dziczyzna po szwajcarski

Dziczyzna. Rzadkość na moim stole. Ale teraz jest. I jest pysznie - mięso jest kruche i soczyste - a przy okazji inaczej, wyjątkowo. Bo dla wyjątkowych osób chce się gotować w wyjątkowy sposób. Zobacz więcej
: śląskiej, czeskiej i austriackiej (poszczególne tradycje mocno się mieszały i do dziś trudno ustalić skąd dokładnie wywodzą się konkretne dania). Z kolei w kuchni niemieckiej możemy się doszukać np. Zobacz więcej
się do obierania gruszki, krojenia sera czy otwierania butelki wina, co bardzo wpisuje się w szwajcarski klimat. Idealnyprezent dla Pani, tym bardziej że możecie wybrać go z bogatej gamy Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Geschnetzeltes Züricher Art czyli szwajcarska potrawka z chrupiacymi plackami rösti Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) wtorek, 30 września 2014 Geschnetzeltes Züricher Art czyli Zobacz więcej
, fritatty Kluski, kopytka i pierogi Kotlety Lody, sorbety Makarony Mięsa Drób Dziczyzna Wieprzowina Wołowina Naleśniki, placki, rachuchy, gofry, pączki Napoje, koktajle, nalewki Zobacz więcej
roku, czy interaktywne Muzeum Transportu ma sporo do zaoferowania także łasuchom. Z kulinarnego punktu widzenia warto dodać, że to rodzinne miasto znanego w Polsce szefa kuchni Kurta Schellera oraz Zobacz więcej
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Przepisy kulinarne: Szwajcarskie fondue „moitié-moitié” wtorek, 29 października 2013 Szwajcarskie fondue „moitié-moitié” Kiedy na bloguChillibite zobaczyłam Zobacz więcej
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Przepisy kulinarne: Szwajcarskie fondue „moitié-moitié” wtorek, 29 października 2013 Szwajcarskie fondue „moitié-moitié” Kiedy na bloguChillibite zobaczyłam Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Rabarbarowy kopiec kreta.

Rabarbarowy kopiec kreta. 72

0
(3) Kuchnia meksykańska(1) Kuchnia polska(3) Kuchnia polska - śląska(2) Kuchnia polska - wielkopolska(3) Kuchnia polska góralska(5) Kuchnia portugalska(9) Kuchnia szwajcarska(1) Kuchnia tajska(5) Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
(bez tytułu)

(bez tytułu) 18

0
(3) Kuchnia polska - śląska(3) Kuchnia polska - wielkopolska(3) Kuchnia polska góralska(5) Kuchnia portugalska(9) Kuchnia szwajcarska(1) Kuchnia tajska(5) Kuchnia ukraińska(1) Kuchnia węgierska(11) Zobacz więcej
znajdujące się w mięsie i kościach umami, bezwiednie zaszczepiając ten piąty smak zachodnim podniebieniom. A z kolei szwajcarski przedsiębiorca Julius Maggi nieświadomie ten smak rozpowszechnił - Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 361

0
wrzątkiem, aby łatwiej z nich było zdjąć skórkę. Tak się robi np. z pomidorami, brzoskwiniami, migdałami i pistacjami. 4. we Francji blanszowanie to też ubijanie żółtek, aż staną się jasne i puszyste Zobacz więcej
czekolada/ - owoce /poza przejrzałymi bananami, sporadycznie jem borówki/ - warzywa: kalafior, buraki, Co jem: - wszystkie mięsa, które lubię - drób, wołowina, wieprzowina, dziczyzna - sporadycznie Zobacz więcej
i marchewce Śledzie w śliwkach Śledzie w śmietanie Śledzie w śmietanie i buraczki z chrzanem Śledzie w pesto z rukoli Śledzie w sosie tatarskim Śledzie z białą fasolą Śledzie z cieciorką Śledzie z Zobacz więcej