duszona włoska kapusta

Kapusta włoska duszona, jest doskonałym dodatkiem do panierowanych mięs, kotletów, kotletów mielonych, kurczaka czy ryb. pół główki włoskiej kapusty 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła pęczek koperku Zobacz więcej
Kapusta włoska, niskokaloryczna, pełna witamin, najbardziej lekkostrawna spośród wszystkich kapustnych. Smakiem i wartością odżywczą przewyższa kapustę białą. Zawiera magnez, wapń ( w 100 g -77 mg ), Zobacz więcej
Całkiem udane połączenie smakowe. Herbata z kapustą? A jakże... Polecam :) Składniki, których będziemy potrzebować: kapusta włoska 1/2 sztuki cebula 1 sztuka marchewka 1 sztuka ulubione piwo 6 łyżek Zobacz więcej
Szykując to danie zależało mi na zachowaniu chrupkiej i słodkiej struktury marchewki.Zobaczcie jakiego składnika użyłam aby duszone warzywa zachowały świeżość i chrupkość. 6 Porcji Czas 30 minut Zobacz więcej
Żeberka to dość kaloryczne mięso lecz bardzo smaczne dlatego raz na jakiś czas warto je przygotować. Uduszone w kapuście włoskiej z dużą ilością czerwonej papryki smakuje wyśmienicie. Żeberka Zobacz więcej
Indyk duszony: 1 duży filet z indyka (lub polędwica) 1 cebula 2 jabłka sól, pieprz, majeranek olej rzepakowy, masło Mięso nacieramy przyprawami (np gotowa przyprawa do mięs drobiowych) i obsmażamy na Zobacz więcej
ocierają się o pojęcie comfort food. Często robię potrawy, którym ciężko potem zrobić ładne zdjęcie:) Do takich z pewnością należą te kluski twarogowe, właściwie rzec można: leniwe. Mocno Zobacz więcej
Po zupie z młodej kapusty została mi niecała połówka kapusty więc przyszedł najwyższy czas, by wykorzystać ją w kolejnym daniu. Jako dzisiejszą propozycję przedstawiam kapustkę duszoną z dodatkiem Zobacz więcej
ARCHIWUM czerwiec (3) lipiec (128) sierpień (117) wrzesień (86) październik (90) listopad (64) grudzień (51) styczeń (33) luty (31) marzec (36) kwiecień (44) maj (35) czerwiec (34) lipiec (34) Zobacz więcej
Składniki: 1 cebula olej do smażenia 1/2 główki kapusty 500g polędwiczek z piersi kurcząt 3 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 kostka bulionu drobiowego 1/2 łyżeki Vegety 1,5 - 2 łyżeczki Zobacz więcej
Biała - doskonała zarówno do gotowania jak też na surówki, do kiszenia oraz bigosu (zarówno młoda jak i "stara"). Czerwona - wspaniała do duszenia, można z niej przygotować smaczne surówki, a nawet Zobacz więcej
Składniki: 1 sztuka kapusta włoska, 1 sztuka cebula, 2 ząbki czosnek, 1/4 kostki masło do smażenia, 1 łyżeczka papryka ostra, - do smaku maggi, 1 szklanka sok pomidorowy, 2 łyżki koperek kapustę Zobacz więcej
Tradycyjny wielkanocny obiad to zazwyczaj żurek z białą kiełbasą, a także pieczone lub duszone mięso. Jako dodatek do mięs proponuję zatem kapustę - przygotowaną na różne sposoby. Mam nadzieję że Zobacz więcej
Teija
Teija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganka gotuje
Młoda kapustka

Młoda kapustka 35

1
Składniki: kapusta biała lub włoska (1 główka) 1 jabłko sól koper włoski (1 łyżeczka) pieprz koperek (1 wiązka) woda (4 łyżki) olej (2 łyżki) Czas przygotowania: 30 min. Przygotowanie: Kapustę siekamy Zobacz więcej
często kupuję też młodą kapustę włoską, którą stosuję do zup jarzynowych. Gotuję ją też w kawałkach w osolonej wodzie i podaję solo z tartą bułką zasmażoną na maśle. z młodej kapusty można tez Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Gołąbki

Gołąbki 3412

3
skip to main | skip to sidebar Gołąbki 1 kapusta włoska 1/2 szklanki ryżu 500 g mielonego mięsa lub grzybów suszonych w wersji wigilijnej 1 cebula 1 jajko olej 2 ząbki czosnku sól, pieprz vegeta Zobacz więcej
« Dekoracja prezentów nr 26 Paczuszki z kapusty z mięsnym farszem Składniki: kapusta włoska mięso mielone ryż szpinak świeży sól pieprz szczypiorek lub zielone części dymki Przygotowanie: Kapustę Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Włoski gołąb

Włoski gołąb 264

0
jeśli ktoś lubi tradycyjne gołąbki - jeść, ale nie robić - polecam gołąbki na nowo - po włosku - szybki i smaczny efekt. składniki: - 1 kg mięsa mielonego - 1 kg słodkiej kapusty (poszatkować) - 1 Zobacz więcej
Składniki: czarny ryż suchy (100g) 1 pierś z kurczaka (250g) 1 duża cebula (100g) suszone śliwki (50g) kapusta włoska przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Liście kapusty włoskiej gotujemy we wrzątku Zobacz więcej
Duszona kapusta włoska doskonale komponuje się, jako dodatek do dań z mięsem i ziemniakami, zaś podawana z pieczywem może być pojedynczym daniem. Składniki: 1 mała główka kapusty włoskiej 1 duża Zobacz więcej