dyniowe gnocchi z szałwią

{{headerMessage}}
Kopytka dyniowe, czyli włoskie gnocchi podałam delikatnie zrumienione na maśle z dodatkiem aromatycznej szałwii. Dla kluskolubnych taki obiad z dużym prawdopodobieństwem może okazać się jednym z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z palonych liści, rozsnute w powietrzu niczym strzępy waty. Masła potrzeba naprawdę niewiele - jego wyrazisty smak ma tylko podkreślić to danie, a nie zdominować je. Dyniowe gnocchi z palonym masłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warzywom tak dobrze, jak pieczenie. Smaki się kondensują, a cukry karmelizują. Poza tym, wkładając do pieca warzywa i czekając, aż będą gotowe, zyskujemy czas na poczytanie książki lub ulubionego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po szczegóły zapraszam na stronę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gnocchi są wtedy dobre, kiedy ciasto jest delikatne i miękkie, wręcz rozpływa się w ustach. Aby uzyskać taki efekt, należy ograniczyć do minimum ilość mąki. Poza tym, dynia powinna być jak najbardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z Dynią Tarta z Dynią, Serem Feta i Kiełbasą Kluski na Parze z Dynią Ciasteczka z Dynią i Białą Czekoladą Pasta z Twarogu z Dynią Puree z Dyni Pierogi z Dynią i Fetą Dżem z Dyni Pieczone Pestki Dyni Zobacz więcej
n_zak
n_zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czym pachnie u Żaków
Dyniowe gnocchi

Dyniowe gnocchi 395

0
{{headerMessage}}
Dyniowe gnocchi Pierwsza tegoroczna dynia, pierwsze w życiu gnocchi, kolejna już - miłość od pierwszego kęsa... ;) źródło przepisu: okruszki.blox.pl ok. 400g puree z dyni (u mnie: dynia hokkaido Zobacz więcej
panimalorny
panimalorny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
panimalorny
Gnocchi dyniowe

Gnocchi dyniowe 249

0
{{headerMessage}}
Pieczona dynia - to dla mnie poezja smaku! Mniam. A z niej na przykład gnocchi dyniowe z szałwią smażoną na maśle. Ach. Jesień też jest piękna :) 500g dyni upieczonej 500g ziemniaków ziemniaków 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych. Mają piękny kolor i są Zobacz więcej
zacisze kuchenne
zacisze kuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zacisze kuchenne
Saltimbocca

Saltimbocca 86

1
{{headerMessage}}
Uwielbiam ten okres, kiedy mogę zrywać świeże zioła z mojego tarasowego ogródka. Szczególnymi względami darzę szałwię. Gnocchi dyniowe bez masła szałwiowego nie smakują tak jak mają smakować. Kurczak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To już czwarta?:) propozycja z moich dyniowych wariacji. I wcale nie ostatnia. Mam jeszcze w zanadrzu kilka pomysłów, a wielkość mojej dyni pozwoli mi coś jeszcze z niej przyrządzić. Teraz będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dynie wylewają się ze straganów. Najróżniejsze wielkości,kształty,rodzaje. Lubię włóczyć się między nimi… Każdy chyba kupuje dynie. Jeżeli nie do jedzenia,to do dekoracji. Ja mam swoje ulubione,ale Zobacz więcej
Magda G
Magda G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Gnocchi dyniowe

Gnocchi dyniowe 248

1
{{headerMessage}}
Gnocchi dyniowe, czyli włoskie kopytka o ciekawym smaku. Wczoraj zrobiłam więcej pieczonej dyni i stąd dzisiaj przepis na pyszne Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, przepis znam z bloga Kwestia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kopytka z kaszy jaglanej to pomysł na zdrowy, smaczny i łatwy w przygotowaniu obiad. Takie kopytka wspaniale smakują z różnymi dodatkami, zarówno w wersji na słodko, jak i wytrawnej. Ich struktura Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Kopytka

Kopytka 432

0
{{headerMessage}}
– jest gotowe. Ulep wałek, podsypuj ciągle mąką i pokrój w poprzek w romby. Wrzucaj do słonego wrzątku, wyciągaj gdy wypłyną i obrócą się -3-4 minuty. Mogą Ci się również spodobać przepisy na gnocchi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sos Maślano-Szałwiowyto jedno z moich odkryć kulinarnych. Po raz pierwszy zrobiłam go w zeszłym roku jako dodatek do dyniowych gnocchi (których przepis podam, jak tylko zdobędę dynię hokaido). Od tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czosnek i chilli, max minutę, wrzućcie pokrojone w kostkę pomidory, sól, pieprz i przykryjcie. Gdy się rozpadną dodajcie garść bazylii. Do sosu wrzućcie gotowe kluseczki. Drugi sposób podania – jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bloghttp://fxcuisine.com, to jeden z moich ulubionych, niestety zawieszonych już, blogów. Ulubiony ze względu na świetne opowieści oraz fantastyczne zdjęcia. Wchodząc na niego od razu ma się ochotę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kopytka kojarzą mi się z dzieciństwem, przyrządzała je moja Babcia. Było to jedno z moich ulubionych dań. Przyrumienione z patelni z cebulką, mniam. Dzisiaj przyrządzam je ja, ale w nieco zmienionej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszność i kaloryczność na równym poziomie - bardzo wysokim ;) Luźne nawiązanie do dyniowych gnocchi z "Wielkiej Księgi Przepisów" Kitchen Aida. A masło szałwiowe do klusek czy pierogów z dynią to już Zobacz więcej