dżem akacjowy

Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
dżem akacjowy

dżem akacjowy 200

1
{{headerMessage}}
Robinia akacjowa ma kwiaty, które zawierają olejki eteryczne, flawonoidy, cukry, kwasy organiczne i sole mineralne. Z płatków robinii można przygotować bardzo aromatyczny i pyszny dżem, który Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kwiaty robinii akacjowej to jedne z moich ulubionych. Są chrupiące i mają groszkowo-orzechowy posmak, co sprawia, że nawet jedzone prosto z drzewa są przepyszne :) Nadają się zarówno do dań słodkich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza manna razowa gotowana z bananem i śliwkami. Podana z dżemem a'la szarlotka i miodem akacjowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym tygodniu otrzymałam fajną przesyłkę ze sklepuAnielskie Przysmaki. W paczce znalazłam: - Cytrynki z wanilią - Syrop Różany - Syrop Malina z Miodem - Dżem borówka z gruszką - Miód akacjowy Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
konfitura akacjowa

konfitura akacjowa 344

1
{{headerMessage}}
konfitura akacjowa Z płatków robinii robiłam już pyszny dżem akacjowy, który doskonale nadaje się do nadziewania bułeczek czy też pączków, można też przekładać nim ciasta. A teraz przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienne promienie słońca jednak mają to "coś w sobie" :) Witajcie w poniedziałek blogerzy :) Dużo słońca Wam życzę na ten tydzień w pogodzie i w życiu :) Grzanki: malinowy twarożek z miodem akacjowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny, lekki deser. Idealny na zimne, jesienno-zimowe wieczory. Polecam! Jabłka z niespodzianką pod orkiszowo-orzechową czapeczką Składniki: · 6 jabłek · 6 łyżek marmolady połączonej z dżemem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dżem naturalny, zdrowy i utrzymany w temacie EKO. Trochę inny od klasycznych, w smaku smaczny. Nie jest bardzo słodki, a nasionka chrupią w zębach. Konsystencja jest trochę luźna, taka zbliżona do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 szklanki mąki 3 łyżki gorącego rozpuszczonego miodu (ja dodałam akacjowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia jedna mieszanka przyprawy do piernika 4 kropelki olejku waniliowego 1,5 łyżki margaryny 1 Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Ciasto na dżemie

Ciasto na dżemie 563

0
{{headerMessage}}
Przepis na to ciasto jest w mojej rodzinie od przynajmniej 20 lat. Gdy chodziłam do podstawówki było to moje ulubione ciasto i bardzo często je piekłam. Praktycznie zawsze robiłam je na dżemie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grillowana bagietka z malinami, twarogiem, miętą i sosem balsamicznym Oto przykład kanapki, która nudną absolutnie nie jest. Co prawda jedzenie pieczywa na słodko nie jest niczym nowym, ale mnie Zobacz więcej
malutkada
malutkada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie przepisy
Pierniki nadziewane

Pierniki nadziewane 128

2
{{headerMessage}}
Pierniki zrobione z ciasta na piernik staropolski. Muszę przyznać, że są to najlepsze pierniki, jakie do tej pory robiłam. Nadziewałam je dżemem truskawkowym własnej produkcji. Pierniki są mięciutkie Zobacz więcej
malutkada
malutkada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie przepisy
Piernik staropolski

Piernik staropolski 66

0
{{headerMessage}}
Na ten piernik namówiła mnie w zeszłym roku siostra. Nigdy nie przepadałam specjalnie za piernikiem, ale za namową postanowiłam go zrobić. I nie żałuję. Miękki i smaczny. Teraz będę go robić pewnie co Zobacz więcej
endywia
endywia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
endywia
Mazurek bakaliowy - najlepszy

Mazurek bakaliowy - najlepszy 160

0
{{headerMessage}}
50 g żurawiny suszonej 150 g migdałów 100 g orzechów włoskich 100 g masła (Nie przesadźcie z masłem; zbyt duża ilość sprawi, że mazurek będzie zbyt kruchy. lepiej dać za mało, niż za dużo.) 1/2 szkl Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 szklanki mąki 3 łyżki gorącego rozpuszczonego miodu (ja dodałam akacjowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia jedna mieszanka przyprawy do piernika 4 kropelki olejku waniliowego 1,5 łyżki margaryny 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie popularne w dzisiejszych czasach stały się wszelkiego rodzaju brunche z amerykańskimi i puszystymi pancake'sami w menu, że chyba już każdy robie je sobie czasem na śniadanie. Wyrośnięte, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię domowe pieczywo. Nic tak nie smakuje jak świeża bułka czy chleb, upieczone we własnej kuchni. No i ten cudowny zapach. Taka buła i świeże masełko, dżem czy miód i nic więcej nie chcę. Zobacz więcej
Bernadetta
Bernadetta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prawo do gotowania z pasją
Zupa truskawkowa

Zupa truskawkowa 1281

1
{{headerMessage}}
, soczyste, idealne do deserów, ale i solo. W pierwszej chwili pomyślałam, że zrobię ze 3 słoiczki jakiegoś dżemu, ale są tak dobre, że już niemal zniknęły... Część z nich posłużyła mi do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, potem sałata (np. rukola, czy roszponka), jakieś warzywo (lub jak w poniższej propozycji - owoc), a zwieńczeniem każdej grzanki są obowiązkowo - świeże zioła. Macie duże pole do popisu. Można Zobacz więcej