dziczyzna z jarmużem

gracja
gracja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakidomu
Dziczyzna z jarmużem

Dziczyzna z jarmużem 120

1
Dziczyzna to u nas podstawa menu, gdyż mąż jest myśliwym i raczy nas tym mięskiem. Jarmuż to warzywo, które doskonale pasuje do dziczyzny. Dziczyzna z jarmużem 1 kg udzica z dzika jarmuż (wg Zobacz więcej
cooklife
cooklife Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cooklife
Jesienna zupa z jarmużem

Jesienna zupa z jarmużem 306

1
Składniki, 4 porcje: 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 por 350 g ziemniaków 1 łyżka oliwy extra vergine 3 litry bulionu warzywnego 100 g jarmużu 1 pomidor 1/2 papryczki chili 100 g kiełbaski z Zobacz więcej
Zapraszam serdecznie na kolejną edycję Restaurant Day Poznań. Na tę okazję przygotuję dania wywodzące się z prostej, chłopskiej kuchni środkowych Włoch. Będą więc dwie toskańskie zupy, cebulowa Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Goździki

Goździki 182

1
, stały się znane w Europie. Goździki są silnie aromatyczne, a ich smak jest gorzkawy i piekący. Sztuki tłustawe, elastyczne i trudno łamliwe są najlepszej jakości. Powinny być przechowywane w Zobacz więcej
Sam jarmuż znam od jakiegoś czasu. Dodawałem go do sałatki z łososiem i zupy grzybowej miso. Ma ciekawy i głęboki kapuściany smak. Nie wszyscy go lubią. Ja na przykład nie przepadałem kiedyś za Zobacz więcej
Udało nam się znaleźć w naszej okolicy dostawcę, który sprzedaje dziczyznę w przyzwoitej cenie, więc nie mogliśmy przegapić takiej okazji. Mięso z dzika jest zupełnie inne niż wieprzowe – ciemniejsze, Zobacz więcej
W cyklu„z biblioteczki królestwa garów”, przedstawiam przepisy z książek kulinarnych z początku XIX wieku. Teraz tak modny, może trochę przemijający jarmuż, topinambur, pasternak, szparagi..., czy Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Gulasz z dzika

Gulasz z dzika 5279

1
wiele. Danie przygotowujemy w piekarniku, w dużym, ciężkim, żaroodpornym garnku z pokrywką. Czas pieczenia to 1,5 do 2 godzin, w zależności od jakości posiadanego mięsa. Mięso po upieczeniu powinno Zobacz więcej
. Zjesz pyszne policzki wołowe z dżemem z modrej kapusty, dziczyznę w cieście podawaną z jarmużem czy ryż na mleku z różą, liczi i cytrusami. Jeśli nie jesz mięsa, znajdziesz np wege kaszankę z Zobacz więcej
cielęca w sosie z madery Zupa rybna (halaszle) z jarmużem Faszerowane polędwiczki wieprzowe Ragout z dziczyzną i czosnkiem niedźwiedzim Rolada z musem z kurczaka i morelami Sałata z awokado, melonem Zobacz więcej
Ragout z dziczyzną, czosnkiem niedźwiedzim i boczniakami - Pasja Smaku Strona główna O mnie W mediach Kontakt | Współpraca Toggle navigation Kuchnia Śniadania Przystawki Zupy Obiady Przetwory Sałatki Zobacz więcej
Niedawno Koleżanka zapytała mnie, dlaczego na moim blogu tak mało dziczyzny, skoro myślistwo to u mnie tradycja rodzinna. Odpowiedziałam Jej, że dlatego, iż dzikie mięso jest dla mnie zwyczajne i nie Zobacz więcej
się z Wami przepisem na naszą grasice cielęcą w sosie z Madery. Wywar- Halaszle (Karp) Bouquet Garni (francuska nazwa bukietu świeżych warzyw i ziół: pietruszki, liścia laurowego, tymianku i pora) Zobacz więcej
szefa kuchni nie skuszą kolejne londyńskie propozycje, trzeba kuć żelazo póki gorące i spróbować jego kuchni w urokliwym otoczeniu Cartmel, które jest idealną scenografią dla jego rustykalnej kuchni. Zobacz więcej