dynia grzyby

Las jesienią przepełniony jest zapachem grzybów. Miesza się z wilgotnym, jaskrawozielonym mchem, unosi na kroplach deszczu, osiada na ostatnich, pomarszczonych jagodach i złotych liściach. Zobacz więcej
luisafoodie
luisafoodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Lu is a foodie
Na grzyby by…

Na grzyby by… 3

Trochę prywaty. Mój Mazur przynosi do domu ryby – ci śledzący Lu is a foodie na fb mogą pamiętać mój niedawny radosny wpis o sandaczu, którego fotografowałam aparatem bez karty. W odpowiednich czasach Zobacz więcej
Piątek! U nas w piątek na kolację jest zawsze pizza. Od samego rana szatkowałam kapustę na surówkę do pizzy. Zawsze przyrządzam pełną misę, bo i pizza jest olbrzymich rozmiarów, rodzinna. Właściwie Zobacz więcej
Przepis na jesienne risotto mojego autorstwa :)http://deliciousplace.pl/blog/risotto-z-dynia-grzybami/ Zobacz więcej
Zostajemy ciągle w klimacie jesienie. Dzisiaj standard czyli dynia i grzyby, ale w formie tarty i to również nietypowej bo na drożdżowym cieście. Drożdżowe ciasto ma tą zaletę, że nie trzeba go Zobacz więcej
Las jesienią przepełniony jest zapachem grzybów. Miesza się z wilgotnym, jaskrawozielonym mchem, unosi na kroplach deszczu, osiada na ostatnich, pomarszczonych jagodach i złotych liściach. Zobacz więcej
Quiche … kruche ciasto wypełnione jajeczno-śmietanową masą z dodatkiem boczku, grzybów leśnych i dyni. Świetna przystawka, przekąska a nawet obiad. Składniki na ciasto (forma średnicy 30 cm): 300 g Zobacz więcej
Typowo jesienne smaki, rozgrzewające o dużej gęstości odżywczej. Danie praktycznie jednogarnkowe, wcześniej tylko potrzeba upiec dynię, tak jak zazwyczaj i ugotować ciecierzycę lub posilić się gotową Zobacz więcej
Kochani! Jest 7:00 rano, ja szubciutko piszę post i na cały dzień uciekam na uczelnię. Lubię moją uczelnie do tego stopnia, że nie przeszkadza mi siedzenie na niej od rana do wieczora, jedyny minus to Zobacz więcej
Sezon na dynię w pełni. Składniki 1 kg dyni hokaido bez pestek 500 g grzybów shiitake ( mogą być ciemne pieczarki ) 2 łyżeczki ziaren kolendry 2 czerwone suszone strąki chili 2 łyżeczki kminu Zobacz więcej
Przepisy Online
Przepisy Online Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Online
Grzyby suszone

Grzyby suszone 14

Zupełnie inaczej niż ze świeżych grzybów smakują potrawy przygotowane z dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a kolor Zobacz więcej
Jesienne poranki już zimne, chce się zjeść coś ciepłego.Uciekamy wtedy w szakszukę bądź frittatę właśnie. Składniki: 200 g chorizo, pokrojonego w kawałki wielkości kęsa 1 łyżka oliwy 2 szklanki Zobacz więcej
Risotto - klasyka włoskiej kuchni. To niezwykle smaczne, aromatyczne i sycące danie o cudownie kremowej, wręcz aksamitnej konsystencji. Uwielbiamy je. Zależnie od pory roku można je przygotowywać w Zobacz więcej
Lasagne z dyniąi grzybami to danie typowo jesienne, pełnekoloru i intensywnych smaków. Lasagne przygotowałamna bazie makaronu typu lasagne, z dodatkiem podsmażonychpieczarek oraz dyni aromatyzowanej Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Grzyby... grzyby suszone

Grzyby... grzyby suszone 19

Lubicie zbierać grzyby? Ja lubię. Łączę przyjemne z pożytecznym. Lubię spacery po lesie, a jeśli trafią się grzyby to już pełna radość. Wystarczy chwila i można nazbierać kosz grzybów. Może być też Zobacz więcej
Czy popularne są u Was grzyby na zimno? Takie jakby oddzielne danie, podawane np do gorących ugotowanych ziemniaków? Ja pamiętam to danie, które jeszcze kiedyś przygotowywała moja Babcia, nauczona Zobacz więcej
Kachunas
Kachunas Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegetarianizm i mój świat
Smażone grzyby

Smażone grzyby 70

Smażone grzyby | Kachuna.pl gotuje – I Ty bądź wege Kachuna.pl gotuje – I Ty bądź wege Szukaj Menu główne Przeskocz do treści Strona główna Kachuna świat za drzwiami WEGE – Nie jem mięsa Tu bywam Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Dynia, grzyby, makaron

Dynia, grzyby, makaron 64

O zasadzie „skoro dziś piątek, to mamy makaron ” pisałam kilka lat temu. Od tamtego czasu trochę menu piątkowe jednak urozmaiciłam (np. co drugi tydzień pojawia się tego dnia zupa, jeśli jest chłodno, Zobacz więcej
Znów mam dostatek topinamburu i ciężko myślę do czego jeszcze można go włożyć. Całe szczęście, że lubię jego smak i uważam, że dodatek topinamburu w potrawach zdecydowanie je wzbogaca. Uwielbiam też Zobacz więcej
Grzyby marynowane w occie, to niewątpliwie pyszna przekąska i wspomnienie udanego grzybobrania. Dzięki odpowiedniej zalewie są smaczne i aromatyczne. Czytaj dalej » Zobacz więcej