dziczyzna przepisy

Jeśli szukacie czegoś na wyjątkową okazję wypróbujcie dania z dziczyzny. Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Polecam mój ulubiony przepis na Zobacz więcej
Jeśli szukacie czegoś na wyjątkową okazję wypróbujcie dania z dziczyzny. Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Polecam mój ulubiony przepis na Zobacz więcej
Metka z dziczyzną Metka z dziczyzną Składniki: - mięso kl. II z dzika (różne ścinki) - mięso kl. III z wieprzowiny -osłonki białkowe - peklosól 20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - papryka słodka Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Zupa gulaszowa z dziczyzny

Zupa gulaszowa z dziczyzny 749

1
i kminkiem. Świetna opcja na jednogarnkowy, stawiający na nogi obiad. Nie tylko dla chłopaków – pokrzepi również dziewczynę drwala. Porada szefa kuchni: Jeśli nie masz możliwości zdobyci mięsa z Zobacz więcej
gracja
gracja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakidomu
Dziczyzna z jarmużem

Dziczyzna z jarmużem 120

1
Dziczyzna to u nas podstawa menu, gdyż mąż jest myśliwym i raczy nas tym mięskiem. Jarmuż to warzywo, które doskonale pasuje do dziczyzny. Dziczyzna z jarmużem 1 kg udzica z dzika jarmuż (wg Zobacz więcej
Frankfurterki z dziczyzną Składniki i surowce: - wieprzowina I kl. 2,5kg - mięso z dzika okrawki II kl. 2,5kg (lub mięso wieprzowe jeśli nie macie) - jelita baranie lub kolagenowe fi 19mm - peklosól Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z dziczyzną Składniki: - mięso wieprzowe kl I 3,6kg -mięso z dzika kl II 5,2kg - wołowina (ścięgniste) 1,2kg - peklosól 17-20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - jałowiec 1g/kg, - Zobacz więcej
Liść laurowy dodaje mięsu wspaniałą głębię smaku oraz nie przytłacza smaku samego mięsa. Składniki: 400 g pokrojonego w kostkę mięsa z sarny, jelenia (dziczyzny) 1 cebula pokrojona w kostkę 1 ząbek Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Smalec z dziczyzny

Smalec z dziczyzny 66

1
do ceramicznego lub kamionkowego naczynia. Dzięki temu jego temperatura po przygotowaniu spada o wiele wolniej i w tym procesie nadaje mu kruchości. Post Smalec z dziczyzny pojawił się poraz pierwszy Zobacz więcej
Tym razem przedstawiam przepis na bigos z kuchni mojej mamy, na mięsie z ubitej zwierzyny, czyli na dziczyźnie.Dziczyzna charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu, wysokimi walorami smakowymi i Zobacz więcej
Tym razem przedstawiam przepis na bigos z kuchni mojej mamy, na mięsie z ubitej zwierzyny, czyli na dziczyźnie.Dziczyzna charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu, wysokimi walorami smakowymi i Zobacz więcej
W Gdańsku do 18 sierpnia króluje Jarmark Dominikański. Jest to miejsce gdzie można dostać wiele tradycyjnych wyrobów wykonanych przy użyciu rąk i naturalnych składników, a nie za pośrednictwem maszyn Zobacz więcej
Mięso z dziczyzny do pasztetu może być z sarniny albo z dzika. Pasztet robiłam przy okazji imprezy kulinarnej w Opolu Żarłostacja. Ludziom bardzo smakował, więc bardzo się cieszę. Podawałam go na Zobacz więcej
Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pasztet z dziczyzny

Pasztet z dziczyzny 1444

1
Pasztet z dziczyzny Pasztet z dziczyzny to kolejny wyrób Bacówka Towary Tradycyjne który miałam przyjemność testować. Tak tak przyjemność gdyż wszystkie produkty które otrzymałam do testowania są Zobacz więcej
Dziczyzna zawiera mało tłuszczu i dużo wartości odżywczych, a przy tym jest bardzo smaczna i aromatyczna. Mam to szczęście, że posiadam dostęp do świeżego mięsa z dzika, dlatego ostatnio postanowiłam Zobacz więcej
Kabanosy z dziczyzną Kabanosy, albo kiełbasa cienka z dziczyzną. Ponieważ kabanos to kiełbasa wyłącznie wieprzowa, ale zrobiłem w oparciu o recepturę z przepisów wewnętrznych nr 16. Z lewej w jelicie Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwska z dziczyzny Składniki: - mięso kl I z jelenia I 2 kg (z szynek) - mięs kl II dzika 2,5 kg (boczek i karkówka) - mięso kl III z jelenia 0,5 kg (z rozbioru łopatek, gicze) - pieprz Zobacz więcej
Pasztet z dziczyzną Składniki: - 2 kg mięsa z dzika (okrawki z rozbioru: boczek, podgardle, łopatka, karkówka), - 0,5kg mięsa z jelenia, - 0,5 kg podgardla wieprzowego, - 0,5kg piersi indyczej (można Zobacz więcej
serwujemy tradycyjne flaczki z dziczyzny – doskonałą wprawkę do poznawania walorów kuchni myśliwskiej lub dobrze znany przysmak. Nie zrażajcie się pieczołowitym przygotowaniem – warto poświęcić Zobacz więcej