duszony antrykot

Make Cooking Easier Toggle navigation Start Przepisy Dla dzieci Na kolację Na obiad Na słodko Na śniadanie Przekąski W ciąży Książka Archiwum O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Na obiad > Zobacz więcej
Wołowina to moje ulubione mięso. Składniki: antrykot 2 cebule oliwa masło sól pieprz Przygotowanie: Antrykot (cienko pokrojony) przysmażcie razem z pokrojoną cebulą na oliwie (po 3 minuty z każdej Zobacz więcej
3 steki z antrykotu - ribe eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na Zobacz więcej
Kubki smakowe szalały z radości, fuzja smaków na jednym talerzu. Słodko słony smak z nutką goryczki. Przepis na danie główne zostało podzielone na trzy części. Mięso, kasza kuskus oraz pieczarki. Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Tagine z kabaczkiem

Tagine z kabaczkiem 441

2
Składniki: - 0,5kg wołowiny (antrykot, rozbratel) - 1 średni żółty kabaczek - 1 puszka cieciorki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki - puszka pokrojonych Zobacz więcej
Składniki: 500 g wołowiny (antrykot) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki suszonych grzybów 6 śliwek suszonych olej do smażenia zioła: listek laurowy, świeży tymianek i rozmaryn - związane nitką sól, Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 482

0
Klasyk francuski, wołowina po burgundzku - potrawa tak dobra jak wino do niej użyte. Tradycyjnie przygotowywane z czerwonym burgundem ale wszelkie Pinot Noir, Beaujolais czy Côtes du Rhône również Zobacz więcej
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dokładka
Pasztet

Pasztet 1504

1
Składniki:0.5 kg boczku 0.5 kg antrykotu 0.5 kg łopatki 0.5 kg królika (np. 2 udka) 2 udka z kurczaka 300 g wątróbki z kurczaka 2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka (korzeń) 2 kajzerki 5 jajek (żółtka Zobacz więcej
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką W taki pochmurny dzień jak wczoraj najlepiej było zjeść ciepłą rozgrzewającą zupę, tym razem wybór padł na gulaszową... może dzisiaj będzie nastrój na bardziej letnie Zobacz więcej
cm. Dodaj cebulę pokrojona w cząstki i smaż jeszcze chwilę. Dolej wodę lub bulion i duś na małym ogniu. Pokrój kilka marchewek w grube plastry. Wrzuć na patelnię. Dodaj garść suszonych grzybów. Zobacz więcej
:) składniki: 0,5 kg wołowiny (u mnie antrykot) ok. 40 dag obranej dyni piżmowej 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 8 suszonych pomidorów 0,5 kg ziemniaków 3 liście laurowe (markiEdmir-Pol) suszony Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku 203

1
Gdy pogoda nie dopisuje przestawiamy się na jednogarnkowe rozgrzewające dania. Wołowinę dusimy 3 h na małym ogniu, a aromat wina i szalotek w kuchni jest fantastyczny. Gulasz można odgrzewać przez Zobacz więcej
Kofta ful mudammas Przygotowanie tego danie zajmuje relatywnie mało czasu. Sycące i pożywne, przy akompaniamencie ryżu lub z pieczywem przypadnie do gustu każdemu. Słowem kwintesencja kuchni Zobacz więcej
9moniam
9moniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GastroMonia
Chili con carne

Chili con carne 76

1
Składniki: • 1 łyżka oliwy • 1 cebula, pokrojona w kosteczkę • 2 ząbki czosnku, posiekane • 1 łyżeczka przyprawy chilli w proszku • 1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu) w proszku • 1 łyżeczka Zobacz więcej
piwa dolnej fermentacji produkowanego na skalę przemysłową. Plzeňský guláš - gulasz pilzneńskiSkładniki na 2 porcje: 300 g mięsa wołowego (miałam antrykot) mała cebula ząbek czosnku szklanka rosołu Zobacz więcej
Pyszne, syte i niecodzienne danie. Składniki: 1 kg mięsa wołowego (extra antrykot lub pieczeń), pokrojonego w kostkę 2 łyżki smalcu (użyłam domowego) 1 cebula, pokrojona w paski 5 ziemniaków, Zobacz więcej
Kolejna odsłona wykorzystania wołowiny w mojej kuchni. Duszone plastry wybornie smakują z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty! Robi się je podobnie jak przy gulaszu. Dłużej dusimy! Takżedla Zobacz więcej
Klasyka francuskiej kuchni. Długo duszone w winie wołowe mięso. Danie nie najtańsze jeżeli chodzi o składniki, ale ostatecznie możemy je potraktować jako te na specjalne okazje. Rozpływające się w Zobacz więcej