dżem z gruszek z cynamon, goździków i imbiru

Aronia to prawdziwy, jesienny skarb w ogrodzie, o niezliczonych właściwościach zdrowotnych (więcej pisałam TUTAJ). Moim pomysłem w tym roku było dodanie odrobiny cynamonu do lubianego przez nas dżemu Zobacz więcej
Potrzebny czas: 2 doby Porcja: 5 średnich słoików Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 18 września 2017 Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem oraz dodatkiem goździków. Z dużymi Zobacz więcej
Macie ochotę na pyszne i lekkie ciasto ? to koniecznie zróbcie sobie to ciasto . Jest bardzo ciekawe w smaku po dodaniu do niego imbiru i gruszki . Oba te składniki dają niesamowite połączenie. Zobacz więcej
Nie wiem czy wiecie, ale od pewnego czasu w naszym domu gości wolnowar. To urządzenie sprawia, że przygotowywanie posiłków jest jeszcze bardziej proste niż zazwyczaj. Wrzucacie rano składniki na Zobacz więcej
Mieliście udane Święta? Ja odpoczywałam z rodzinką w spa, a jedynym minusem wyjazdu były paskudne ciasta jak z supermarketu;( Nie najadłam się zatem ani mazurków, ani babek, ani serników i dlatego w Zobacz więcej
Dziś kolejne zdrowe ciasto. Tym razem zapraszam na ciasto daktylowe z gruszkami, imbirem i kurkumą. Często słyszę, że nie… Artykuł Ciasto daktylowe z gruszkami i imbirem pochodzi z serwisu Blog Zobacz więcej
Zanim przystąpisz do przygotowania tego pysznego i aromatycznego dżemu z dyni z dodatkiem pomarańczy i cynamonu, muszę Ci zdradzić pewien sekret. Na pewno zawsze martwisz się jak za pasteryzować Zobacz więcej
Kolejny z domowych syropów na przeziębienie na moim blogu. Warto korzystać z takich właśnie metod naszych babć. One wiedziały co robią i wiedziały co jest dobre. Dawniej dostęp do lekarzy i ogólnie Zobacz więcej
Dziś podzielę się z Wami przepisem na fantastyczny dżem, który w zimowe wieczory przypomni smaki lata, ale będzie też współgrał z zimową atmosferą świąt. :) Gdy nadchodzi schyłek lata zaczynam myśleć Zobacz więcej
Granola jest wspaniałym sposobem na urozmaicenie swoich śniadań czy deserów. Dzięki temu, że świetnie się ją przechowuje, można upiec od razu całą blachę i zamknąć ją w słoiku, i dosypywać do Zobacz więcej
Dopiero się z dynią poznajemy. Poczytałam sobie trochę na jej temat i muszę stwierdzić, że dynia to bardzo pokorne warzywo i zawsze coś pysznego się z niej wyczaruje. Potwierdzam Na początek, tak Zobacz więcej
* * * Ulubiony dziergany sweter, grube wełniane skarpety i gorący korzenny napar – bez tego ani rusz! Jesienne poranki niestety nie należą do tych najłatwiejszych. W tych miesiącach chętnie sięgam po Zobacz więcej
Rano usiadłam do postu pisząc, że mamy piękny "złoty polski" styczeń tego roku. Wróciłam do tekstu wieczorem, aby dokończyć pisać przepis, a tu niespodzianka - w Gdyni jest biało! Pogoda płata nam Zobacz więcej
Jak wiecie w tym roku przetworów u nas pod dostatkiem. Były cuda morelowe i pyszne wiśnie, które miały czekać na zimę, ale zapasy już są mocno uszczuplone. Nadeszła złota jesień i po spacerach w Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam dżemów do słoików. Teraz żałuję. W przyszłym roku to zmienię. Bardzo przyjemne zajęcie. A taki świeżo zrobiony, jeszcze cieplutki dżem jest pyszny. Ten ma piękny słoneczny kolor, a Zobacz więcej
Pamiętam, jak moja mama zawsze psioczyła, że się jej powidła przypalają i nie lubi ich robić. Ale jak można żyć bez domowych powideł śliwkowych? Warto się trochę nabiedzić, namieszać i cieszyć nimi w Zobacz więcej
Kolejny miodek z mniszka...i kolejny eksperyment..tym razem dodatkiem są goździki i cynamon..podpatrzyłam tutaj. 350 kwiatków (same łepki bez ogonków) 1 cytryna 5 goździków szczypta cynamonu[ u mnie Zobacz więcej
Bardzo ciekawe połączenie brzoskwiń z pikantno-słodkim imbirem, który wyostrza smak owoców i sprawia, że zwyczajny dżem brzoskwinowy staje się dżemem oryginalnym :). Polecam także kandyzowany imbir Zobacz więcej
Dziś podzielę się z Wami przepisem na fantastyczny dżem, który w zimowe wieczory przypomni smaki lata, ale będzie też współgrał z zimową atmosferą świąt. :) Gdy nadchodzi schyłek lata zaczynam myśleć Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 400 g ciasta kruchego 150 ml powideł z gruszek i imbiru własnej roboty 1 00 ml dżemu wiśniowego własnej roboty 3 łyżki skórki z pomarańczy Cukier trzcinowy do posypania SPOSÓB Zobacz więcej