dynie słodko kwaśne

{{headerMessage}}
DYNIA W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ Składniki: 0,5 kg dyni Po łyżeczce gorczycy białej Po 3 goździki Składniki na zalewę: 2,5 szklanki wody (szklanka o pojemności – 250 ml) o,5 szklanki octu 10% 0,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marynowana dynia w słodko-kwaśnej zalewie | Gotujemy24.pl Start Przekąski Zupy Dania główne Surówki i sałatki Przetwory Wędzonki Kontakt Szukaj /Przepisy/Przetwory/Marynowana dynia w słodko-kwaśnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynia słodkokwaśna z korzenną nutką Jest to doskonały dodatek do zimowej pieczonej kaczki lub innych dań .Smakuje nawet podjadana ze słoika -nie jest kwaśna . Bardzo dobrze się przechowuje . Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: * słodko kwaśne gruszki * buraczki w słoiku * papryka marynowana Na 2 kg oczyszczonej dyni ( bez pestek i skóry ): - 3,5 szklanki cukru - 1,5 szklanka wody - 3/4 szklanki octu 10% - 4-5 goździków - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mój sposób na wieprzowinę słodko-kwaśną z dodatkiem marynowanej dyni i moreli, z aromatem pomarańczy oraz curry. Kawałki mięsa zamarynowałam i piekłam w piekarniku. W połowie pieczenia dodałam warzywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie lubię jesieni ale jakoś przetrwać kilka tych ponurych miesięcy trzeba, więc gdy zabraknie już kolorowych liści, kasztanów i żołędzi, a na straganach nie ma smacznych pomidorów, pozostaje mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynia marynowana w zalewie słodko - kwaśnej Wiele osób polecało mi dynię w zalewie słodko - kwaśnej jako pyszne wspomnienie smaków dziecinstwa. Ja nigdy nie miałam okazji spróbować więc postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyjemne łuski. Jak komus to przeszkadza radzę użyć mielonej. Dynia słodko - kwaśna. Przepis z książki Jamie Oliver Gotuj z Oliverem Przepis na 4 porcje: 1 średnia dynia piżmowa obrana, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepyszne zaskoczenie czyli dynia w wersji słodko-kwaśnej. Banalna i szybka do przygotowania (gdy mamy pod ręką puree) przepis jest bardzo uniwersalny i na pewno na stałe zagości w moim jesiennym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Małe, słodko-kwaśne kosteczki dyni wprost uwielbiam, bez problemu mogę zjeść cały słoik takiej dyni bez żadnych dodatków. Zależało mi, by dynia nie była zbyt octowa i ten smak i zapach zupełnie nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio znalazłam w sklepie zaklętą w kolorowych słoikach, krojoną w kostkę dynię w zalewie słodko-kwaśnej. Zrobiłam na ich widok wielkie oczy jak Agnes z „Jak ukraść Księżyc” i zaczęłam wrzucać je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynia marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs na ciepło i zimno, sałatek oraz jako samodzielna przystawka. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami. Polecam wszystkim którzy lubią smak warzyw Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy raz robiłam dynię na wytrawnie do słoików. Miałam spore obawy jak to będzie smakowało ale okazało się, że zupełnie nie potrzebnie. Dynia wyszła pyszna, aromatyczna, korzenna, idealnie pasuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Przepis na dynię, której fanką jest moja mama. Ciężko mi podać dokładnie proporcje składników, ponieważ zawsze przyrządzam ją na oko. Składniki: dynia (ok. 2 kg) ocet cukier woda Dynię pokroić w małą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
4 kg dyni 1 mały kawałek korzenia imbiru 1/2 l octu białego balsamicznego lub innego owocowego 1 l wody 750 g cukru skórka z 1 całej ekologicznej cytryny 2 laski cynamonu lub 1 czubata łyżeczka 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynia z ogórkiem kiszonym? Zupa z takim połączeniem smakuje wybornie ! Składniki: 80 dag miąższu z dyni 40 dag ziemniaków 2 szklanki bulionu warzywnego 1 szklanka białej fasoli szklanka soku z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I znowu dynia! Ale co mam poradzić, skoro znowu dostałam 2 duże dynie i muszę je jakoś przetworzyć. Smak tej surówki jest wyjątkowy, trochę egzotyczny dzięki dodatkowi cytryny i miodu. Monika nawet Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Dynia w occie Mamy

Dynia w occie Mamy 11552

0
{{headerMessage}}
Dynia marynowana Mamy jest słodko-kwaśna, korzenna. Pasuje do pieczeni, wędlin, serów. Ma wielu wielbicieli, do których ja się nie zaliczam. Dlaczego wobec tego zrobiłam? Dla mojego rodzeństwa. Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Dynia w zalewie octowej

Dynia w zalewie octowej 2341

0
{{headerMessage}}
Dynie już dojrzały, wybieramy najbardziej wybarwione i bez uszkodzeń. Przygotujemy dyniowe kostki w słodko-kwaśnej zalewie, które są idealnym dodatkiem do mięs. Składniki: -dojrzała dynia - ok. 2 kg Zobacz więcej