dżem z malin i jabłek bez cukru

Czas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin. Okazało się, że powstał Zobacz więcej
Taki dżem robiłam już kilka lat temu...przepis znalazłam w gazetce Przyślij Przepis..ja robiłam z większej porcji..i nie ważyłam ani malin, ani jabłek...robiłam na oko..[ zepsuła mi się waga]..i Zobacz więcej
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem mirabelkowy Frużelina Zobacz więcej
czyli ciasto Danki ale Mirki. Placek, którym raczy nas teściowa i które ja wręcz kocham. Prosty placek, który pewnie wiele waszych mam, babać piecze i można je upiec bez względu na porę roku. Jesienią Zobacz więcej
nasze twarze. Miękkie, aromatyczne, rozpływające się w ustach...Na prawdę ciężko jest się powstrzymać przed sięgnięciem po dokładkę ;) #placuszki z jabłkami, podane z dżemem truskawkowym, naturalnym Zobacz więcej
Jesień w tym roku rozpieściła nas ciepłem i wspaniałymi owocami. Jabłka są słodkie a maliny aromatyczne. Część TEJ jesieni zamknę w słoikach i butelkach, żeby delektować się nią, gdy nadejdzie zima... Zobacz więcej
asieja
asieja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
♥ asieja
zasłoikowana

zasłoikowana 280

0
i bardzo słuszna to była decyzja, mają piękny pomarańczowy kolor i smakują wybornie. albo róża, dynia, gruszki w syropie i jabłka do szarlotki.. są też i bardziej wytrawne kąski, ale zainteresowanie Zobacz więcej
Próbowaliście kiedyś dżemu z truskawek i czerwonych porzeczek? To jeden z moich ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. Zobacz więcej
z brzoskwiniami, czy marmolada z kwaśnych jabłek i solonego masła. Wydają się skomplikowane? Nic bardziej mylnego, wystarczy w porę kupić produkty i zamknąć to co najzdrowsze w słoikach, nie dodając Zobacz więcej
PRZETWORY Z OWOCÓW Dżemy, konfitury Dżem brzoskwiniowy Dżem czereśniowy Dżem wiśniowy Dżem truskawkowy I Dżem truskawkowy II Dżem morelowy Dżem dyniowo-jabłkowy Dżem z truskawek i jagód Dżem Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Ciasta i desery

Ciasta i desery 330

1
Po przepis kliknij w zdjęcie CIASTA Odwrócone ciasto ananasowe Biszkopt z jabłkami w cynamonie Migdałowe ciasto z rabarbarem Biszkopt Mazurek Zebra Mazurek na waflach Szarlotka Brownie na chmurce Zobacz więcej
śniadanie podane z odpowiednimi dodatkami na pewno zrobi wrażenie na Ukochanej osobie ;) Składniki: na 1 omlet o średnicy ok. 20 cm 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli 1/2 łyżeczki masła Zobacz więcej
serkiem kozim i oczywiście tahini , bo jak to jabłko bez sezamu ? Pokruszone ziarna kakaowca powędrowały na samą górę , bo połączenie tahini i ziarna kakaowca widziałam kiedyś u Pam i postanowiłam Zobacz więcej
serkiem kozim i oczywiście tahini , bo jak to jabłko bez sezamu ? Pokruszone ziarna kakaowca powędrowały na samą górę , bo połączenie tahini i ziarna kakaowca widziałam kiedyś u Pam i postanowiłam Zobacz więcej
, pankejki i inne placuszki. Dzisiaj padło na takie z jabłkiem, z braku innych owoców. Jeśli lubicie, polecam dodać cynamon lub przyprawę piernikową. Dla siebie robiłam wersję z karobem (uwielbiam Zobacz więcej
( na 2 porcje) 1 szklanka mieszanki 1 jajko 1-2 łyżki oleju lub stopionego masła 1 szklanka płynu – maślanki , kefiru, jogurtu lub 3/4 szklanki mleka ( lub po 1/2 szklanki jogurtu i mleka) dodajemy Zobacz więcej
): 250g mąki pszennej (krupczatka byłaby najlepsza, ale z tortowej też wychodzi ok) 150g zimnego masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru (z taką ilością cukru ciasto jest lekko słodkie - osobom Zobacz więcej
nic to, innym razem.. Pryskają wszelkie warzywa owoce, by pięknie wyglądały... rany, do czego to wszystko zmierza? W sokach tych tańszych zamiast soku z owoców wrzucają zagęszczone resztki, nie Zobacz więcej
Owoce,jeszcze letnie,już jesienne.... te prosto z sadu,dobrze dojrzałe,trzeba uważać by nie zawierały robaków,by nie były "przegniłe".Czasem mało zachęcające do zjedzenia,bo pomarszczone,ale za to Zobacz więcej