dzik z wieprzowiną

gastronomygo
gastronomygo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
p&p
Wieprzowina a'la dzik

Wieprzowina a'la dzik 338

0
PIECZEŃ WIEPRZOWA JAK Z DZIKA Powoli idą Święta a wiadomo, że taka niecodzienna pieczeń, którą robimy tylko raz lub dwa razy do roku to danie niezbędne w ten magiczny czas. Polecam wieprzowinę, ale Zobacz więcej
mięsa z dziczyzny (u nas 3 kg karkówki z dzika i 3 kg łopatki z jelenia) - 3 kg mięsa wieprzowego (u nas 2 kg łopatki i 1 kg szynki) - sól peklowa - pieprz czarny, biały, kolorowy i zielony - czosnek Zobacz więcej
Metka z dziczyzną Metka z dziczyzną Składniki: - mięso kl. II z dzika (różne ścinki) - mięso kl. III z wieprzowiny -osłonki białkowe - peklosól 20g/kg, - pieprz naturalny 1,5g/kg, - papryka słodka Zobacz więcej
Stół myśliwski Pierwszy mój taki zestaw wyrobów z dziczyzny na imprezę mojego koła łowieckiego. Na stół zrobiłem wyroby z dzika i jelenia: - kiełbasa myśliwska: Zobacz więcej
,jabłkami i ziemniakami z patelni Pieczona gęś z modrą kapustą Wołowina po burgundzku Wołowina duszona w piwie Wieprzowina w sosie migdałowo-tymiankowym Eskalopki wieprzowe z pieczarkami, rozmarynem i Zobacz więcej
Kiełbasa prosta z dzika » Kiełbasa wojskowa z 1952r. Kiełbasa wojskowa z 1952r. Przepis zatwierdzony przez ówczesnego ministra. W smaku jest bdb. Polecam! Składniki: - wołowina II kl 2,5kg - Zobacz więcej
Kiełbasa Stefana Składniki: - mięso kl. II z dzika 3,5kg - mięso kl. II z wieprzowiny 1kg - mięso kl. III dzik lub wieprzowina 0,5kg - pieprz 1,5g/kg - gorczyca 1g/kg - majeranek 2g/kg - czosnek wg. Zobacz więcej
Gulasz wieprzowy,rzecz nadzwyczaj prosta.Mocno zakorzeniony w naszej kuchni,w wersji na nutę węgierską,lub klasycznie z cebulą.Dziś złamałam tradycję gulaszową-dodałam zupełnie "niegulaszowe" Zobacz więcej
Frankfurterki z dziczyzną Składniki i surowce: - wieprzowina I kl. 2,5kg - mięso z dzika okrawki II kl. 2,5kg (lub mięso wieprzowe jeśli nie macie) - jelita baranie lub kolagenowe fi 19mm - peklosól Zobacz więcej
Po 3 h jazdy rowerem pod wiatr, a wiało dzisiaj niemiłosiernie i okrutnie, najlepiej smakuje... wszystko. Po drodze zawadziłam o Almę, chcąc kupić chorizo, ale skończyło się! wrr. Nie mogłam wyjść z Zobacz więcej
Bitki z dziczyzny w sosie musztardowym Kruche, cieniutko rozbite mięso, do tego sos musztardowy – kolejny pomysł na dziczyznę lub każde inny rodzaj mięsa (wołowinę, wieprzowinę). Ja najbardziej lubię Zobacz więcej
Potrawę można również przygotować na bazie wieprzowiny. Przez długi czas nie miałam pomysłu, jak przygotować mięso dzika, żeby jego smak był dla mnie czymś nowym i nie banalnym. Mięso dzika jest Zobacz więcej
dobrego surowca cudów nie zrobimy. Pisałam o tym niedawno, przy okazji postu o wieprzowinie. wołowina na steki (w wersji wegetariańskiej jajko w koszulce) oliwa czosnkowa, musztarda Dijon, ocet Zobacz więcej
No cóż... fast food może i nie należy do najzdrowszych dań na świecie, ale kto czasem nie lubi przekąsić frytek, pizzy, czy hamburgera. Muszę przyznać, że mimo całego ogromnego szacunku i zachwytu Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Facebook

Facebook 94

1
komentarze (rss) » Dodaj komentarz » TrackBack TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: http://wyrobydomowe.blox.pl/2013/09/Facebook.trackback Ostatnie wpisy Facebook Buraki Zobacz więcej
Uważam, że dziczyzna na stole to prawdziwy ukłon w stronę kuchni staropolskiej. W staropolskiej kuchni dziczyzna odgrywała wielką rolę, wiemy to choćby z literatury..... Przyjęcie u księcia Sapiehy w Zobacz więcej
jakuchniaija
jakuchniaija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja kuchnia i ja
Gulasz z dzika :)

Gulasz z dzika :) 15766

3
Dzik jest dziki ale nie jest zły :) Mięso z dzika jest aromatyczne i wbrew pozorom nie przypomina wieprzowiny, jak mogłoby się wydawać z świnkowegopokrewieństwa. Mięso z dzika jest czerwone i bliżej Zobacz więcej
Bigos... To jedna z najstarszych i najbardziej tradycyjnych polskich potraw, którą każdy robi inaczej. Poza sztandarowymi składnikami jakimi są mięso i kapusta inne składniki, oraz ich proporcje nie Zobacz więcej
Wieprzowina Pięć Smaków, czyli pyszne i szybkie danie orientalne. Przepis na Wieprzowinę Pięć Smaków znam z bloga Filozofia Smaku . Danie jest bardzo smaczne, a robi je się w zaledwie 20 minut. Zobacz więcej