dżem dyniowo pomarańczowy

staroświeckie, ale bardzo lubię pochłaniać się tym rytuałom i jak co roku postanoiłam przygotować dżem dyniowo - pomarańczowy. Dżem jest bardzo aromatyczny, ma wspaniały kolor, który napełnia Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Dżem dyniowo-pomarańczowy

Dżem dyniowo-pomarańczowy 265

0
nie brakuje. Wpierw przepis na : Dżem dyniowo-pomarańczowy 500 g miąższu dyni 2 duże pomarańcze 2 duże cytryny 1 szklanka cukru brązowego szczypta kardamonu 2 goździki szczypta imbiru 2 gwiazdki Zobacz więcej
. Dodać cukier i gotować jeszcze przez ok 5 minut. Dżemem wypełnić wyparzone wcześniej słoiki i szybko zakręcić. Dżem jest gotowy Artykuł Dżem dyniowo- pomarańczowy pochodzi z serwisu mój blog Zobacz więcej
Robiłam ten dżem w ubiegłym roku i zrobił w rodzinie i wśród znajomych prawdziwą furorę :) Już za chwilę dyni będzie pod dostatkiem, dlatego dzielę siętym sprawdzonym, wypróbowanym przeze mnie Zobacz więcej
Dżem dyniowo-pomarańczowy Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 8 października 2016 r. Dynia jest jedną z najstarszych roślin uprawnych Nowego Świata. Jej nasiona znajdują się w grobowcach Zobacz więcej
Tłusty czwartek idzie wielkimi krokami więc i ja postanowiłam zrobić w końcu pączki. Tym razem chciałam żeby były trochę inne niż co roku więc nadziałem je moim ulubionym dżemem dyniowo-pomarańczowym Zobacz więcej
Brzuchata dynia i soczyste pomarańcze to główne bohaterki historii o dżemie. Wraz ze skórką pomarańczową szturmem zdobyły nie tylko moje podniebienie. Oto przepis na jesienny dżem. Składniki dyni Zobacz więcej
się z dżemem dyniowo- pomarańczowym (który nasza mama robi od wieków !) i popołudniową herbatą….. w takim towarzystwie nawet jesienne słoty będą do zniesienia Składniki 2 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka Zobacz więcej
Zastanawiałam się , od czego rozpocząć i padło na mój ulubiony dżem dyniowo-pomarańczowy. Dżemy to ulubione przetwory owocowe jedzone zimą przez nas :) Z pewnością ten przepis będzie smakował każdemu Zobacz więcej
Przeglądając któregoś dnia blog Pluskotki, natrafiłam na dżem dyniowo - pomarańczowy, który bardzo mnie zaintrygował i wiedziałam, że koniecznie (!) kiedyś muszę go zrobić. Świetna okazja ku temu, Zobacz więcej
się pięknym regionalnym strojom gości i najeść się pysznych góralskich serów.Młoda pani wyglądała pięknie, w tym miejscu jeszcze raz wszystkiego najlepszego Tereniu i Grzesiu, a młody zabawiał Zobacz więcej
Archiwum bloga lipiec (5) czerwiec (54) maj (47) kwiecień (47) marzec (33) luty (39) styczeń (42) grudzień (33) listopad (33) październik (53) wrzesień (36) sierpień (52) lipiec (44) czerwiec (48) maj Zobacz więcej
To mój pierwszy dżem! Stałam dzielnie nad nim i mieszałam modląc się, żeby wyszedł. I w zasadzie udało się. Choć ten, którym częstowała mnie współlokatorka Bożena, był jednak lepszy. :) Mój zrobiłam Zobacz więcej
Tyle się nasłuchałam o dżemie z dyni, że i ja spróbowałam. Rzeczywiście ma wyjątkowy smak, jak na dżem jest mało słodki. Więc dla mnie bomba. Najbardziej posmakował mi z naleśnikami. Spróbujcie i Wy! Zobacz więcej
Orange Pumpkin Jam Scroll down for recipe in English W dyni nie lubię tylko jednego - obierania. A tak poza tym uwielbiam. Dżem robiłam po raz pierwszy. Pomysł podsunęła mi klientka w pracy. Zobacz więcej
gosai
gosai Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kawa-z-pianka
Dżem dyniowo-pomarańczowy

Dżem dyniowo-pomarańczowy 167

0
Była sobie piękna, pomarańczowa czterdziestokilowa DYNIA, a właściwie dynisko ;-) Do mnie trafiła część tych kilogramów. No i w głowie rodzi się milion pomysłów, co można by z nich przygotować, a Zobacz więcej
Nigdy jeszcze nie jadłam dżemu z dyni więc postanowiłam go zrobić, tym bardziej, że dostałam kilka dorodnych dyni od koleżanki. Dżem podzieliłam na 2 części. Do jednej dodałam cynamon i imbir, do Zobacz więcej
cukier, sok z pomarańczy i cytryny oraz żelfix i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez ok 3-5 minut 5. Gorącym dżemem napełniamy wyparzone gorące słoiki i od razu zakręcamy. Przechowujemy w Zobacz więcej
łyżeczki. Masa dyniowa powinna być zwarta i gęsta, jeśli jest rzadka to trzeba ją jeszcze pogotować. Wkładamy dżem do wyparzonych słoików i pasteryzujemy ok. 10 min. Ja wkładam słoiki do zimnego Zobacz więcej