dynia do mięsa

Dynie hokkaido doskonale nadają się do nadziewania - są odpowiedniej wielkości, by pojedyncza dynia była daniem akurat dla jednej osoby (odpowiednio głodnej), po upieczeniu ich skórka jest jadalna, Zobacz więcej
Cudowne danie z dynią w roli głównej. Mówią, że dynia to królowa warzyw – nie wiem, czy to prawda, ale jak ktoś się do niej przekona, na pewno będzie ona figurować w top 10 listy ulubionych warzyw. Zobacz więcej
Małe dynie, które nadają się do zapiekania, doskonale smakują jeśli się je nafaszeruje nadzieniem z mięsa mielonego oraz dyni i pomidorów, z dodatkiem czosnku i cebuli. Dynie faszerowane mięsem Zobacz więcej
sobota, 24 listopada 2012 21:49 Smaczna, kremowa i pikantna zupa ugotowana na wytrawnym winie. Świetna alternatywa do lekko słodkiego kremu z dyni. (Przepis tutaj: „Zupa- krem z dyni”). Pokrojone Zobacz więcej
Kto nie lubi zapiekanek? No właśnie :) Nie sposób ich nie lubić, bo w jednym naczyniu można przemycić wszystkie dobrości naraz. Tym razem: dynia, mięso, sos pomidorowy i ser. Bardzo smaczny i sycący Zobacz więcej
Tym razem obiad w troszeczkę w innym wydaniu niż tradycyjne, a mianowicie tarta z wytrawnym nadzieniem. SKŁADNIKI(4 porcje): Ciasto: 200 g mąki pszennej 50 g masła łyżka śmietany kwaśnej 18% żółtko Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Ciasto czekoladowe z figami Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Co roku o tej porze Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na smaczne leczo z dyni, obecnie jest sezon dyniowy to polecam wypróbować przepis. Jeżeli lubimy leczo z mięsem to możemy dodać dodatkowo do lecza dwie laski dobrej Zobacz więcej
Jesień w pełni, właściwie zbliża się już ku kocowi, a ja ani razu nie przygotowałam niczego z dyni. Nadrabiam zaległości. Na chłodne, listopadowe dni proponuję rozgrzewającą, sycącą i niezwykle Zobacz więcej
Dorodna dynia leżała sobie w naszej kuchni już od jakiegoś czasu i cieszyła oczy pięknym kolorem. W końcu jednak przyszła pora, żeby coś z niej zrobić. Mój wybór padł na dynię faszerowaną. To danie to Zobacz więcej
Calzone z mięsem i dynią Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka z dynią Calzone z mięsem i dynią Calzone to włoska pizza w kształcie pieroga. Wszystko Zobacz więcej
Robiłam już kiedyś lasagne z mięsem i szpinakiem i był to wielce udany lazaniowy debiut. Tym razem ulubione danie kota Garfielda* przyrządziłam nieco inaczej: dodając – prócz mięsa – także dynię, jako Zobacz więcej
Dynia faszerowana kaszą, mięsem i suszonymi pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Idealna propozycja na imprezę halloweenową :) Składniki: -1 mała dynia hokkaido -40g kaszy gryczanej Zobacz więcej
Miałam ochotę na małą, odmianę. Kupiłam dynię hokkaido, która miała dołączoną przywieszkę z przepisem na pieczeń. Przeczytałam składniki, stwierdziłam, że brzmi ok i zrobiłam. Jest fajna, soczysta, Zobacz więcej
Troszkę inne wydanie lazanii Nie ocieka tłustymi sosami i jest naprawdę pyszna, dynie czuć minimalnie, a serek ricotta mmmm…pycha Polecam i życzę smacznego!!! Składniki: 30 dkg mięsa mielonego 30 dkg Zobacz więcej
Dziś przedstawiam kolejną wersję mantow, tym razem z dodatkiem dyni. Składniki: 0, 5 kg. mięsa mielonego 1 duża cebula 30 dkg. obranej dyni sól pieprz Ciasto: 1 jajko ok. 3 szkl. mąki 1 szkl. wody 2 Zobacz więcej
Dynia piżmowa ma bardzo aromatyczny miąższ o bardzo orzeźwiających walorach smakowych, pysznie smakuje pieczona, nadziana farszem przygotowanym z mięsa wieprzowego i owczego sera bałkańskiego z dużą Zobacz więcej
Składniki: 50 dag mięsa mielonego 50 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę 2 cebule 3 pomidory 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 garście świeżego szpinaku szklanka bulionu 2 łyżki masła sól, Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was kolejny jesienny przepis z udziałem dyni i pieczarek. Pyszna przekąska, dodatek do obiadu lub przystawka na przyjęcie dla gości. Według przepisu Dorotki należy użyć 15-20 średnich Zobacz więcej
Składniki: puszka ciecierzycy 2 puszki pomidorów bez skórki 1/2 kg dyni 2 marchewki 2 cebule 4 ząbki czosnku 50 dag mięsa (u mnie udziec indyczy ale doskonale sprawdzi się również łopatka) 1 łyżka Zobacz więcej