dzem z czerwonej papryk i

Lipiec to pierwszy miesiąc lata, w którym zaczynamy robić przetwory. U mnie po truskawkach przychodzi pora na porzeczki. Z reguły robię z nich galaretkę i dżem. W tym roku nastawiłam też nalewkę. Dziś Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ada w kuchni
Dżem z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki 1163

Dżem z czerwonej porzeczki robi się praktycznie identycznie jak dżem z czarnej porzeczki, lecz ja daję do niego nieco mniej cukru. Ale jak wiadomo wszystko zależy od słodkości owoców. Składniki: 4 kg Zobacz więcej
bistro mama
bistro mama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bistro mama
Dżem z czerwonych porzeczek

Dżem z czerwonych porzeczek 301

Pisałam kilka dni temu, o przepraszam, kilka miesięcy temu, że wiosna się ledwo zaczęła a ja już widzę jesień na horyzoncie. Dopiero co buty zimowe w pudła spakowałam, a za moment będę je rozpakowywać Zobacz więcej
Zapraszam na surówkę z roszponki z dodatkiem czerwonej papryki, zielonego ogórka i cebuli. Smaku dopełnia lekki sos z jogurtu. Polecam. Składniki : garść roszponki 1/2 małej czerwonej papryki pół Zobacz więcej
Pizza z szynką, papryką i czerwoną cebulą - Dania obiadowe - RudawKuchni - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU RudawKuchni Pizza z szynką, papryką i czerwoną cebulą (31.07.2017)Sernik Zobacz więcej
Pasta z czerwonej fasoli i papryki - M&M Cooking blog kulinarny Instant Search Follow Me Kategorie 1. DANIA GŁÓWNE makarony ryby i owoce morza zapiekanki zupy 2. DESERY ciasta ciasteczka inne Zobacz więcej
Ostry krem z czerwoną papryką i mozzarellą to pyszna, aromatyczna zupa z ostrym akcentem papryczki chilli. Pełna smaku, o pięknym kolorze zupa jest idealna na lekki, niskokaloryczny lunch lub kolację. Zobacz więcej
Czas przygotowania: 10minut Czas gotowania : 30minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Zupa z czerwoną soczewicą i papryką By Piotr 19 stycznia 2015 Szukasz pomysłu na pyszny i zdrowy obiad? Zupa z Zobacz więcej
Mimo iż mój blog jest głównie poświęcony kuchni francuskiej, czasem zamieszczam na nim również przepisy zainspirowane kuchniami innych krajów, gdyż współczesna kuchnia francuska stanowi połączenie Zobacz więcej
Zamiast tradycyjnego smażenia omletów jajecznych na patelni, czasem przygotowuję mufinki. Bogate w proteiny, zwierzęce tłuszcze oraz lecytynę zawartą w jajkach, a do tego kolorowe i cieszące oko, Zobacz więcej
Choinka już opuściła nasze progi, mróz zelżał, a na zewnątrz deszcz kapie do wielkich kałuż. Troszkę ten luty zaczął się jak listopad, ale nie ma co narzekać! Ratujemy się dostawą cudownych Zobacz więcej
Jeden jedyny owocujący krzak czerwonej porzeczki na działkenie. Szkoda, żeby się zmarnowało, "tyle" owoców. Ten jeden krzak dał 3 słoiki. W każdym razie zawsze wydawało mi się, że tego typu przetwory Zobacz więcej
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki Jest to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych zarazem, zup wegetariańskich . Nie oczywiście ,że nie jestem wegetarianką , o czym świadczy , choćby Zobacz więcej
Paprykowe szaleństwo trwa. Zamykam ją w słoikach, słoiczkach, gotuję, piekę. Dzisiaj nowość – dżem, słodki z cytryną, cynamonem, rozmarynem. Takie cudo nadaje się do mięsa, serów śmierdzących, Zobacz więcej
StaryZeszyt
StaryZeszyt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stary Zeszyt
Czerwona kapusta z papryką

Czerwona kapusta z papryką 35

Czerwona kapusta i orientalne curry razem? Zagraj w czerwone i dodaj do tego czerwoną paprykę, czerwoną żurawinę i czerwoną cebulę. Gotuj przez chwilę, dopraw solą, cukrem oraz octem winnym z jabłek. Zobacz więcej
Venidle
Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Venidle
Dżem z czerwonych porzeczek

Dżem z czerwonych porzeczek 12217

Pełnia lata! Dlaczego z czerwonych? Ponieważ jest raczej nie do zdobycia na sklepowych półkach. I dlatego, że to, co z czerwonych porzeczek smakiem przypomina mi lato. Wcześniej gościł także SERNIK NA Zobacz więcej
Rolada serowa, jest pieczona z kurczakiem i czerwonąpapryką. Można podawaćjąna gorącodo obiadu lub na zimno jako przystawkę. Ładnieprezentuje sięna sole, więc z pewnościązachwyci naszych gości. Nie Zobacz więcej
Przyznam szczerze, że moja rodzina tradycyjnie uwielbia mięso i niestety, w przeciwieństwie do mnie, nie przepada za strączkami. Jak więc je przemycić do naszej diety, tak by się nie połapali? Zobacz więcej
Składniki : 2 kg czerwonej papryki ( słodkiej ) 1,40 kg cukru 2 cytryny 8-10 goździków 1 malutka łyżeczka mielonego cynamonu sól do smaku Sposób wykonania : Paprykę dokładnie umyj, usuń gniazda Zobacz więcej
Szybkie w przygotowaniu danie, bardzo smaczne. Przepis pochodzi ze śmietany Milbony z Lidla.Niestety lekko musiałam go zmodyfikować. Myślę, że następnym razem zamiast papryki dodam brokuły. Będzie Zobacz więcej