dżem jabłkowo gruszkowy

się z niewielka ilością wody, odparowuje, jeśli trzeba, to rozgniata ( przy dyni to raczej potrzebne), dodaje cukier i wolno odparowuje na małym ogniu, często mieszając, aż do uzyskania odpowiedniej Zobacz więcej
Składniki: - 1kg jabłek - 1kg gruszek - 3 krople aromatu migdałowego - 3 łyżki ziaren sezamu - 1 opakowanie cukru żelującego Sposób przygotowania: 1. Jabłka i gruszki myjemy, obieramy, oczyszczamy i Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Dżem jabłkowo-gruszkowy

Dżem jabłkowo-gruszkowy 522

0
Uwielbiam zarówno jabłka jak i gruszki. O ile jabłka są w zasadzie owocami całorocznymi, to gruszek mi przez większość roku brakuje (niestety te twarde, jakie można kupić w sklepach poza sezonem, Zobacz więcej
się owoce nie przypaliły. Gorący dżem przełóż do małych słoików, szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj 10 minut. Rada : jeśli chcesz, aby dżem miał gęstą konsystencję możesz dodać pod koniec Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : My lubimy grzybobranie./Grzyby mają inne zdanie. Dorota Gellner Jesienno-zimowy dżem. Naprawdę bardzo smaczny. :) Składniki: - 6 jabłek - 2 gruszki - ananasa - banana -2 limonki Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam dżemów do słoików. Teraz żałuję. W przyszłym roku to zmienię. Bardzo przyjemne zajęcie. A taki świeżo zrobiony, jeszcze cieplutki dżem jest pyszny. Ten ma piękny słoneczny kolor, a Zobacz więcej
Witam Was bardzo ciepło w piątek :) Udanego dnia Wam życzę :) Razowa kasza manna z syropem daktylowym i dżemem jabłkowo-gruszkowym Zobacz więcej
Kolejny przepis na smaczny dżem . Docenimy to zimą :) Wspaniale nadaje się do ciast , ciasteczek , bułeczek i naleśników . Dżemik jabłkowo -gruszkowy składniki 2 kg jabłka 2 kg gruszki 1/2 szklanki Zobacz więcej
(użyłam firmy Ziarenkowo) 500g mąki 4jajka 2,5 szkl wody szczypta soli dżem aroniowo-jabłkowo-gruszkowy (użyłam firmy Aronia-Aroniowe Pole) olej do smażenia Przygotowanie: W misce miksujemy na Zobacz więcej
sobą dokładnie. Odstawić na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie zamieszać i dolać ewentualnie wody, jeśli masa jest zbyt gęsta. Konsystencja na ciasto naleśnikowe ma przypominać gęstą Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
150.

150. 86

0
150. Domowy chleb żytni z fetą, bananem, cynamonem i czekoladą mleczną/ z Almette jabłkowo-gruszkowym, bananem i dżemem truskawkowym, zielona herbata z żurawiną Wczorajszy dzień spędzony mega fajnie Zobacz więcej
Jesienne ciastko jabłka , gruszki odrobina cynamonu i śmietanowy budyń .......pycha Ciasto jabłkowo-gruszkowe z budyniem składniki 2 szklanki mąka 3 szt żółtka sól do smaku 1 kostka margaryna 1/2 Zobacz więcej
Nawet najzwyklejsze smaki mogą przybierać niezwykłą formę. Wystarczy jeden mały fortel. Tym razem są to rodzynki. Dzięki nim standardowy dżem jabłkowo-gruszkowy nie jest wcale taki nudny jakby mogło Zobacz więcej
DomowyKucharzcom
DomowyKucharzcom Obserwuj blogaObserwujesz bloga
DomowyKucharz.com
Kocie oczka

Kocie oczka 1181

2
( mieszałam marmoladę różaną ze sklepu z prawdziwą marmoladą różaną robioną własnoręcznie z róży francuskiej - to ta, która ma bardzo dużo małych, krótkich, ostrych kolców ), a do części marmoladę Zobacz więcej
biszkoptowa z jabłkami 2. Tort Kilimandżaro 3. Korzenny kompot z jabłek 4. Racuszki z jabłkami 5. Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą 6. Pieczeń po zbójecku 7. Biszkopt z masą jabłkową i owsianą Zobacz więcej
pieczywo (bułka, chleb, chałka) Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Odstawić na chwilę. Pieczywo maczać z obu stron w masie jajecznej i smażyć na patelni jak tosty. Posypać cukrem pudrem lub podać Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Włoskie ciasto gruszkowe

Włoskie ciasto gruszkowe 568

1
Właśnie zostałam obdarowana sporą ilością gruszek. Wczoraj przez cały dzień smażyłam dżem jabłkowo-gruszkowy, a dziś na deser mamy włoski placek z gruszkami. Szczerze mówiąc, to jest jego polska Zobacz więcej
W czasie sezonu śliwkowego byłam- dosłownie- zasypana śliwkami! Zrobiłam marmoladę na trzy sposoby, dżem śliwkowo- jabłkowo- gruszkowy, śliwki w syropie. A do tego sporą część owoców zamroziłam. Zobacz więcej