dżem gruszkowy z cynamon, imbir i goździki

Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią. Zobacz więcej
Artykuł Krem z dyni z cynamonem, imbirem i kardamonem pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Lato tak szybko przeleciało... nawet nie zauważyłam kiedy ze straganów zniknęły moje ukochane maliny, jagody i jeżyny, a ich miejsce zajęły złociste dynie, słodkie śliwki i chrupiące gruszki. Tak się Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu nęciło mnie zrobienie jeszcze jakiegoś bezglutenowego ciasta. Choć organizm mój ani nikogo z domowników nie wymaga braku glutenu, ciekawość wzięła górę. Moje poprzedniebezglutenowe Zobacz więcej
Potrzebny czas: 2 doby Porcja: 5 średnich słoików Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 18 września 2017 Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem oraz dodatkiem goździków. Z dużymi Zobacz więcej
Aronia to prawdziwy, jesienny skarb w ogrodzie, o niezliczonych właściwościach zdrowotnych (więcej pisałam TUTAJ). Moim pomysłem w tym roku było dodanie odrobiny cynamonu do lubianego przez nas dżemu Zobacz więcej
Sezon na przetwory nadal trwa. Na straganach pełno letnich owoców i warzyw. Dziś proponuję wam pyszny, nieco orientalny dżem wiśniowy z dodatkiem imbiru. Imbir dodaje tym przetworom pikanterii oraz Zobacz więcej
W Warszawie drugi dzień z rzędu budzi nas słońce. Jednak kaszel i zatkany nos skutecznie uniemożliwia mi wyjście choćby na mały spacer... Do tego dalsza walka z egzaminami... Czas się wyleczyć, a na Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam dżemów do słoików. Teraz żałuję. W przyszłym roku to zmienię. Bardzo przyjemne zajęcie. A taki świeżo zrobiony, jeszcze cieplutki dżem jest pyszny. Ten ma piękny słoneczny kolor, a Zobacz więcej
Póki sezon jagodowy trwa zróbmy sobie szybki "dżem"/frużelinę jagodową z cynamonem :) Będzie on idealnym dodatkiem do pancakes/placuszków/gofrów/naleśników/jogurtu. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Już kiedyś pisałam o tym, że nie nadaję się do masowej produkcji przetworów. Po prostu brakuje mi cierpliwości tak bardzo tu potrzebnej. Jednak zakręcanie w słoiku różnych smakowitości na mniejszą Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Dżem gruszkowy z imbirem

Dżem gruszkowy z imbirem 1545

Dżem gruszkowy jest wyjątkowym dżemem, bo zachowuje smak świeżych gruszek prawie idealnie. Dodatek imbiru sprawia, że smak jest bardziej wyrazisty i odświeżający. Pycha!Trudno sobie wyobrazić lepsze Zobacz więcej
Zanim przystąpisz do przygotowania tego pysznego i aromatycznego dżemu z dyni z dodatkiem pomarańczy i cynamonu, muszę Ci zdradzić pewien sekret. Na pewno zawsze martwisz się jak za pasteryzować Zobacz więcej
Będzie idealnym dodatkiem na zimowe dni do gofrów, ciepłych bułek na śniadanie oraz jako dodatek do jogurtu naturalnego z musli. Dzięki uprzejmości portalu http://www.polska-gotuje.pl dostałam do Zobacz więcej
Doskonały, przyspieszający metabolizm, koktajl na bazie jogurtu naturalnego. Składniki, których będziemy potrzebować: jogurt naturalny 400 g sok 100% jabłko- gruszka Hortex 1 szklanka jabłko 1 sztuka Zobacz więcej
Przepyszny, mocno kwaskowy dżem gruszkowy, intensywnie pachnącygoździkami i cynamonem. Doskonały do naleśników z seremoraz na kanapki. Składniki: 2 cytryny 7-8 goździków 1 kora cynamonu 1kg gruszek Zobacz więcej
Jesień w pełni - domowa gruszkowa konfitura z intensywną nutką imbiru i cynamonu idealnie wpasowuje się w aktualne klimaty. Przepyszna na chlebek lub jako nadzienie do rogalików czy do kruchego Zobacz więcej
Gruszki mają wiele zalet, m.in. zawierają dużo antyoksydantów, dodają energii i poprawiają wygląd skóry. Jedzenie gruszek, ze względu na zawartość potasu, jest wskazane np. przy chorobach układu Zobacz więcej
Granola jest wspaniałym sposobem na urozmaicenie swoich śniadań czy deserów. Dzięki temu, że świetnie się ją przechowuje, można upiec od razu całą blachę i zamknąć ją w słoiku, i dosypywać do Zobacz więcej
Dopiero się z dynią poznajemy. Poczytałam sobie trochę na jej temat i muszę stwierdzić, że dynia to bardzo pokorne warzywo i zawsze coś pysznego się z niej wyczaruje. Potwierdzam Na początek, tak Zobacz więcej