duszone żeberka w miodzie i piwie

{{headerMessage}}
Dzisiaj coś dla "mięsożerców"...pyszne żeberka, które się rozpływaja w ustach. Ich tajemnica, to subtelne połączenie smaku gorzkawego piwa ze słodkim miodem i cebulą...tyle. Temu połączeniu poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-3 porcje) 500g żeberek wieprzowych 300 ml piwa 2-3 łyżki miodu 2 łyżeczki ostrej musztardy 1 cebula (duża) 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego koperek Przyprawy: czosnek w proszku majeranek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(Proporcje dla 4 osób) SKŁADNIKI: - 1 kg żeberek (wybrać z mięsem i w miarę chude), - 600g kapusty włoskiej, - 250 ml jasnego piwa, - 2 ziarna ziela angielskiego, - 1 łyżka oleju, - sól, pieprz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie żeberek w piwie nie jest trudne i poradzi sobie z tym nawet mało wprawny kucharz. Przepis na żeberka w piwie jest prosty, ale przygotowanie potrawy wymaga nieco czasu. Do przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam żeberka! Pieczone , duszone , grillowane … – każde! Z wielką przyjemnością przyrządzam je na rodzinne obiady … i z równie wielką przyjemnością patrzę jak domownicy oblizują paluchy! Dziś mam Zobacz więcej
OstraNaSłodko
OstraNaSłodko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostra Na Słodko
Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie 196

0
{{headerMessage}}
Mięso przyrządzone jest na oleju z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy , dzięki czemu nabiera delikatnego posmaku i bursztynowego koloru. Sos na bazie piwa , z dodatkiem prawdziwego miodu i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godzinę w temp. 190 stopni. Żeberka można również obsmażyć i dusić do miękkości pod przykryciem Dobra rada : do żeberek często podaję sos musztardowy z 3 łyżek oliwy, 3 łyżek soku z cytryny, 4 łyżek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No kochani zaszalałam . Dzisiaj bedzie słodko piwnie i kalorycznie . To co lubię . Przyznaje się bez bicia uwielbiam jeść pichcić i tworzyć nowe pyszności . Tym razem postanowiłam poszukać inspiracji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszne i aromatyczne żeberka z nutą karmelowego piwa. Są bardzo proste w przygotowaniu i myślę, że ich smak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piwo. Za piwem średnio przepadam, ale po skosztowaniu trzech nowych piw marki Książęce: Czerwony lager, Złote pszeniczne, oraz Ciemne łagodne trochę zmieniłam moje zdanie o piwie Po interesującym Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Żeberka z młodą kapustą

Żeberka z młodą kapustą 266

0
{{headerMessage}}
Żeberka z młodą kapustą Żeberka, które można przyrządzić zarówno na patelni jak i na grillu. W przypadku grilla - proponuję zastąpić ziemniaczki i kapustę sałatką tabule z kuskusu (przepis wkrótce). Zobacz więcej
zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie 1944

3
{{headerMessage}}
Aromatyczne, smaczne i mięciutkie żeberka w miodzie, po prostu "miodzio" Około kg żeberek Sól i pieprz mielony do smaku Olej do obsmażania Pół szklanki piwa Na marynatę: 3 łyżki miodu ( u mnie Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Pikantne żeberka

Pikantne żeberka 857

0
{{headerMessage}}
Liczba porcji: 4 żeberka: 1,5 g chudych żeberek wieprzowych 3 łyżki oleju roślinnego marynata do natarcia: 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka gruboziarnistej soli 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
porem duszonym w winie. Jedyną wadą tej potrawy jest fakt, że żeberka trzeba zamarynować dzień wcześniej. Składniki (4 porcje): 1 kg żeberek oliwa do obsmażenia żeberek marynata: 4 łyżki miodu 1 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Regionalia

Regionalia 179

0
{{headerMessage}}
szprycuje się chemią, lecz z mniejszych zakładów dbających o jakoś i tradycję. Wspaniałe miody z Podkarpacia, sery kozie, różne zioła oraz prawdziwe wędliny. Swoje wyroby prezentowali nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kwaśnicę nieco zmodyfikowałam gdyż historia mówi, że ów zupa jadana niegdyś w okresie świniobicia przez górali żywieckich powinna być przyrządzona tylko z mięsa, kapusty i gruli bez żadnego innego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć i czołem ;) Brak pomysłu na domowy obiad? Wyciągnij go z Paki Smaku ;) Dziś proponuję Ci miękkie i soczyste żeberka wieprzowe z sosem cebulowo – aroniowym. Kasza gryczana i kolba kukurydzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam żeberka! Pieczone , duszone , grillowane … – każde! Z wielką przyjemnością przyrządzam je na rodzinne obiady … i z równie wielką przyjemnością patrzę jak domownicy oblizują paluchy! Dziś mam Zobacz więcej