dżem z jarzębiny

komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Dżem z jarzębiny

Dżem z jarzębiny 89

Dżem z jarzębiny to chyba najbardziej jesienny i ostatni z przetworów, którym kończę sezon słoikowy (no dobra, na takie miano zasługuje jeszcze marmolada z dyni :)). Ten piękny złotordzawy kolor - nie Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Dżem z jarzębiny

Dżem z jarzębiny 179

Dżem z jarzębiny - Zasmakuj Kuchni Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Menu Anna Kater - kilka słów o mnie ... Smakosze - witajcie na moim KULINARNYM blogu!Gotowanie jest dla mnie Zobacz więcej
Ileż ja czekałam, żeby przygotować taki dżem! Kiedy rok temu przepis na to cudo wpadł w moje ręce, było już dawno po jarzębinie. Tym razem zdążyłam! :D I przywiozłam ją z samej Puszczy Noteckiej. Zobacz więcej
Nie każdego roku jarzębina daje dorodne owoce. Gdy trafi się taki sezon warto go wykorzystać. Zwłaszcza, że nalewka z jarzębiny z każdym dniem leżakowania nabiera smaku. Jarzębinówka im starsza, tym Zobacz więcej
z widokiem na stół konfitura z jarzębiny | z widokiem na stół blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt Menu blog przepisy fotogaleria zapiski podróżne o mnie kontakt konfitura z Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Dżem z jarzębiny

Dżem z jarzębiny 1325

Dżem z czerwonych korali jarzębiny z dodatkiem jabłek i gruszek idealnie sprawdzi się jako nadzienie do kruchych ciasteczek Ilość: 8 słoików (300 ml) Składniki na dżem z jarzębiny: 1 kg jarzębiny 1 kg Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Nalewka z jarzębiny

Nalewka z jarzębiny 403

To drugi z moich sprawdzonych przepisów na nalewkę z jarzębiny. Tym razem z wyraźną kwaskową nutą, więc jeśli lubicie nieprzesłodzone nalewki, ta na pewno będzie Wam smakowała. Zachęcam jednak abyście Zobacz więcej
taura
taura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qulinarny.blogspot.com
Nalewka z jarzębiny

Nalewka z jarzębiny 7903

Przepis pochodzi z rodzinnej Księgi Nalewek mojej koleżanki z pracy. Kiedy tylko o nim usłyszałam, od razu wiedziałam, że muszę zrobić tę nalewkę. 1 kg jarzębiny 0,5 l spirytusu 0,5 kg cukru 1 cytryna Zobacz więcej
Witajcie! W tym roku mamy piękną złotą jesień. Chodząc z dziećmi na spacery do parku córeczka zachwyciła się pieknymi czerwonymi koralami jarzębiny. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa jakie "piękne" Zobacz więcej
Jarzębina zdecydowanie nie jest moim ulubionym owocem, ale od zawsze chciałam spróbować konfitury z jarzębiny. Przed użyciem jarzębinę należy przemrozić przynajmniej przez 2 dni, żeby się pozbyć Zobacz więcej
Składniki : 30 dkg dojrzałych owoców jarzębiny 10 rodzynek 3-4 suszone daktyle 100 ml spirytusu 96 % 100 ml brandy 0,8 l czystej wódki 40 % 3 łyżki cukru Sposób wykonania : Jarzębinę opłucz, osusz, Zobacz więcej
Jarzębiak tym się różni od nalewki jarzębinowej, że wymaga mniej zachodu przy jego wytwarzaniu. Ale jarzębiak musi dłużej dojrzewać. Dobry jarzębiak otrzymamy odczekawszy cierpliwie rok. Zobacz więcej
Kolejna propozycja na pyszny trunek. Dzisiaj proponuję Wam mocną nalewkę która możecie zrobić zarówno z owoców jarzębiny jak i kaliny. Przepis pochodzi z książki: "Wielka Księga Nalewek". Polecam Zobacz więcej
ViolaPassion Dodatek do mięs , polecam do dziczyzny, pasztetów. Spotkałam się z tym produktem pierwszy raz na sklepowej półce Nie kupiłam , bo myślałam że ten smak mi najzwyczajniej w świecie nie Zobacz więcej
Fot. Maria Brzostowska - Fotolia.com Składniki : 1 kg dojrzałych owoców jarzębiny 1 l spirytusu 95% 30 dkg cukru 2-3 szklanki wody Sposób wykonania : Owoce jarzębiny wsypać na wrzącą wodę i gotować Zobacz więcej
Pierwsze, co przychodzi mi do głowy, gdy widzę zdanie „Danie z dbałością” ? Suflet ! Suflet to danie, o które zdecydowanie trzeba dbać! Ten kultowy przepis kuchni francuskiej należy wykonywać z Zobacz więcej
Umyte i pozbawione ogonków owoce jarzębiny myjemy, obsuszamy i wkładamy do zamrażarki na 2-3 godziny. Można zostawić na całą noc. Przemrożoną jarzębinę przekładamy do rondla i zasypujemy cukrem. W Zobacz więcej
Jarzębina służy jako wyśmienity surowiec do wielu nalewek i innych trunków. Jarzębiak jest jednym z nich i jego jedyną wadą jest to, że praktycznie musi on długo leżakować. Ale warto poczekać, by Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Dżem z dyni

Dżem z dyni 19306

Chciałam wam dziś pokazać kolejną propozycję na przetwory na zimę z dyni. Była już mnie tradycyjna dynia marynowana w occie według przepisu mojej mamy, był ketchup z mirabelek i dyni. Dzisiaj mój Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Dżem z aronii

Dżem z aronii 20515

Z aronii można przygotowywać nie tylko pyszne nalewki, ale również wspaniały dżem. Zanim zaczniemy przygotowywać dżem z aronii warto owoce zmrozić. Staną się wtedy mniej cierpkie. Do przygotowania Zobacz więcej