dynii

Do kanapki jak i jako nadzienie do pierogów/pierożków/ravioli, naleśników itp. Inspiracja pochodzi z magazynu Bistro Składniki: 350 - 400 g obranej, umytej i pokrojonej dynii; 1 cebula; 40 g masła Zobacz więcej
Zupa z dynii Składniki: 1 kg obranej dynii bez pestek 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 250 g mleka kokosowego 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1/2 limonki kolendra Zobacz więcej
;)))) najlepiej hokkaido na zupę dla dwóch osób potrzeba: około 500 g dynii, 2 średniej wielkości marchewki, 2 średniej wielkości ziemniaki, 200 g jogurtu naturalnego, 2 plastry wiejskiego sera Zobacz więcej
Ciasta czekoladowe i brownies Dietetyczne brownies z dynii 2012/08/10 , Gosia Dzisiejsze brownies jest bardzo nietypowe. Zawiera jedynie jedną łyżkęoleju zamiast tradycyjnej, obfitej porcji masła. Do Zobacz więcej
uk.gotowanie
uk.gotowanie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie UK
Muffinki z dynii

Muffinki z dynii 15

0
składnikami przekładamy stopniowo składniki mokre, dokładnie mieszając. Papilotki umieszczamy w formach na muffinki i do każdej wkładamy ciasto do ok, 1,5 cm od brzegu. Wierzch każdego mufinka Zobacz więcej
Ketchup dyniowy z sokiem pomaranczowym i curry uszlachetni smak nie tylko delikatnych stekow drobiowych z kurczaka lub indyka,lecz bedzie takze swietnym dodatkiem do frytek z dynii,plackow,kanapek Zobacz więcej
O nie! Jeszcze nie zakończyłam sezonu z dynią, a wręcz przeciwnie! Właśnie wymyśliłam sobie aromatyczne chutney z dynii, które na pewno będzie pyszne do świątecznego indyka o ile dotrzyma do tego Zobacz więcej
Myślicie jak zachować smak dynii na pozostałą część roku? A może nie wiecie jak podejść do dynii i zacząć ją wykorzystywać do ciast, pierogów czy innych dań? Odpowiedzią na wszystkie pytania jest Zobacz więcej
, którego nie da ani cukinia, ani brokuł, ani tym bardziej ziemniak. No to do roboty. Składniki: 1 kg dyni 2 duże cebule Pół litra bulionu warzywnego 2-3 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru Sól Pieprz Zobacz więcej
slodziutkamama
slodziutkamama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodziutka mama
frytki z dynii

frytki z dynii 307

2
wpływu spożycia dynii na regenerację trzustki u osób chorych na cukrzycę. Więcej na ten temat możecie przeczytać tutaj . Ale wróćmy do przepisu! Frytki smakują... dyniowo! Jeśli lubicie dynię Zobacz więcej
Dziś kila słów o oleju z pestek dynii. Króluje on ostatnio w mojej kuchni. Jestem nim zachwycona! W smaku jest cudowny, pasuje do wszystkich potraw. Jeśli wasza przygoda z olejami dopiero się zaczyna, Zobacz więcej
Pastę kanapkową z pieczonej dynii wyczarujesz w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, zatem pieczonej dynii pewnie nie tylko u mnie dostatek. Do przygotowaniu zupy, drożdżówek lub chlebka dyniowego Zobacz więcej
Jesień to moja ulubiona pora roku, między innymi ze względu na dostępność tych wspaniałych, pięknych warzyw – dynii! Uwielbiam je pod każdą postacią, jednak jedną z moich ulubionych potraw jest Zobacz więcej
Głównym gościem jest pieczona dynia, w towarzystwie m.in. mleczka kokosowego, marchewki, pietruszki i imbiru. Nie wiem, jak to działa, ale działa już od kilku lat - miałam dziś naprawdę zły dzień, a Zobacz więcej
z kaszy jaglanej i dynii Składniki na kotlety z kaszy jaglanej i dynii: 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 160 g mrożonej dyni 20 g utartego parmezanu sól, pieprz, chilli 2 łyżki natki pietruszki Zobacz więcej
Tak kochani, w dzisiejszym dziwnym dniu przybył mi kolejny rok. Happy Birthday to me. (troszkę dzisiejszego omleta nie przypilnowałam i się rozwalił, ale cóż poradzić ;)) Wegański omlet z dynii na Zobacz więcej
Kotlety z selera jak wszystkie warzywne kotleciki są nie tylko bardzo zdrowe, ale naprawdę smaczne. Pestki dyni nie tylko wzbogacają je smakowo, ale są dodatkowym atutem zdrowotnym. Świetny dodatek Zobacz więcej
Witam serdecznie. Mam nadzieję, że niedzielę spędzacie miło. Pewnie część z Was robi porządki na ogrodzie, albo po prostu leniuchuje po pracowitym tygodniu. Ja zaraz wybieram się na grzyby z moim Zobacz więcej
W Polsce dynia jest dosyć mało docenianym warzywem, a szkoda ponieważ jest przepyszna i bardzo uniwersalna. Można ją zapiekać, gotować na parze, dodawać do gulaszu, a także przyrządzić z niej zupę. Zobacz więcej