duszony antrykot

Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Na obiad > Zobacz więcej
Wołowina to moje ulubione mięso. Składniki: antrykot 2 cebule oliwa masło sól pieprz Przygotowanie: Antrykot (cienko pokrojony) przysmażcie razem z pokrojoną cebulą na oliwie (po 3 minuty z każdej Zobacz więcej
3 steki z antrykotu - ribe eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na Zobacz więcej
Kubki smakowe szalały z radości, fuzja smaków na jednym talerzu. Słodko słony smak z nutką goryczki. Przepis na danie główne zostało podzielone na trzy części. Mięso, kasza kuskus oraz pieczarki. Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Tagine z kabaczkiem

Tagine z kabaczkiem 413

2
Składniki: - 0,5kg wołowiny (antrykot, rozbratel) - 1 średni żółty kabaczek - 1 puszka cieciorki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki - puszka pokrojonych Zobacz więcej
Składniki: 500 g wołowiny (antrykot) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki suszonych grzybów 6 śliwek suszonych olej do smażenia zioła: listek laurowy, świeży tymianek i rozmaryn - związane nitką sól, Zobacz więcej
Środek lata, fantastyczna pora nie tylko ze względu na pogodę, ale i na dostępność warzyw i owoców. Korzystając z dobrodziejstw natury, w ostatnim czasie dość często robię leczo z wołowiną lub bez Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 420

0
Klasyk francuski, wołowina po burgundzku - potrawa tak dobra jak wino do niej użyte. Tradycyjnie przygotowywane z czerwonym burgundem ale wszelkie Pinot Noir, Beaujolais czy Côtes du Rhône również Zobacz więcej
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dokładka
Pasztet

Pasztet 1461

1
Składniki:0.5 kg boczku 0.5 kg antrykotu 0.5 kg łopatki 0.5 kg królika (np. 2 udka) 2 udka z kurczaka 300 g wątróbki z kurczaka 2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka (korzeń) 2 kajzerki 5 jajek (żółtka Zobacz więcej
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką W taki pochmurny dzień jak wczoraj najlepiej było zjeść ciepłą rozgrzewającą zupę, tym razem wybór padł na gulaszową... może dzisiaj będzie nastrój na bardziej letnie Zobacz więcej
Przygotowanie wołowiny wymaga czasu, chyba że smażymy steki lub mamy akurat polędwicę, która robi się błyskawicznie. Myślę jednak, że warto go poświęcić, bo smak nam to po wielokroć wynagrodzi. Warto Zobacz więcej
:) składniki: 0,5 kg wołowiny (u mnie antrykot) ok. 40 dag obranej dyni piżmowej 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 8 suszonych pomidorów 0,5 kg ziemniaków 3 liście laurowe (markiEdmir-Pol) suszony Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 194

1
Gdy pogoda nie dopisuje przestawiamy się na jednogarnkowe rozgrzewające dania. Wołowinę dusimy 3 h na małym ogniu, a aromat wina i szalotek w kuchni jest fantastyczny. Gulasz można odgrzewać przez Zobacz więcej
Kofta ful mudammas Przygotowanie tego danie zajmuje relatywnie mało czasu. Sycące i pożywne, przy akompaniamencie ryżu lub z pieczywem przypadnie do gustu każdemu. Słowem kwintesencja kuchni Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Chili con carne

Chili con carne 75

1
Składniki: • 1 łyżka oliwy • 1 cebula, pokrojona w kosteczkę • 2 ząbki czosnku, posiekane • 1 łyżeczka przyprawy chilli w proszku • 1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu) w proszku • 1 łyżeczka Zobacz więcej
piwa dolnej fermentacji produkowanego na skalę przemysłową. Plzeňský guláš - gulasz pilzneńskiSkładniki na 2 porcje: 300 g mięsa wołowego (miałam antrykot) mała cebula ząbek czosnku szklanka rosołu Zobacz więcej
Pyszne, syte i niecodzienne danie. Składniki: 1 kg mięsa wołowego (extra antrykot lub pieczeń), pokrojonego w kostkę 2 łyżki smalcu (użyłam domowego) 1 cebula, pokrojona w paski 5 ziemniaków, Zobacz więcej
kiad
kiad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
latosiowy-dom
Duszone plastry wołowiny

Duszone plastry wołowiny 884

0
Kolejna odsłona wykorzystania wołowiny w mojej kuchni. Duszone plastry wybornie smakują z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty! Robi się je podobnie jak przy gulaszu. Dłużej dusimy! Takżedla Zobacz więcej
Klasyka francuskiej kuchni. Długo duszone w winie wołowe mięso. Danie nie najtańsze jeżeli chodzi o składniki, ale ostatecznie możemy je potraktować jako te na specjalne okazje. Rozpływające się w Zobacz więcej