Kiedy są świeże grzyby to zwykle dużo na raz - jak się nimi najeść zanim się skończą ? Poza tym mieszkając w mieście nie często mam okazję na wypad do lasu i nazbieranie świeżyzny a suszone czy
Zobacz więcej
Nareszcie w lesie pokazały się grzyby, trafiliśmy na prawdziwy wysyp :-) Do tej pory myślałam, że grzyby są bezwartościowe dla naszego organizmu, jeśli chodzi o składniki odżywcze. Jednak muszę Wam
Zobacz więcej
Najłatwiejszy sposób na kosz grzybów z lasu. Smacznego :) Duszone grzyby leśne z ziemniaczkami (3-4 porcje) 500 g mieszanki grzybów leśnych (podgrzybki, maślaki, koźlarze itp) 3 łyżki oleju 2 cebule
Zobacz więcej
Lubicie grzyby? Moja rodzina bardzo! Właśnie teraz, póki sezon na nie, trzeba korzystać z dobrodziejstw lasu i jesieni. Na pewno znacie to danie - grzyby duszone w śmietanie - któż nie zna? Któż nie
Zobacz więcej
Grzyby duszone na masełku i zaprawione gęstą śmietanką. Składniki: na każdy kilogram grzybów 2-3 cebule masło śmietana sól, pieprz Na patelni rozpuszczamy kilka łyżek masła. Cebule kroimy i zasmażamy
Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to pyszna pieczeń z grzybami. Już niedługo (mam taką nadzieję) pojawią się grzyby. Mnie zostało jeszcze trochę suszonych z ubiegłego roku, więc postanowiłam przygotować danie,
Zobacz więcej
Czas zbiorów grzybów w pełni trwa . Ja jeżdze w lasy kurpiowskie . Uwielbiam zbierac grzyby ,jeść je , Ale nie znoszę czyszczenia(obierania) i przedzierania sie przez krzaki . Dlatego moje ulubione to
Zobacz więcej
Grzyby duszone można podawać jako sos do mięsa czy makaronu, albo jako osobne danie na przykład z ziemniakami. Do niedawna w zasadzie w ogóle ich nie lubiłam i nie gotowałam. Grzyby suszone, grzyby
Zobacz więcej
Jesień tego roku obfituje w dary lasu, jakimi są grzyby. Wielu z nas już zapełniło swe spiżarnie przetworami z nich, także na co dzień coraz częściej goszczą u nas dania z dodatkiem grzybów leśnych,
Zobacz więcej
Pomysł na dzisiejszy przepis podsunęła mi Kasia z bloga A dupa rośnie . Jak to było? Jakiś czas temu, Kasia uczestniczyła w warsztatach, które prowadził Maciej Ostrowski . Przygotowali m.in. kaczkę
Zobacz więcej
Dochodzę do takiego momentu w życiu, kiedy to staram się nie udziwniać, a wręcz powrócić do korzeni. Makarony mam przetrenowane od a do z, a mleko kokosowe nie ma dla mnie tajemnic. Postanawiam więc
Zobacz więcej
Karkowkę najczęściej robiłam z grilla. Jednak odkąd po raz pierwszy jadłam u przyjaciół, uduszoną z suszonymi grzybami,stała się moimfaworytem mięsa obiadowego. Tak mięciutka i krucha budzi podziw u
Zobacz więcej
Przygotowanie: 5 minut Czas smażenia: 20 minut Czas gotowania: 1 godzina Dzisiejsza propozycja to wykwintny obiad czyli kaczka duszona w pysznym sosie grzybowym. Smakuje zarówno dobrze z tłuczonymi
Zobacz więcej
Grzyby duszone w śmietanie Śniadania Zupy Obiady Kolacje Sałatki Przekąski Pieczywo Ciasta i desery Dania z dynią Spiżarnia Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Grzyby duszone w śmietanie
Zobacz więcej
Grzyby duszone w śmietanie Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Muffinki z dynią Grzyby duszone w śmietanie Tego dania rekomendować nie muszę, znają je zapewne wszyscy. Nie ma to jak
Zobacz więcej
Przepis ten pochodzi z książki "200 potraw z kurczaka " z 1981 roku .Znalazłam tą książkę pod czas jednego z wypadów do antykwariatu .Uwielbiam antykwariaty , a zwłaszcza poszukiwanie starych książek
Zobacz więcej
Grzyby leśne duszone w śmietanie to wspaniały i aromatyczny sosik,ja podałam go jako dodatek do placków ziemniaczanych-niebo w gębie...:) Składniki 1 kg maślaków 2 małe cebulki 2 łyżki masła 3/4
Zobacz więcej
Duszone grzyby leśne z cebulą Przepisy Obiady Desery Przetwory Przekąski Fotografia Polecam Blog Współpraca Duszone grzyby leśne z cebulą Dodano: 2014-10-11 Póki jeszcze jesień, dzielę się
Zobacz więcej
Duszone grzyby z jajkiem w moim domu rodzinnym zawsze zapowiadały koniec lata. Nieżyjący już brat mojej babci zawsze przynosił leśnych grzybów na tony, które babcia potem suszyła albo przyrządzała
Zobacz więcej
Najprostsze z możliwych i jedno z najpyszniejszych dań z grzybów leśnych. Uwielbiam takie grzybki do świeżego chleba albo do grzanek, do mięs, do naleśników, do placków ziemniaczanych. Poza sezonem,
Zobacz więcej