dżem gruszkowy z cynamonem, imbirem i goździkami

Szybkie do zrobienia i bez dodatku cukru.. za to z aromatycznym cynamonem i goździkami. Warto uprażyćsobie taki mały zapas do szarlotki, jabłeczników, naleśników, dań ryżowych śniadaniowych... Ilość Zobacz więcej
Gruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią. Zobacz więcej
Lato tak szybko przeleciało... nawet nie zauważyłam kiedy ze straganów zniknęły moje ukochane maliny, jagody i jeżyny, a ich miejsce zajęły złociste dynie, słodkie śliwki i chrupiące gruszki. Tak się Zobacz więcej
Artykuł Krem z dyni z cynamonem, imbirem i kardamonem pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu nęciło mnie zrobienie jeszcze jakiegoś bezglutenowego ciasta. Choć organizm mój ani nikogo z domowników nie wymaga braku glutenu, ciekawość wzięła górę. Moje poprzedniebezglutenowe Zobacz więcej
Potrzebny czas: 2 doby Porcja: 5 średnich słoików Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 18 września 2017 Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem oraz dodatkiem goździków. Z dużymi Zobacz więcej
Przepyszny, mocno kwaskowy dżem gruszkowy, intensywnie pachnącygoździkami i cynamonem. Doskonały do naleśników z seremoraz na kanapki. Składniki: 2 cytryny 7-8 goździków 1 kora cynamonu 1kg gruszek Zobacz więcej
Dziś podzielę się z Wami przepisem na fantastyczny dżem, który w zimowe wieczory przypomni smaki lata, ale będzie też współgrał z zimową atmosferą świąt. :) Gdy nadchodzi schyłek lata zaczynam myśleć Zobacz więcej
Dziś podzielę się z Wami przepisem na fantastyczny dżem, który w zimowe wieczory przypomni smaki lata, ale będzie też współgrał z zimową atmosferą świąt. :) Gdy nadchodzi schyłek lata zaczynam myśleć Zobacz więcej
W Warszawie drugi dzień z rzędu budzi nas słońce. Jednak kaszel i zatkany nos skutecznie uniemożliwia mi wyjście choćby na mały spacer... Do tego dalsza walka z egzaminami... Czas się wyleczyć, a na Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam dżemów do słoików. Teraz żałuję. W przyszłym roku to zmienię. Bardzo przyjemne zajęcie. A taki świeżo zrobiony, jeszcze cieplutki dżem jest pyszny. Ten ma piękny słoneczny kolor, a Zobacz więcej
Już kiedyś pisałam o tym, że nie nadaję się do masowej produkcji przetworów. Po prostu brakuje mi cierpliwości tak bardzo tu potrzebnej. Jednak zakręcanie w słoiku różnych smakowitości na mniejszą Zobacz więcej
Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Głóg myjemy po przymrozkach, wsypujemy do słoika, dodajemy garść rodzynek. Mieszamy litr wody przegotowanej z litrem spirytusu. Zostawiamy na 4-6 tygodni, co Zobacz więcej
Początek tego roku jest dla mnie bardzo pracowity i strasznie zabiegany. Co chwilę coś się dzieje, a ja łapię się za głowę, ze to już późny wieczór. Wczoraj odebrałam kolejną część materiałów na moje Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam dżem z jagód. I na pewno nie po raz ostatni! Moje dzieci zachwycone! Mój S niezbyt chętnie jada dżemy (chyba, że w naleśniku, wtedy pochłonie każdy) a ten jadł już dwa razy na Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Milion Smaków
Dżem gruszkowy z imbirem

Dżem gruszkowy z imbirem 1543

Dżem gruszkowy jest wyjątkowym dżemem, bo zachowuje smak świeżych gruszek prawie idealnie. Dodatek imbiru sprawia, że smak jest bardziej wyrazisty i odświeżający. Pycha!Trudno sobie wyobrazić lepsze Zobacz więcej
Zanim przystąpisz do przygotowania tego pysznego i aromatycznego dżemu z dyni z dodatkiem pomarańczy i cynamonu, muszę Ci zdradzić pewien sekret. Na pewno zawsze martwisz się jak za pasteryzować Zobacz więcej
Na zimowe chłody mam sposób zdrowy ;) Herbata z rozgrzewającymi dodatkami jest idealna o tej porze roku. Składniki na 1,5 l dzbanek: 2 łyżki sypanej czarnej herbaty 1 cm imbiru pokrojonego w plastry Zobacz więcej
Będzie idealnym dodatkiem na zimowe dni do gofrów, ciepłych bułek na śniadanie oraz jako dodatek do jogurtu naturalnego z musli. Dzięki uprzejmości portalu http://www.polska-gotuje.pl dostałam do Zobacz więcej
Jesień w pełni - domowa gruszkowa konfitura z intensywną nutką imbiru i cynamonu idealnie wpasowuje się w aktualne klimaty. Przepyszna na chlebek lub jako nadzienie do rogalików czy do kruchego Zobacz więcej