duszony bakłażan

Składniki: 3 duże bakłażany 1/2 szklanki oliwy czosnek, natka pietruszki, sól, pieprz, parmezan Przygotowanie: Bakłażany umyć i poszatkowa lub pokroić w kostkę. Do dużego rondla wlać oliwę, czosnek i Zobacz więcej
Zdecydowanie lekko, zdecydowanie dietetycznie i bardzo smacznie. Przepis wymyślił się sam, a potem, podobne danie znalazłam w książce Gino D’Acampo pt. Dieta Italiana, więc podaję za mistrzem. Zobacz więcej
2 nieduże bakłażany 2 puszki krojonych pomidorów ( w sezonie ok 1 kg) 1 czerwona cebula 1 duży pęczek świeżej bazylii 2 duże ząbki czosnku kubek startego parmezanu 2 buły mozzarelli sól, pieprz Zobacz więcej
Duszony bakłażan w pomidorach Gorąca pyszna potrawka z bakłażana, doskonała do ryżu, pieczywa oraz jako dodatek do drugiego dania mięsnego np.kurczaka. Jest przepyszna, polecam! Składniki: 2 bakłażany Zobacz więcej
A może coś na przekąskę? Pamiętajcie żeby jeść pięć posiłków dziennie. Wtedy nasz metabolizm napędza się i pracuje na najwyższych obrotach. Duszone bakłażany z camembertem polecam na podwieczorek lub Zobacz więcej
Danie niezbyt fotogeniczne, ale po prostu nie mogłam go nie uhonorować wpisem na blogu;) Bakłażany kocham w każdej postaci, a ten przepis jest w pierwszej piątce - ba!, trójce - moich ulubionych. Zobacz więcej
Jesień już jest, ja jeszcze tęsknię za latem, a tu w nocy temperatura raczej zimowa! Trzeba się jakoś trzymać i rozgrzewać. Można myśleć o lecie, o miejscach, gdzie jest jeszcze bardzo gorąco. Mnie Zobacz więcej
Mam dla Was przepis na pyszne danie z indyka. Mówię Wam - ta potrawka wyszła przepyszna! Indyk duszony z bakłażanem z dodatkiem cebuli, czosnku, aromatycznych ziół i do tego słodka kukurydza, która Zobacz więcej
Pikantny duszony bakłażan | PRZEPIS na DIETE Toggle navigation Pikantny duszony bakłażan Listopad 7, 2014Listopad 7, 2014 Tomasz Nowak Czy jedliście kiedyś bakłażana, który w smaku był gorzki, ciężki Zobacz więcej
Duszony bakłażan z pomidorami Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pflaumenkuchen 8211 niemiecki placek drożdżowy ... Duszony bakłażan z pomidorami Wiecie co? Zobacz więcej
Bakłażan i pomidory - dwa składniki i pełna harmonia smaków. Te dwa składniki składają się na wspaniały, aromatyczny sos. Idealny do kasz, ryżu, makaronu i z kawałkiem bułki też będzie pyszny. U mnie Zobacz więcej
ulubionych. To zupełnie nowe, fantastyczne smaki. Tutaj bakłażan, fasolka szparagowa i oczywiście..mleczko kokosowe. Do podania ryż i coś dla mięsożerców, grillowane podudzia z kurczaka. Niby Zobacz więcej
Zgodnie z daną dawno temu obietnicą, dziś znowu jemy bardzo proste i bardzo smaczne bakłażany. Nie chciało mi się ich dzisiaj(znowu)badać - zastanawia mnie, co my właściwie jemy? Czy jest to jagoda, Zobacz więcej
Składniki na 3 porcje: 2 bakłażany 30 g suszonych grzybów (wcześniej namoczonych najlepiej przez całą noc) 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa 100 g kaszy gryczanej sól, pieprz jogurt naturalny Zobacz więcej
= pozytywny nastrój.Duszony bakłażan w towarzystwie cukini, papryki i pomidorów, w otoczce ziół i czosnku. Wyśmienite. Nie jestem zwolenniczką gotowanych warzyw, ale w tej postaci – nie umiem się Zobacz więcej
To chiński klasyk, zmodyfikowany z powodu braku woka na kuchenkę indukcyjną. Zresztą tak naprawdę wok ma dla mnie sens jedynie przy kuchenkach gazowych. Dlatego też pozwoliłam sobie na drobne zmiany w Zobacz więcej
Seler naciowy świetnie nadaje się do sałatek lub jako przekąska, ponadto seler naciowy jest źródłem witamin a co najważniejsze wspomaga odchudzanie i przyspiesza metabolizm i jest mało kaloryczny. Zobacz więcej
Pamiętam jak na studiach jadłam pierwszy raz bakłażan - w małym gruzińskim barze w Krakowie. Jechaliśmy w Bieszczady, mieliśmy kilka godzin na przesiadkę i poszwędaliśmy się trochę po mieście, Zobacz więcej
Niezbyt często jemy bakłażany i nie należą one do naszych ukochanych warzyw (zdecydowanie wolimy cukinie), ale wczoraj trafiła się promocja (90centów/kg), więc kupiliśmy kilka sztuk. Zastanawialiśmy Zobacz więcej
Duszony bakłażan z pomidorami, chili i kolendrą to smaczne, warzywne danie rodem z Indii. Bakłażana najpierw opiekamy nad ogniem, tak, by jego skórka mocno się spiekła i zrobiła praktycznie czarna. Zobacz więcej