dynia marnowana w occie

Mam wrażenie, że jeszcze całkiem niedawno było tak ciepło,że ąż miałam dość upałów...a teraz witają nas chłodne ranki, wieczory...Dzisiaj pierwszy dzień jesieni...a jak jesień to i dynia:) Tak więc Zobacz więcej
bogatszy smak. Składniki: 2 czerstwe bułki pełnoziarniste z dynią i słonecznikiem( może być każde inne pieczywo) 500g pomidorów śliwkowych ( mogą być też malinowe) 1 biała cebula 15 oliwek kalamata Zobacz więcej
Dynia woccie balsamicznym zmiodem itymiankiem 7 Flares Facebook 5 Pin It Share 1 Google+ 1 Filament.io Made with Flare More Info'> 7 Flares Składniki: 2 kg dyni 2 szklanki octu balsamicznego 5 Zobacz więcej
Kasza na obiad. Ja: Gryczana! Brat: Jęczmienna! Dlatego mama zawsze gotuje i jedną, i drugą. A potem zostają ;-) A że ja nie lubię marnować jedzenia to z reszty gryczanej zrobiłam sałatkę. Trochę Zobacz więcej
sobie cele do wykonania, ale jeszcze większą mam frajdę, kiedy uda mi się je wykonać. Danie z dyni było teraz moim nowym celem. A wykonanie go dało mi podwójną satysfakcję. A może nawet potrójną ;). Zobacz więcej
Czy wiecie, że: na świecie wyrzuca się 1,3 mld ton jedzenia, średnio w Europie wyrzuca się do kosza 20-30% kupionego jedzenia, najczęściej wyrzuca się: pieczywo, owoce, warzywa i wędliny. Gotowaliśmy Zobacz więcej
teżoliwa, sól, pieprz); - z kurkumą, łagodnymcurry lub garam masala (ale z garam masalą nie jest tak ślicznie żółciutki, tylko ciemniejszy); - coś a'la hummus – z niewielkąilościątahiny, czosnkiemi Zobacz więcej
monka
monka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne-opowiesci
Akcja "kuchnia tajska"

Akcja "kuchnia tajska" 388

0
)Słodkie upominki (22.12.2013)Wołowina na ostro (19.06.2013)Zaczynamy od nowa ;-) (27.05.2013)Karmelowe migdały (11.12.2012)Kotlety schabowe z sosem z boczniaków. (02.12.2012)Placki ziemniaczne z Zobacz więcej
, żeby pokazać, że nie warto marnować jedzenia. I co zrobić, żeby rzeczywiście wykorzystywać kupowane produkty. Nie chcę marnować jedzenia, bo to po prostu strata pieniędzy. Nie po to kupuję produkty, Zobacz więcej
gospodarstwadomowe (53%) a następnie przetwórstwo (19%), gastronomia (12%), produkcja (11%) oraz sprzedaż (5%) ("Foodwaste data set for EU-28", 2016, EU Fusions). W Unii Europejskiej marnuje się Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Readeat.pl
Wegańska Portugalia vol.1

Wegańska Portugalia vol.1 272

0
smak!” Owszem bób w Portugalii jest inny od tego spotykanego w Polsce- dużo mniejszy i faktycznie pyszny! W tradycyjnych daniach możemy go spotkać w trzechwegańskich postaciach. Podstawę w każdym z Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Readeat.pl
Wegańska Portugalia vol.1

Wegańska Portugalia vol.1 214

0
smak!” Owszem bób w Portugalii jest inny od tego spotykanego w Polsce- dużo mniejszy i faktycznie pyszny! W tradycyjnych daniach możemy go spotkać w trzechwegańskich postaciach. Podstawę w każdym z Zobacz więcej
lub fasolą. Pozostałe warzywa lądują w lunchowych sałatkach, wymieszanych z ryżem lub makaronem i doprawionych do smaku winegretem lub najróżniejszymi wersjami pesto. Najrzadziej robię tzw. sałatkę Zobacz więcej
. 1 tydzień temu SISTERS' COOKING Muffinki korzenne z jabłkami 1 tydzień temu Twardy Szparag Obwarzanek jak w Krakowie – wspaniały i prosty! 1 tydzień temu Tak sobie pichcę ... Rozetki - skandynawskie Zobacz więcej
drops recipe 2 dni temu Pasta i Basta! Makaron na śniadanie 2 dni temu lejdi of the house Kurczak z pomidorami, ciecierzycą i cukinią... 2 dni temu Od kuchni Pomysły na zabawy z niemowlakiem cz.1 2 Zobacz więcej