dziczyzna daniel

Było deszczowe, niedzielne popołudnie. Ciemno i ponuro. Nagle dzwoni Wujek Myśliwy i mówi, że za godzinę wbije mi na chatę z danielem. Nie z Danielem, tylko z danielem. Jak powiedział, tak zrobił, w Zobacz więcej
akcesoria(1) Boże Narodzenie(5) desery(3) drób(4) dziczyzna(2) grill(1) grzyby(2) inne(5) jajka(6) kanapki(10) kapuśniak(1) kiełbasy(3) krupnik(2) kuchnia amerykańska(1) kuchnia francuska(3) kuchnia Zobacz więcej
do posta (Atom) . . O mnie Kasztanowa Kuchnia Podróżnik, pisarz, surfer, autor kulinarny, przyszły myśliwy. Wyświetl mój pełny profil Kategorie akcesoria(1) desery(1) drób(2) dziczyzna(1) inne(2) Zobacz więcej
komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Odwiedź nas na Facebooku Kasztanowa Kuchnia . . O mnie Kasztanowa Kuchnia Podróżnik, pisarz, surfer, autor kulinarny, Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet z daniela

pasztet z daniela 1162

1
Toż zwierzyna: zające, sarny, jelenie, daniele, dziki, przepiórki, kuropatwy, kaczki dzikie, ciećwierze, ptaszki drobne, pasztety, pardwy na Rusi; z tymi mięsiwami łączyli warzywa ogrodowe, jako to: Zobacz więcej
TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Brak komentarzy: Prześlij komentarz Zapraszam do komentowania =) Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) . . O mnie Kasztanowa Kuchnia Zobacz więcej
w tym, że chyba niewiele osób potrafi to zrobić. Wciąż gdzieś pędzimy...zbyt mało w nas spokoju. Rano był omlet bez mąki, na obiadzupa pomidorowa,kotlety z dziczyzny, buraczki i frytki z selera. Zobacz więcej
do zmielenia albo na pasztet. I oto jest: mniamuśmy sos, który możemy podawać z różnymi dodatkami. Ja najbardziej lubię ze śląskimi kluseczkami i sałatą z pomidorami i winegretem, na przykład. Należy Zobacz więcej
– co tu dużo ukrywać- jest to towarzyska impreza. Chłopy chcą się spotkać, napić i razem pogotować. A że przy okazji uda się stworzyć coś nowego? To naturalny efekt uboczny. Ci ludzie darzą się Zobacz więcej
comber sarni bądź z daniela. Dziadek jako leśniczy nie miał prawa zabierać na swój użytej zwierzyny grubej w całości, ale - jak sądzę - obdarowywany bywał podobnie jak my, dziczyzną z dostarczanej Zobacz więcej
trudniej. Sarnina to mięso zaliczane do mięs zwierząt łownych (oczywiście istnieją także hodowle saren danieli czy jeleni) i ta jakby się wydawało niewielka różnica czyni zasadniczą różnicę w Zobacz więcej
bezmięsne(1) dania mięsne(3) desery(17) drób(17) dziczyzna(13) gołąbki(2) gościny w restauracjach(4) grill(11) grzyby(3) gęsina(11) inne(13) jagnięcina(5) jajka(19) kaczka(2) kanapki(24) kapuśniak(4) Zobacz więcej
Widok na morze 2 Odwiedź nas na Facebooku Kasztanowa Kuchnia . . O mnie Kasztanowa Kuchnia Podróżnik, pisarz, surfer, autor kulinarny, przyszły myśliwy. Wyświetl mój pełny profil Kategorie Zobacz więcej
Jeszcze nie zdąrzyliśmy zapomnieć o smaku jagnięciny, a w lodówce z pojemnika spoglądają na nas kiełbaski, a ossobuco cielęce z warzywami, aż prosi się o zjedzenie, ale już nie czas myśleć o Zobacz więcej
Zanim ludzkość udomowiła zwierzęta na porządku dziennym były polowania na zwierzynę łowną. Nawet gdy nauczono się hodować zwierzęta dziczyzna nadal pozostawała uzupełnieniem diety. Mało kto jednak Zobacz więcej
kruszały na balkonie, zanim babcia je sprawiła i przygotowała z nich potrawy dla całej rodziny. W tym roku zostałam zaproszona do Goraju na warsztaty kulinarne z mysliwymi i nie zawachałam się ani Zobacz więcej
. Tak litewski bigos opisuje wieszcz w Panu Tadeuszu. Nie różni się on wiele od mojego sprawdzonego przepisu, który wypracowałem podejmując się przygotowania bigosu na jedną z imprez czy spotkań Zobacz więcej
Mocnym filarem kuchni polskiej jest bardzo rozbudowana tradycja myśliwska, opierająca się na mięsach zwierzyny łownej oraz ptactwa. Polowania były ważnym rytuałem społecznym, który ustanawiał także Zobacz więcej
się na stole króla i królowej, którzy jedli jako pierwsi. Reszta była przekazywana dworzanom i ważnym na dworze osobom. Gotowano głównie wołowinę, dziczyznę m.in. jelenie, daniele, dziki oraz drobne Zobacz więcej
zaaranżowano w bezpretensjonalnym, nowoczesnym stylu, uwagę gości kierując ku półotwartej kuchni. Choć za jej blatem Karol Okrasa raczej bywa niż jest, to udało mu się zbudować zespół tak dobry, że Zobacz więcej