dym na wodzie

Ustka? Czyżby była tam restauracja, o której warto napisać na krakowskim blogu? Przed wyjazdem nad polskie morze poprosiłam moich czytelników o parę kulinarnych rekomendacji, bo poza kilkoma adresami Zobacz więcej
z wody. Dobrze smakuje również z dodatkiem gotowanego jajka. Polecam też FITPASTĘ JAJECZNĄ ...smacznego... „ na opakowaniu wędzonego łososia : Skład : łosoś, sól, dym...” [autor: nieznany] Zobacz więcej
Czuję się w tym miejscu jak nigdzie indziej. Można tu spotkać wiele ciekawych rzeczy: Budynek, w którym zamyka się dym i różne inne rzeczy. Jakiś wariat zawiesił w dymie kalafiora. Mięso wiszące na Zobacz więcej
płuczemy, wieszamy na haki i na kijach do ocieknięcia. Wkładamy do ciepłej wędzarki ok. 50 stopni i suszymy powierzchnię ryb. Następnie, gdy rybki są już suche puszczamy dym i wędzimy do uzyskania Zobacz więcej
W Watykanie biały dym a w mojej kuchni biała zupa! Lekka i zdrowa, zupka koperkowo - jogurtowa:) Zupa koperkowo-jogurtowa Składniki: filet z kurczaka 2 gałązki natki pietruszki mała marchewka 1 pęczek Zobacz więcej
Udka , sery i kabanosy wędzone w dymie . To wszystko na tacy podane z żurawinką. Sery : przyprawy solanka 1 łyżka soli na 1 l wody. moczenie 2 doby. Udka solanka , na 1 l wody 80 g soli. listek Zobacz więcej
Właśnie siedzimy sobie z moim najukochańszym tatusiemna naszym pięknym tarasiei czekamy na smakołyki z grilla :) W tle słychać śpiew ptaków, a w powietrzu unosi siędym pełen grillowych zapachów i Zobacz więcej
« Naleśniki z serem i malinami Chleb szafranowy z marchewką Kulinarny aforyzm: Szybko wygasa domowe ognisko i rozwiewa się w ostrym wietrze wonny dym rodzinnego namiotu. Gniazdo człowiecze trwa tak Zobacz więcej
boczki osuszamy w wędzarni 35-45 stopni i później w dym 4 -4,5 h i 50-60 Parzenie Po wędzeniu parzenie woda 80 w środku 68 i w wodę zimną studzimy 5 min .Gdy ostygną wkładamy do lodówki na 8-10 Zobacz więcej
całość do naszej zalewy. -topimy słoninę na 7-10 dni Ociekanie i osuszanie -po wyjęciu z solanki wieszamy słoninę w chłodnym najlepiej przewiewnym miejscu na min. 6 godz. - następnie osuszamy jeszcze Zobacz więcej
Składniki: 1 kg szynki 65 g soli peklującej siatka wędliniarska Szynkę umyć, osuszyć, natrzeć solą peklującą. Wstawić do lodówki na 7 dni. Codziennie przewracać. Następnie szynkę opłukać, namoczyć Zobacz więcej
ze szpinakiem, jakie serwował mi mistrz kuchni w restauracji "Dym na Wodzie" w Ustce. Tagliatelle nie miałam, ale postanowiłam połączyć szpinak ze spaghetti. Jak to zrobić - przepis na dwie porcje Zobacz więcej
Szaszłyki z grilla Szaszłyki z grilla to moja kolejna propozycja na pyszne danie z grilla – spokojnie opiszę niebawem nieśmiertelną karkówkę, ale na razie pomysł na lekką, smaczną i szybką przekąskę – Zobacz więcej
tym wyższa będzie tortilla) rozgrzać oliwę. Jajka wbić do kubka, dodać sól, pieprz i mieszać starannie. Dodać do chipsów. Delikatnie przelać na patelnię. Na małym ogniu smażyć tak długo aż z boku Zobacz więcej
sałatka pomidory z fetą, doskonała na grilla Sezon grillowy trwa:) Uwielbiam grillowe i ogniskowe klimaty! Uśmiechniętych, zadowolonych i zrelaksowanych, nigdzie nie spieszących się, ludzi, dym i Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
poluzuj.pl
Mleczko prosto od kokosa

Mleczko prosto od kokosa 205

0
zachwalając. Mleczko należy samodzielnie z tych wiórków wycisnąć, pozostałe wiórki można nałożyć na twarz jako maseczkę wygładzającą, lub nabłyszczającą płukankę do włosów. Zużyte wiórki wykorzystuje Zobacz więcej
biesiadną atmosferę i "ogień", kiedy ten, szarpany przez niepokorny orkan, nie chce ogrzać karkówki, steków czy "zaprawionej" śląskiej. Różne dipy, świeże warzywa, sałatki, sałaty i świeżo upieczony Zobacz więcej
niską temperaturę do grillowania. Pokrywa grilla powinna pozostać zamknięta aby powstający dym pozostawał w jej środku. Piersi z kurczaka grillować około 40 minut lub do momentu, aż ich temperatura Zobacz więcej