myjemy, odsączamy, wykrawamy błonkę, kroimy na 1-1,5 cm kawałki, Zobacz więcej
Wątróbkę czy to wieprzową , cielęcą lub drobiową zawsze robiłam pieczoną. Albo w samej mące z dużą ilością cebulki, albo panierowaną jak kotleta, albo z jabłkami ( polecam bo pyszna). Ale kiedyś Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - 1 kg wątroby wieprzowej - 8 średnich cebul - mąka - sól, pieprz - cukier - 3 listki laurowe - olej - 1/2 szklanki wody SPOSÓB WYKONANIA: Wątrobę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, w Zobacz więcej
Polecamy prosty sposób na tradycyjną wątróbkę drobiową, która jest delikatniejsza w smaku od wieprzowej i bardziej miękka. Przygotowana oczywiście z cebulą, która doda soczystości potrawie i genialnie Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Di gotuje
Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka z jabłkiem 104

2
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wątróbka z jabłkiem jest delikatna, ma wyrazisty smak i posmakuje nawet niejadkom. Należy pamiętać, aby użyć twardych jabłek - po Zobacz więcej
Mile byłam zaskoczona, gdy usłyszałam od córki: mamo dzisiaj w szkole na obiad była kasza z gulaszem, zrobisz na obiad?" Postanowiłam jej zrobić z gulaszem, a dla siebie z wątróbką duszoną w sosie. Zobacz więcej